Έκτη θέση για τις γυναίκες του πόλο

Την έκτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Καζάν κατέκτησε η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών που γνώρισε την ήττα με 14-13 από την Κίνα στα πέναλτι στον αγώνα κατάταξης.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέκτησε την ίδια θέση με το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης το 2013. Στον αγώνα με την Κίνα η κακή περιφερειακή άμυνα της «γαλανόλευκης» δεν την επέτρεψε να προσπεράσει σε κανένα σημείο του αγώνα, με τις Κινέζες να σουτάρουν διαρκούν.

Η Στεφανία Χαραλαμπίδη και η Αλεξάνδρα Ασημάκη κράτησαν την Εθνική μας στο παιχνίδι και η Ελληνίδα φουνταριστή με δικό της τέρμα έστειλε την αναμέτρηση στα πέναλτι. Στην διαδικασία αστόχησαν για την Εθνική μας ομάδα η Τσουκαλά και η Ελευθερία Πλευρίτου, ενώ και οι Κινέζες είχαν δοκάρι.

Η ομάδα του Γιώργου Μορφέση δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες που είχε στην παίκτρια παραπάνω (1/4) ενώ αντίστοιχα η Κίνα ήταν εύστοχη στη μοναδική αποβολή που κέρδισε, δείγμα της αμυντικής χαλαρότητας των δύο ομάδων. Η Κίνα ξεκίνησε με καλά περιφερειακά σουτ και κατάφερε να κερδίσει την πρωτοπορία στο σκορ με την Εθνική μας να απαντά και να ισοφαρίσει σε 2-2 στου δρόμου τα μισά για το πρώτο οκτάλεπτο.

Η κακή περιφερειακή άμυνα της Εθνικής μας όμως επέτρεψε στις Κινέζες να πάρουν και πάλι κεφάλι στο σκορ και μάλιστα με δύο γκολ (4-2), με το τέλος του πρώτου οκταλέπτου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να αντιδράσει και βρίσκοντας καλά περιφερειακά σουτ να ισοφαρίσε εκ νέου σε 4-4 με το ξεκίνημα του δευτέρου οκταλέπτου και πάλι όμως οι κακές αμυντικές επιλογές δεν της επέτρεψαν να προσπεράσει με τις δύο ομάδες να τελειώνουν το δεύτερο οκτάλεπτο σε ισορροπία (5-5).

Με το ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου οι Κινέζες βρήκαν και πάλι τρόπο να προηγηθούν με +2 (7-5) εκμεταλλευόμενες τις κακές περιφερειακές άμυνες και τα κακά μπλοκ. Η Εθνικής μας κατάφερε να αντιδράσει με την Ασημάκη και να μειώσει σε 7-6 που ήταν και το σκορ τρίτου οκταλέπτου.

Με τις άμυνες να έχουν πάει πια περίπατο έγινε ένα πολύ ανοιχτό παιχνίδι στο τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο. Η Κίνα προσπερνούσε στο σκορ με την Εθνική μας να ισοφαρίζει με το τελικό 9-9 να διαμορφώνεται από την Ασημάκη και να οδηγεί την αναμέτρηση στα πέναλτι.

Εκεί οι διεθνείς μας, Τσουκαλά και Πλευρίτου αστόχησαν δίνοντας την πέμπτη θέση στην Κίνα.

Τα πέναλτι:

Αβραμίδου (10-11)
Ζάο (11-11)
Τσουκαλά (αποκρούει η Γιανγκ)
Σονγκ (12-11)
Ρουμπέση (12-12)
Σουν (δοκάρι)
Ελευθερία Πλευρίτου (αποκρούει η Γιανγκ)
Γουάνγκ (13-12)
Στεφανία Χαραλαμπίδη (13-13)
Ζανγκ (14-13)

ΚΙΝΑ-ΕΛΛΑΔΑ 14-13 πέναλτι (9-9 κανονική διάρκεια)

Οκτάλεπτα 4-2, 1-3, 2-1, 2-3 (4-3 πεν.)

Κίνα (Αζεβέντο) Νίου 5, Ζάο 3, Γ. Ζανγκ 1
Ελλάδα (Μορφέσης) Ασημάκη 4, Ελ. Πλευρίτου 2, Στ. Χαραλαμπίδη 3

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις