Σκόρπισε χαμόγελα η τεσσάρα της Νίκης

Χαμόγελα σκόρπισε στους 1000 και πλέον φιλάθλους που έδωσαν το παρών στο «Π. Μαγουλάς», η εμφάνιση της Νίκης Βόλου στη φιλική αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Λάρισας. Δεν ήταν μόνο το τελικό 4-0 με το οποίο επικράτησαν οι κυανόλευκοι αλλά το ποδοσφαιρικό θέαμα που παρουσίασαν δύο μόλις μέρες μετά την ολοκλήρωση του βασικού σταδίου προετοιμασίας.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα υπήρχαν στιγμές που οι παίκτες της Νίκης ξεσήκωναν τους φιλάθλους και κέρδιζαν το ζεστό χειροκρότημά τους. Ομαδικότητα, ασφυκτική πίεση ακόμη και στην πρώτη πάσα του αντιπάλου, ατομικές εμπνεύσεις που ξεσήκωναν την κερκίδα, ήταν μερικά από τα στοιχεία που έδειξε η ομάδα του Λεωνίδα Μπίλη και γέμισε με αισιοδοξία όλους όσους βρέθηκαν στις εξέδρες του «Π. Μαγουλάς».

Το γεγονός πως στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκε μία διαφορετική εντεκάδα από αυτή του πρώτου σαρανταπενταλέπτου, δεν άλλαξε τίποτα στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Αρκετοί ήταν οι ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν, όμως δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά στην επιβλητική παρουσία του Κώστα Κρεββατά, στον πανταχού παρών Νέτι Μέτσε και στον εκρηκτικό Μπαλαράμπε.

Το φιλμ του αγώνα

Κυριάρχη η Νίκη στο 1ο ημίχρονο
Η Νίκη Βόλου μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μετά το πέρασμα 12 λεπτών, ο Κρεββατάς άνοιξε το σκορ υπέρ της κυανόλευκης ομάδας. Στην αρχή της φάσης ο Παπαδόπουλος πραγματοποίησε το σουτ, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι του Κουρδή, ενώ στην επαναφορά ο Αζίζ δοκίμασε το πλασέ και ο Κρεββατάς με προβολή έγραψε το 1-0 υπέρ της Νίκης. Στο 17΄ και στο 19΄, τα σουτ των Κρεββατά και Μέτσε αντίστοιχα, πέρασαν άουτ. Στο 26′ ήταν η σειρά του του Απόλλωνα να απειλήσει, όταν ο Χαρούλης βρέθηκε ολομόναχος μέσα στην περιοχή της Νίκης , αλλά το σουτ που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση, πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Σταυράκη. Στο 37΄ και πάλι ο Απόλλωνας, αυτή την φορά με τον Κούρο, προσπάθησε να γίνει και πάλι απειλητικός προς την εστία της Νίκης, χωρίς όμως  αποτέλεσμα. Δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 45λεπτου, ο Κανελλόπουλος πάνω στην προσπάθεια του εντός της περιοχής του Απόλλωνα, ανατράπηκε από τον Κουρδή. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο ίδιος, κάνοντας δύο τα τέρματα της Νίκης. Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, το σουτ του Κρεββατά πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο του Κουρδή και η Νίκη κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια, έχοντας προβάδισμα δύο τερμάτων.

kanellopoulos-niki

Κέρδισε το χειροκρότημα και στο δεύτερο μέρος η Νίκη Βόλου
Οκτώ λεπτά από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Μπαλαράμπε, έπειτα από εξαιρετική ατομική προσπάθεια, κατάφερε να μπει μέσα στην περιοχή του Απόλλωνα και με αριστερό πλασέ από πλάγια θέση, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Κουρδή, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 3-0. Μετά το τέρμα του Μπαλαράμπε, η Νίκη ανέβασε στροφές. Ωστόσο, η κεφαλιά του Αναστασίου και το νέο σουτ του Μπαλαράμπε, πέρασαν αμφότερα εκτός εστίας. Στο 63΄ ο Αποστολίδης με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, έπειτα από εξαιρετιή μεταβίβαση του Πασκούλεφ, σημείωσε το τελικό 4-0. Από εκεί και πέρα το σουτ του Αποστολίδη στο 68΄ και του Μπαλαράμπε λίγο αργότερα, δεν απείλησαν την εστία του Κουρδή. Σε μία από τις τελευταίες φάσεις του παιχνιδιού, ο ποδοσφαιριστής του Απόλωνα, Παλάσκας, δοκίμασε το ψαλιδάκι, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Σημαντικό είναι να σημειώσουμε ότι ο διαιτητής του αγώνα, Γκόλιας, σφύριξε τη λήξη της αναμέτρησης στο 88΄.

balarabe-pan

Νίκη Βόλου στο α΄ ημίχρονο: Σταυράκης, Κεμάλι, Παπαδόπουλος, Κανταρτζής, Ναουμίδης, Καρατάσιος, Μέτσε, Αζίζ, Ταουτσάνης, Κανελλόπουλος, Κρεββατάς

Νίκη Βόλου στο β΄ ημίχρονο: Παπουρτζής, Αλεξανδρής (78′ Λάμπρου), Πασκούλεφ, Αναστασίου, Ευθυμίου (78΄ Ατζούρης), Γιουβανέλης, Γεωργιάδης, Γκίκας, Αποστολίδης, Κόλα, Μπαλαράμπε

Απόλλων Λάρισας: Κουρδής, Νάσης (62΄ Αποστολίδης), Γιαννακόπουλος (66΄ Σάλας), Κολιός, Φλώρος (46΄ Γκάγκος), Ευσταθιάδης (46΄ Τζέκος), Παλάσκας, Χαρούλης (84΄ Θεοχάρης), Κούρος (46΄ Ντανιέλ), Αντωνόπουλος (46΄ Νάστας), Μποτέ (Μπρέλας)

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Μπιτολάς

Σχόλιο: Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις