Λ. Μπίλης: «Οι παίκτες μου ήταν συγκλονιστικοί»

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τους παίκτες του ήταν ο Λεωνίδας Μπίλης μετά τη νίκη της ομάδας του με 1-0 επί του Αιγινιακού. Ο τεχνικός της Νίκης Βόλου αναφέρθηκε στο παιχνίδι, στις μεγάλες απουσίες -όπως τις χαρακτήρισε- των Νάκα, Κυπτίου, Κοτίτσα και Ταουσιάνη, ενώ επεσήμανε και τη συλλογική δουλειά που γίνεται στην ομάδα. Επίσης, ο Λεωνίδας Μπίλης δήλωσε για τον Αιγινιακό πως είναι μια ομάδα έμπειρη, ενώ επεσήμανε πως ο Ταουσιάνης θα μείνει εκτός για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού της Νίκης:

xorigoi-all

«Δύο μήνες, για να μην πω τέσσερις, δουλεύαμε για να φορμάρουμε την ομάδα στο κατάλληλο σημείο. Οι συνεργάτες μου κι εγώ δώσαμε τεράστιο αγώνα. Η ομάδα τη 2η αγωνιστική και στο πιο δύσκολο παιχνίδι μέχρι τώρα έδειξε ότι είναι κυρίαρχη και στα 96 λεπτά σε ένα ουδέτερο γήπεδο που οι φίλαθλοι μας το έκαναν Παντελής Μαγουλάς. Η Νίκη αφιερώνεται εξαιρετικά σε όλα τα ΜΜΕ και στον υπέροχο κόσμο. Η Νίκη και οι ποδοσφαιριστές της πιστοί στο δόγμα τους, το στρατιωτικό δόγμα που έχει γαλουχήσει αυτή την ομάδα από τότε που γεννήθηκε, έδωσε ένα μεγάλο αγώνα και κέρδισε μια μεγάλη μάχη. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι, τους ευχαριστούμε όλους. Οι παίκτες μου ήταν συγκλονιστικοί. Περιμέναμε το παιχνίδι. Ήμασταν τακτικά άριστοι. Το ρόστερ του Αιγινιακού είναι εξαιρετικό. Τα ονόματα των παιδιών και οι συμμετοχές τους τα λένε όλα, αλλά όπως είχα δηλώσει και την Πέμπτη, το μέλλον ανήκει στη Νίκη Βόλου.

Η ομάδα μου έδειξε τεράστια υπομονή. Ακολούθησε το πλάνο της από το 1′ έως το 96′ και περίμενε το παιχνίδι μέχρι το τελευταίο λεπτό. Είναι δείγμα μιας ομάδας με γερή ιδιοσυγκρασία και ισχυρό μέταλλο. Αυτές είναι οι ομάδες που πετυχαίνουν στο τέλος τους στόχους τους, αυτές είναι οι ομάδες που πηγαίνουν στο υψηλό επίπεδο. Συνεχίζουμε τη δουλειά».

Για τους Νάκα, Κυπτίου, Κοτίτσα και Ταουσιάνη: «Οι απουσίες τους είναι πάρα πολύ μεγάλες. Τεράστιοι παίκτες για μας, όπως και όλα τα παιδιά. Έχουμε φροντίσει το ρόστερ να είναι έτσι, όπως πρέπει να είναι, για να μπορεί να αντικαθιστά. Σήμερα χάσαμε τον Ταουσιάνη, ένας πολύ μεγάλο μαχητή, ένα παιδί με μέταλλο που παίζει σε οποιαδήποτε θέση του ζητηθεί και λυπάμαι για τον τραυματισμό του. Θα μείνει κι αυτός αρκετές μέρες έξω. Στο επόμενο παιχνίδι αυτοί που θα κληθούν να παίξουν, θα κάνουν το καθήκον τους».

Για τη συνολική δουλειά που γίνεται στη Νίκη: «Η διοίκηση μου έδωσε τη δυνατότητα να δουλέψω χωρίς άγχος, χωρίς πίεση από το καλοκαίρι, έτσι ώστε η ομάδα να φορμάρεται την ώρα που πρέπει και σιγά σιγά. Είχαμε δηλώσει ότι θα έρθει και το καλύτερο ποδόσφαιρο, όταν οι παίκτες γνωρίσουν ο ένας τον άλλον και αποκτήσουν ομοιογένεια και όταν μέσα από τα επίσημα παιχνίδια βρουν ρυθμό. Παρόλο, που ο αγωνιστικός χώρος ήταν κακός, γιατί απέξω φαίνεται ωραίος, αλλά μέσα είναι γεμάτος λακκούβες, οι παίκτες ανταποκρίθηκαν και στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Έχω μιλήσει για τους συνεργάτες μου για τη δουλειά τους. Η ομάδα είναι εκείνοι. Η ομάδα δεν είναι ούτε Μπίλης, ούτε τίποτα άλλο. Η ομάδα είναι η Νίκη. Είμαστε όλοι μαζί, Διοίκηση, φίλαθλοι, ΜΜΕ, προπονητές, ποδοσφαιριστές και υπεύθυνοι. Αυτή τη χρονιά για όλα, για ψηλές πτήσεις».

Για τον Αιγινιακό: «Έχει πάρα πολύ έμπειρους παίκτες. Ο μέσος όρος ο δικός μας, μας επιτρέπει να τρέξουμε περισσότερα χιλιόμετρα. Το ποδόσφαιρο πάει εκεί. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά τον Αιγινιακό και το ρόστερ του και τους παίκτες του. Όπως ξέρετε, ήμουν και προπονητής παλαιότερα και αρχηγός σε αυτή την ομάδα. Γνωρίζω την ιδιοσυγκρασία τους, τα πάντα. Το είπα και την Παρασκευή. Δεν ήθελα να ανοίξουμε τα χαρτιά μας τα τακτικά. Χτυπήσαμε εκεί που έπρεπε, στις αδυναμίες του αντιπάλου».

Για την τριάδα πίσω από τον επιθετικό: «Είχα πει και στους τρεις παίκτες μου πίσω από τον Κρεββατά να αλλάζουν συνεχώς θέσεις, αλλά επειδή ο Ελευθεριάδης δυσκολεύεται από τα αριστερά, γι αυτό τον κράτησα μέσα σε εκείνο το σημείο. Όταν μπήκε ο Μπαλαράμπε, που μπορεί να παίξει και αριστερά και δεξιά, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχει βρει ακόμα το ρυθμό του, σκέφτηκα να περάσουμε τον Κανελλόπουλο από δεξιά. Αυτά είναι τύχη, δεν είναι τίποτα».

Για την απουσία του Ταουσιάνη: «Ο Ταουσιάνης έχει θλάση και σίγουρα 15 μέρες θα είναι εκτός».

Επιμέλεια – Απομαγνητοφώνηση: Δημήτρης Μπιτολάς για το goalpost.gr

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις