Π. Σκοτινιώτης: Να μην γυρίσουμε στα παλιά

Ο κ. Γιάννης Γκουντέλιας εκπροσώπησε τον δήμαρχο Βόλου, κ. Πάνο Σκοτινιώτη, στην αποψινή ανοιχτή συγκέντρωση του Α.Σ. Ολυμπιακού Β. 1937. Ο κ. Γκουντέλιας διάβασε στους παρευρισκόμενους επιστολή του κ. Σκοτινιώτη στην οποία τονίζονταν πως αρμόδια να δώσει λύση στο διοικητικό πρόβλημα του Ολυμπιακού Βόλου είναι αποκλειστικά η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ. Αναλυτικά η επιστολή:…

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμητική πρόσκληση να παρευρεθώ στην ανοιχτή συγκέντρωση που διοργανώνετε, προκειμένου να αναζητηθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την παραίτηση του προέδρου και του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.
Επειδή γνωρίζω την ανιδιοτελή αγάπη σας προς τον Ολυμπιακό, κατανοώ την αγωνία σας – που είναι και αγωνία των χιλιάδων φιλάθλων της ομάδας – να συμβάλετε ώστε ο Ολυμπιακός να ξεπεράσει γρήγορα το διοικητικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και να επιστρέψει στο δρόμο των μεγάλων διακρίσεων.
Θα μου επιτρέψετε, ωστόσο, να επισημάνω ότι, ανεξάρτητα από τις ειλικρινείς και αγνές προθέσεις σας, ο χαρακτήρας της πρωτοβουλίας που αναλάβατε, θεωρώ πως αντικειμενικά μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, που πίστευα ότι είχαν περάσει ανεπιστρεπτί. Μόλις χθες, άλλωστε, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Δημήτρης Καραγιάννης, μίλησε απαξιωτικά -και σωστά- για “τα πέτρινα χρόνια των πολιτικών διοικήσεων, των δημοτικών εντολοδόχων και των επιτροπών σωτηρίας”, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει από το 2008, οπότε η ΠΑΕ “πέρασε σε χέρια επιχειρηματιών, που την έφτασαν μέχρι την Ευρώπη” – πριν φυσικά συμβούν όσα συνέβησαν το 2011 -, αλλά και που τα δύο τελευταία χρόνια -θα πρόσθετα εγώ- την έφεραν ένα βήμα πριν από τη μεγάλη κατηγορία.
Αν όντως η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου λειτουργεί ως επαγγελματική ομάδα, αρμόδια να δώσει λύση στο διοικητικό πρόβλημα είναι αποκλειστικά η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ, η οποία προφανώς και θα πρέπει να συγκληθεί τις αμέσως επόμενες μέρες. Ας μη μας διαφεύγει ότι ο Ολυμπιακός Βόλου δεν είναι μία τυχαία ΠΑΕ, αλλά μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της ελληνικής περιφέρειας, με χιλιάδες φιλάθλους που τη στηρίζουν μαχητικά ακόμη και στις πιο δύσκολες περιόδους, όπως φάνηκε άλλωστε και στο μπαράζ με την Ξάνθη όπου πάνω από 4.000 Βολιώτες δώσαμε δυναμικό παρόν. Ο ρόλος του Δήμου, των φορέων της πόλης και των φιλάθλων είναι να στηρίξουμε το νέο διοικητικό σχήμα που θα προκύψει, χωρίς οποιαδήποτε άλλη εμπλοκή. Γνωρίζετε, εξάλλου, καλύτερα από εμένα ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στη χώρα μας λειτουργεί με τους δικούς τους ιδιαίτερους κανόνες, στους οποίους δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση, ούτε μια εταιρεία λαϊκής βάσης, ούτε, πολύ περισσότερο, μια δημοτική επιχείρηση (άλλωστε οι Δήμοι απαγορεύεται να κατέχουν μετοχές ΠΑΕ).
Αγαπητέ πρόεδρε, αγαπητοί φίλοι του Δ.Σ. του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου,
Πριν από τρία χρόνια, ο Ολυμπιακός Βόλου υπήρξε θύμα μιας άδικης και εξοντωτικής ποινής. Αρκετοί από τους ανθρώπους που χειρίστηκαν τις υποθέσεις της ομάδας τη δύσκολη εκείνη περίοδο, γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά, παρά την πρωτοφανή κατασυκοφάντηση που από κάποιους δεχθήκαμε, κάναμε κάθε τι το δυνατό, με ενέργειες και κινήσεις ουσίας και χωρίς ίχνος εντυπωσιασμού, να στηρίξουμε τον αγώνα των φιλάθλων του Ολυμπιακού και όλης της τοπικής αθλητικής κοινότητας για την άρση της αδικίας και την αποκατάσταση της ομάδας. Η παρούσα Δημοτική Αρχή, εξάλλου, είναι αυτή που κατάφερε να δώσει νόμιμη και διαφανή λύση στο πρόβλημα του Δημοτικού Σταδίου Βόλου (ΕΑΚ) και του Αθλητικού Κέντρου της Άλλης Μεριάς. Έτσι αντιλαμβανόμαστε εμείς το ρόλο του Δήμου, που πρωτίστως, βεβαίως, αφορά τη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
Προσωπικά και παρά το όποιο πολιτικό κόστος, ήμουν πάντοτε αντίθετος στην άμεση ή έμμεση εμπλοκή του Δήμου με την ΠΑΕ και γενικότερα με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Όσες φορές ο Δήμος στο παρελθόν μπλέχτηκε με την ΠΑΕ, οι συνέπειες ήταν αρνητικές και για τον Δήμο και για την ΠΑΕ. Κάποια άλλωστε από τα προβλήματα που η παρούσα Δημοτική Αρχή κληρονόμησε, δεν φαίνεται να είναι άσχετα με αυτή την αρνητική παράδοση πολλών ετών. Ας μη γυρίσουμε λοιπόν στα παλιά.
Με το πλεονέκτημα του ανθρώπου που ουδέποτε επένδυσα πολιτικά στα φίλαθλα αισθήματα των συμπολιτών μου, σας παρακαλώ να δεχθείτε την εκπροσώπησή μου στη σημερινή συγκέντρωση από τον Αντιδήμαρχο κ .Γιάννη Γκουντέλια, στον οποίο θα ήθελα, αν συμφωνείτε, να επιτρέψετε να μεταφέρει τις σκέψεις μου αυτές στους παρευρισκομένους φιλάθλους του Ολυμπιακού, μαζί με τις ειλικρινείς ευχές μου να βρεθεί το ταχύτερο η καλύτερη δυνατή λύση, που θα επιτρέψει στην ιστορική ομάδα της πόλης μας να επιστρέψει γρήγορα στην κατηγορία στην οποία δικαιωματικά ανήκει. Είναι αυτονόητο ότι η νέα Διοίκηση της ΠΑΕ θα έχει τη στήριξη της παρούσας Δημοτικής Αρχής και εμού προσωπικά στο λίγο διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας μας, αλλά και στη συνέχεια, από τη θέση που οι συμπολίτες μας έταξαν τη δημοτική μας παράταξη. Καλή επιτυχία».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις