Austrian Boys: “Εκ του αποτελέσματος ΑΠΟΤΥΧΑΝΕ”

Τη δική τους θέση στα όσα συμβαίνουν στο διοικητικό κομμάτι της αγαπημένης τους ομάδας εξέφρασαν οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου, Austrian Boys με παρέμβαση που έκαναν στη συγκέντρωση του Ερασιτέχνη απόψε στο συνεδριακό κέντρο Forum του Ξενοδοχείου Park. Σύμφωνα με την ομιλία – ανακοίνωση θεωρούν αποτυχημένη την απερχόμενη διοίκηση και παράλληλα την καλούν να καλύψουν τις οικονομικές της υποχρεώσεις πριν παραδώσουν τα ηνία στον Ερασιτέχνη.

Η ανακοίνωση:

 

“Με αφορμή τις διαδικασίες που ξεκίνησαν να τρέχουν σχετικά με την διοίκηση και την ιδιοκτησία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου θα θέλαμε καταρχήν να κάνουμε ένα πολύ μικρό απολογισμό για το πώς αξιολογούμε εμείς την θητεία της διοίκησης και ιδιοκτησίας της ομάδας που ανέλαβε από τον Ιανουάριο του 2013 και μετά την ομάδα.

Η συγκεκριμένη διοίκηση και ιδιοκτησία ανέλαβε την ομάδα τον Ιανουάριο του 2013, όχι απλά βάζοντας κάποιους υψηλούς στόχους από την πρώτη χρονιά αλλά ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΗ στο κόσμο της ομάδας, σπουδαίες «σουπερλιγκάτες» μεταγραφές και σίγουρη άνοδο στην Σουπερ Λίγκ….και μάλιστα με 10 βαθμούς διαφορά από το δεύτερο.
Η άνοδος δεν ήρθε. Ούτε με 10 βαθμούς διαφορά φυσικά …ούτε καθόλου.
Τότε δεν έγινε καμία αυτοκριτική από την πλευρά της ΠΑΕ για το γεγονός ότι δεν έκανε πράξη την υπόσχεση που έδωσε. Υπήρξαν μόνο δικαιολογίες που εστιάζανε κυρίως στο γεγονός ότι η διοίκηση και ιδιοκτησία ανέλαβε από τη μέση της χρονιάς και δεν είχε τελικά τη δυνατότητα να κάνει έναν σχεδιασμό όπως αυτή ήθελε.
Αν ήταν έτσι, τότε εμείς απλά ρωτάμε … γιατί δώσανε τέτοιες υποσχέσεις στο κόσμο ;;;

Φέτος όμως τα πράγματα υποτίθεται ήταν διαφορετικά. Η διοίκηση και ιδιοκτησία της ΠΑΕ είχε τη δυνατότητα να προβεί σε όποιες ενέργειες ήθελε για τον αγωνιστικό σχεδιασμό και μάλιστα με την πλήρη υποστήριξη όλου του κόσμου της ομάδας.
Οι υποσχέσεις στην αρχή και σε όλη την σεζόν πάλι ήταν πολλές. Μέλη της διοίκησης και της ιδιοκτησίας της ομάδας μιλούσαν πάλι για σίγουρη και εύκολη άνοδο.
Εκ του αποτελέσματος ΑΠΟΤΥΧΑΝΕ και πάλι. Φέτος χάθηκε η πιο εύκολη άνοδο που θα μπορούσε να υπάρξει ποτέ.
Οι λόγοι σίγουρα ήταν πολλοί. Μπορεί σε ένα βαθμό η αποτυχία της ανόδου της ομάδας να οφείλεται και στην ατυχία, ή και κάποιες κακές διαιτησίες και άλλους εξωγενείς παράγοντες, όμως κατά τη γνώμη μας, η βασική αιτία ήταν ο ΚΑΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε λεπτομέρειες, είναι άλλωστε γνωστά τα λάθη που γίνανε και η ανεπάρκεια που φάνηκε στην πορεία προκειμένου η ομάδα να καταφέρει να μείνει στην κορυφή και κερδίσει την άνοδο. Πολλές αλλαγές προπονητών, κακός σχεδιασμός στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και πολλά άλλα τραγικά λάθη.

Επίσης κάτι που μας αφορά άμεσα και εμάς, ποτέ δεν καταλάβαμε την αναίτια και άδικη επίθεση της ΠΑΕ απέναντι στο σύνδεσμο μας – που αποτελεί το μεγαλύτερο φορέα οργανωμένων οπαδών της ομάδας – σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος που δημιούργησε ένα πολύ κακό κλίμα.

Κλείνοντας το σύντομο απολογισμό της διοίκησης και ιδιοκτησίας της ΠΑΕ, από τον Ιανουάριο του 2013 μέχρι και το τέλος της φετινής αγωνιστικής χρονιάς, θέλουμε απλά να πούμε ότι ΑΠΕΤΥΧΕ να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του κόσμου της ομάδας, όπως αυτές είχαν δημιουργηθεί μετά τις υποσχέσεις και τις γεμάτες έπαρση δηλώσεις που κατά καιρούς είχανε γίνει.

Αυτά όσον αφορά τον απολογισμό ….

Αναφορικά τώρα με την επόμενη ημέρα, να ξεκαθαρίσουμε μια και καλή τη θέση μας.

Εμείς ως οργανωμένοι οπαδοί καταρχήν αποκρούουμε το επιχείρημα που κατά καιρούς ακούγεται από κάποιους προς τους φιλάθλους …..και λέει «πως άμα δεν σας αρέσει η διοίκηση ελάτε να αναλάβετε εσείς…..».
Αυτό είναι ένα επιχείρημα που το λιγότερο που θα το χαρακτηρίζουμε είναι γραφικό.

Οι φίλαθλοι και εμείς ως οργανωμένοι οπαδοί δεν διεκδικούμε τέτοιο ρόλο διοίκησης.
Εμείς αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλά είναι να στηρίζουμε και να προστατεύουμε την ομάδα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας και φυσικά όποτε κρίνουμε σωστό να κριτικάρουμε και να παρεμβαίνουμε όταν βλέπουμε κάτι αρνητικό.
Ακόμα και όταν οι άνθρωποι της νυν διοίκησης δημοσιοποίησαν το ενδιαφέρον τους τον Γενάρη του 2013 να πάρουν στα χέρια τους της ΠΑΕ από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη κύριο Μποτσιβάλη, με ανακοίνωση μας κρατήσαμε ουδέτερη στάση και υποστηρίξαμε ότι ότι και να γίνει θα πρέπει να έχει ως κριτήριο το καλό της ομάδας και όχι προσωπικές φιλοδοξίες.
Αναφορικά με το τι γίνεται από εδώ και πέρα …
…καταρχήν λυπούμαστε πάρα πολύ που ο κος Καραγιάννης στη συνέντευξη που έδωσε για να δηλώσει την αποχώρηση του ..ξεστόμισε την λέξη «τοπικό». Είναι ντροπή και μόνο να αναφέρεται αυτή η λέξη.
Μια τέτοια εξέλιξη ούτε σαν σκέψη δεν πρέπει να περνάει από το μυαλό οποιουδήποτε λέει πως αγαπάει τον Ολυμπιακό Βόλου.
Αφού όμως θέλουν να αποχωρήσουν και αφού λένε ότι εκτός από ιδιοκτήτες και διοίκηση στην ΠΑΕ είναι και οπαδοί της ομάδας θα πρέπει καταρχήν να διασφαλίσουν την επόμενη μέρα και να διευκολύνουν τον οποίο ενδιαφερόμενο για την ομάδα δημιουργώντας ελκυστικές συνθήκες αγοράς της ομάδας.

Θα πρέπει δηλαδή πρώτα από όλα να καλύψουν όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις που έχουν απέναντι στην ομάδα και συγκεκριμένα αμοιβές ποδοσφαιριστών και υπάλληλων της ΠΑΕ καθώς και να καλύψουν όλες τις υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος δηλαδή εφορία και ΙΚΑ. Εδώ σημαντικό ρόλο έχει ο ερασιτέχνης που είναι υποχρεωμένος αν παραλάβει τις μετοχές να ξέρει ότι η ομάδα που παραλαμβάνει είναι ΚΑΘΑΡΗ.

Αν αυτά συμβούνε και η ομάδα είναι καθαρή 100% τότε είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρξουν ενδιαφερόμενοι να αναλάβουν την ΠΑΕ γιατί πολύ απλά ο Ολυμπιακός Βόλου θα είναι μια ομάδα υγιής οικονομικά… με πολύ κόσμο… μεγάλη ιστορία και σημαντικές προοπτικές για όποιον θέλει να επενδύσει.

Για την αναζήτηση του υποψηφίου επενδυτή θα πρέπει να συσταθεί μια επιτροπή με μέλη του ερασιτέχνη, παλαίμαχους και γνωστούς φιλάθλους της ομάδας με κύρος, έτσι ώστε να αξιολογήσουν τις προτάσεις και να κρίνουν την καλύτερη λύση.

Εμείς ως Austrian Boys θα σταθούμε δίπλα και θα βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις όπως κάνουμε πάντα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις