Ο Ακασού μιλά για το θάνατο του φίλου του Ιμπραΐμ Τουρέ

Η αποστολή της Ακτής Ελεφαντοστού στο Μουντιάλ είναι ακόμα επηρεασμένη ψυχολογικά από την είδηση του θανάτου του Ιμπραΐμ Τουρέ. Του αδερφού των Κόλο και Γιάγια, που έπασχε από καρκίνο και νικήθηκε από την επάρατη νόσο. Πολύ περισσότερο συγκλονισμένοι είναι ασφαλώς οι δύο ποδοσφαιριστές των «ελεφάντων». Ο Άριαν Ακασού, είναι ο Ιβοριανός ποδοσφαιριστής, ο οποίος στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε με τη φανέλα της Νίκης Βόλου. Μάλιστα, η αδερφή του Ακασού είναι παντρεμένη με τον Κόλο Τουρέ.

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σαμόλης μίλησε με τον Άριαν Ακασού, ο οποίος γνώριζε πολύ καλά τον αδικοχαμένο Ιμπραΐμ. «Ήμασταν μια οικογένεια. Στις διακοπές ήμασταν όλοι μαζί. Ο Ιμπραΐμ ήταν ένα ήρεμο παιδί. Σεμνό, ταπεινό, δεν μιλούσε πολύ. Ήθελε περισσότερο να μείνει στο σπίτι. Έβγαινε για περπάτημα με τα αγαπημένα του πρόσωπα. Ήταν πάντα σκεπτικός. Σκεφτόταν για τη ζωή του, πώς θα είναι τα επόμενα χρόνια. Αγαπούσε πολύ το ποδόσφαιρο. Είχαν περάσει αρκετά χρόνια από την τελευταία φορά που είχε πάει στην πατρίδα μας. Δεν είναι εύκολο να πηγαίνεις εκεί και μετά να ταξιδεύεις ξανά για τον επόμενο προορισμό σου. Βρέθηκε στο Λονδίνο και εκεί έμαθε ότι είναι άρρωστος. Ήταν σοκ για όλους μας» μας είπε αρχκά ο 28χρονος ποδοσφαιριστής για τον Ιμπραΐμ.

Η μητέρα των αδερφών Τουρέ έχει «φύγει» από τη ζωή εδώ και επτά χρόνια. Ο πατέρας τους ζει στην Ακτή Ελεφαντοστού και όποτε του δίνεται η δυνατότητα επισκέπτεται τα παιδιά του, όπως μας ανέφερε ο Άριαν Ακάσου, ο οποίος και αυτός δεν ήταν ψυχολογικά καλά από την είδηση που συντάραξε την οικογένεια. «Η μητέρα μου ζει με την αδερφή μου στο Λονδίνο. Μιλάμε περισσότερο με μηνύματα. Είναι δύσκολο όταν είσαι μόνος σε μια ξένη χώρα. Η γυναίκα μου είναι από το Αμπιτζάν και ζει στην Ιταλία, είναι μοντέλο. Μου λείπει πολύ. Στον Βόλο ήμουν μόνος φέτος. Όταν τέλειωνα τις προπονήσεις θα ήθελα πολύ να ήταν μαζί μου. Να μιλήσουμε και να νιώσω ότι έχω κάποιον δίπλα μου» είπε με παράπονο ο Ακάσου, που τη νέα σεζόν θα παίξει σε άλλη ομάδα στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις