Στο Τσάμπιονς Λιγκ με τον ΠΑΟΚ η Βολιώτισσα Πελεκούδα

Με την Βολιώτισσα αμυντικό Σοφία Πελεκούδα στη σύνθεσή της, η γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ δίνει σήμερα ένα ιστορικής σημασίας παιχνίδι. Στο πλαίσιο της φάσης των «32» του Τσάμπιονς Λιγκ υποδέχεται στην Τούμπα τη σουηδική Έρεμπρο και θα επιδιώξει να πάρει ένα αποτέλεσμα που θα του δίνει ελπίδες…

…εν όψει της ρεβάνς. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 6 μ.μ. και θα καλυφθεί ζωντανά από την ΕΡΤ3.
Η φετινή ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ είναι ήδη πετυχημένη. Και αυτό γιατί έγινε η πρώτη ελληνική γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου που προχώρησε από τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο «Δικέφαλος του βορρά» κατέκτησε με άνεση την πρωτιά στον όμιλο που φιλοξενήθηκε στο Μπέλφαστ κερδίζοντας κατά σειρά την Γκλεντόραν με 4-0, τη Ντράγκον Σκοπίων με 10-0 και τη NSA Σόφιας με 4-0. Έτσι, προκρίθηκε στους «32» του θεσμού, όπου πλέον γίνονται διπλοί αγώνες «νοκ άουτ».
Ο ΠΑΟΚ θα έχει δύσκολο έργο, αφού κληρώθηκε με την πρωταθλήτρια Σουηδίας Έρεμπρο. Το γυναικείο ποδόσφαιρο στις σκανδιναβικές χώρες είναι ιδιαιτέρως ανεπτυγμένο και γι’ αυτό ο «Δικέφαλος του βορρά» θεωρείται ως το αουτσάιντερ του ζευγαριού.
Ωστόσο, οι παίκτριές του είναι διατεθειμένες να παλέψουν για το καλύτερο, όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Θεσσαλία» η Σοφία Πελεκούδα: «Το παιχνίδι με την Έρεμπρο είναι πολύ σημαντικό. Σίγουρα το μεγαλύτερο στη μέχρι τώρα ιστορία του ΠΑΟΚ. Έχουμε έναν δύσκολο θεωρητικά αντίπαλο, όμως θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Περιμένουμε την αυριανή (σ.σ. σημερινή) ημέρα για την οποία δουλεύουμε και κουραζόμαστε στις προπονήσεις. Χωρίς φόβο θα κοιτάξουμε στα μάτια τον αντίπαλο και θα κάνουμε αυτό που η ομάδα ξέρει καλύτερα: θα παίξουμε μπάλα.
Οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένες και να ακούμε τις οδηγίες του προπονητή, ενώ θα έχουμε και ανεβασμένη την ψυχολογία, καθώς θα βρισκόμαστε στη δική μας έδρα, την Τούμπα. Εύχομαι να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι. Να προσφέρουμε στους φιλάθλους όμορφο θέαμα και φυσικά να νικήσουμε, χωρίς να έχουμε τραυματισμούς».
Να σημειωθεί ότι η βολιώτισσα αμυντικός θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Στη φάση των ομίλων δεν είχε λάβει μέρος καθώς η μεταγραφή της από τις Αμαζόνες Δράμας στην ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε ολοκληρωθεί λίγες ημέρες νωρίτερα. Πάντως η Σοφία Πελεκούδα έχει συμμετάσχει στην προκριματική φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ της περσινής περιόδου, ως παίκτρια των Αμαζόνων.
Πηγή: εφημερίδα «Θεσσαλία»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις