Χάλκινος ο Γιαννιώτης στο Παγκόσμιο του Καζάν

Το 2011 στη Σανγκάη ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής, το 2013 στη Βαρκελώνη κατέκτησε και πάλι το χρυσό μετάλλιο και φέτος στο Καζάν, ο Σπύρος Γιαννιώτης έκανε και πάλι αυτό που ξέρει πολύ καλά. Στα 35 του χρόνια, ο αθλητής του Ολυμπιακού ήταν και πάλι πιστός στο ραντεβού του με τις επιτυχίες. Αυτή τη φορά θα κρεμάσει στο λαιμό του το χάλκινο μετάλλιο, μετά από μια πολύ δύσκολη κούρσα στον ποταμό Καζάνκα.

Ο Γιαννιώτης έκανε αγώνα τακτικής και του βγήκε. Πέτυχε τον στόχο που είχε θέσει φεύγοντας για το Καζάν, καθώς ήθελε να είναι στην πρώτη δεκάδα, θέση που δίνει απευθείας το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Και θα είναι παρών για πέμπτη φορά στην σπουδαία καριέρα του στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση. Δεν ήταν μέσα στους τριάντα πρώτους στα 2,5 χιλιόμετρα, ανέβηκε 21ος στα μισά του αγώνα, έφτασε 8ος στα 7.500 χλμ και τελικά τερμάτισε στη τρίτη θέση.

Στο ίδιο αγώνισμα κολύμπησε και ο Αντώνης Φωκαϊδης, ο οποίος τερμάτισε 29ος. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Αμερικανός Τζόρνταν Βιλιμόφσκι και το ασημένιο ο Ολλανδός Φέρι Φέρτμαν.

Είναι το δεύτερο μετάλλιο που κατακτά η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν μετά το ασημένιο της Κέλυς Αραούζου στα 5 χιλιόμετρα.

Η πρώτη τριάδα:

Τζόρνταν Βιλιμόφσκι: 1:49:48.2
Φέρι Βέτερμαν 1:50:00.3
Σπύρος Γιαννιώτης: 1:50:00.7

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις