Μεγάλες αλήθειες Αλέφαντου για την Εθνική

Μεγάλες αλήθειες από τον Αλέφαντο για την Εθνική ομάδα που δεν λέει κανένας! Ποιος φταίει για τον αποκλεισμό και γιατί; Αποθέωση για Χολέμπας, άγριο «χώσιμο» στη ΦΙΦΑ! Διαβάστε τις απολαυστικές δηλώσεις του Νίκου Αλέφαντου, όπως τις έγραψε στο sportdog.gr o Θέμης Σινάνογλου:…

Εγώ είμαι εδώ για να λέω αυτά που δεν λένε οι άλλοι. Είτε επειδή δεν τα βλέπουν, είτε επειδή δεν έχουν κότσια να τα πούνε. Εντάξει λοιπόν με τα “ζήτω”, αλλά μας απέκλεισε μία μικρή χώρα, μισή χώρα από τη δική μας, και με επιτυχίες στο ποδόσφαιρο λιγότερες από την Εθνική μας. Μπράβο στους παίκτες μας, τα έδωσαν όλα, όσα μπορούσαν να δώσουν. Αυτά μπορούν, αυτά έδωσαν. Όμως οι επιθετικοί μας αποδείχτηκαν “λίγοι”…
Είναι αυτό που έλεγα πριν αρχίσει το Μουντιάλ, ότι οι επιθετικοί μας δεν έβαζαν γκολ στα φιλικά, τα γκολ της Εθνικής έρχονταν με το σταγονόμετρο, και αυτά όχι από τους επιθετικούς. Ποιον να πάρεις και ποιον να αφήσεις. Τον Γκέκα; Μεγάλωσε, βολοδέρνει σε κάτι μικρές ομάδες της Τουρκίας. Τον Σαμαρά τον έκαναν ήρωα επειδή χτύπησε ένα πέναλτι στο τέλος με την Ακτή Ελεφαντοστού και το έβαλε. Τίποτα άλλο έκανε στο Μουντιάλ; Δηλαδή θα μου πείτε ότι έκανε καλό Μουντιάλ ο Σαμαράς; Αυτή είναι η μπάλα που ξέρουν; Παραμυθιάζουν τον κόσμο. Ανύπαρκτος ήταν ο Σαμαράς στο γήπεδο.
Ο Μήτρογλου παρατεταμένο ντεφορμάρισμα. Ο καλός Μήτρογλου θα έσκιζε τα δίχτυα στη μεγάλη ευκαιρία με την Κόστα Ρίκα στο τέλος του ματς. Ο Σαλπιγγίδης είναι πολύ δύσκολος στο γκολ, έχασε και αυτός μεγάλη ευκαιρία. Ο Χριστοδουλόπουλος, πολύ βελτιωμένος εμφανίστηκε στο Μουντιάλ, καλή ντρίμπλα, αλλά από γκολ τίποτα. Δεν σκοράρει. Δεν έχει πόδια, δεν έχει σουτ, δεν έχει τελειώματα.
Μας πρόδωσαν οι επιθετικοί μας. Πολύ καλή η άμυνα, τρομερός ο Παπασταθόπουλος και με την Κόστα Ρίκα, τρομερός ο Χολέμπας. Με ρωτάει ο Σινάνογλου αν βλέπω άλλο αριστερό μπακ σε άλλη Εθνική να κάνει τέτοιο Μουντιάλ σαν τον Χολέμπας, και έχει δίκαιο. Είναι μέσα στους καλύτερους αριστερούς μπακ αυτού του Μουντιάλ.
Άξιοι συγχαρητηρίων οι παίκτες μας για την προσπάθεια που έκαναν, αλλά άξιοι συγχαρητηρίων και οι παίκτες της Κόστα Ρίκα. Με 10 έπαιζαν στο τελευταίο μισάωρο του αγώνα, καθώς και στο μισάωρο της παράτασης. 1 ώρα έπαιζαν με 10, έφτασαν να βγάλουν 120 λεπτά και άντεξαν. Ήθελαν να πάνε το παιχνίδι στα πέναλτι όχι μόνο επειδή έπαιζαν με 10, αλλά και γιατί ήξεραν ότι έχουν τερματοφυλακάρα. Πολύ καλός τερματοφύλακας πραγματικά. Και πρέπει να είχαν κάνει εξάσκηση, τα πέναλτι που χτύπησαν ήταν εκπληκτικά.
Ένα γκολ ρε κανονικό σε όλο το Μουντιάλ ένας επιθετικός μας δεν έβαλε. Αφήστε έξω το πέναλτι, εγώ μιλάω για γκολ κανονικό. Γκολ στη ροή του ματς. 4 ματς παίξαμε, το ένα μάλιστα είχε και παράταση, ένα γκολ επιθετικός μας δεν έβαλε. Το ίδιο γινόταν και στα φιλικά. Τους έριξε όλους μέσα ο Σάντος με την Κόστα Ρίκα, όλους! Αλλά γκολ πάλι ένας τους δεν έκανε.
Και έχεις τη ΦΙΦΑ να εκτελεί μία ολόκληρη χώρα, ένα έθνος ολόκληρο, την Ουρουγουάη στέλνοντας σπίτι του τον Σουάρες. Ντροπή στους υποκριτές. Δηλαδή άμα βάραγε μια μπουνιά στον Κελίνι, δεν θα πήγαινε σπίτι του. Άλλοι κάνουν σκληρά μαρκαρίσματα που τραυματίζουν για 6 μήνες τον αντίπαλο και δεν τιμωρούνται. Και τιμωρεί σκληρά η ΦΙΦΑ τον Σουάρες για μία δαγκωνίτσα; Τον καλύτερο επιθετικό, που χαίρονταν τα μάτια μας να τον βλέπουνε να παίζει μπάλα και να σκοράρει.
Καλά τα είπε ο Μαραντόνα, μέχρι και ο ίδιος ο Κελίνι είπε ότι ήταν πολύ σκληρή η τιμωρία. Τι σου έκανε ρε Κελίνι και έδειχνες τον ώμο σου, κάτι σημαδάκια είχες που έφυγαν μετά. Άμα σου έκοβε κανένα χιαστό θα ήταν καλύτερα; Στείλανε σπίτι του τον Σουάρες τον παικταρά και θάψανε την Ουρουγουάη, επειδή τα ΜΜΕ τον παρουσιάζανε σαν κανίβαλο. Έναν άνθρωπο που έχει οικογένεια και παιδιά.
Βραζιλία-Χιλή, δικαιώνομαι για τη Βραζιλία που δεν με πείθει, από του χάρου τα δόντια γλίτωσε, είχε άγιο, στα πέναλτι πέρασε. Δεν τραβάει αυτή η Βραζιλία έτσι όπως είναι. Θα ξαναπώ ότι ο Σκολάρι μπορεί να τη φτιάξει μόνο με δύο κινήσεις. Ή θα παίξει 3-5-2 βάζοντας τον Ντάντε μέσα και να έχει τον Σίλβα σαν λίμπερο, έχοντας μπροστά δύο φορ τον Χουλκ και τον Νεϊμάρ. Διότι αυτός ο Φρεντ -για πολλοστή φορά αναρωτιέμαι- πώς γίνεται μία χώρα 180 εκατομμυρίων φανατικών με το ποδόσφαιρο να μην έχει έναν φορ να τον πετάξει έξω.
Είδαμε και τον Ζο που έβαλε στη θέση του Φρεντ, αυτός δεν ήταν Ζο, ήταν …Ζώο! Χάλια μαύρα και οι δύο τους. Σχόλασέ τους λοιπόν αυτούς, και βάλε μπροστά Χουλκ με Νεϊμάρ. Και από πίσω τον Όσκαρ όπως κάνει ο Φαν Χάαλ με τον Σνάιντερ. Ή αν θέλει να παίζει 4-3-3, ας βάλει φορ τον Χουλκ και στα άκρα Νεϊμάρ με τον Γουίλιαν της Τσέλσι.
Ο Φαν Χάαλ ως τώρα είναι ο καλύτερος προπονητής στο Μουντιάλ. Έδειξε την κλάση του όταν βρέθηκε η Ολλανδία πίσω στο σκορ, όταν τα βρήκε σκούρα με το Μεξικό. Στο τελευταίο 20λεπτο μου άρεσε πολύ η Ολλανδία. Έδειξε ομάδα με στόφα, έκλεισε στα καρέ του το Μεξικό, τους διέλυσε, γύρισε το ματς. Όχι απλώς το ισοφάρισε αλλά το πήρε κιόλας. Αυτή η Ολλανδία θα περάσει και την Κόστα Ρίκα, αυτό πιστεύω, πάει καρφί για ημιτελικό. Είναι η μία από τις δύο ομάδες στις οποίες στάθηκα πριν το Μουντιάλ γιατί μου άρεσαν, η άλλη είναι η Γαλλία.
Ο Φαν Χάαλ όταν τα βρήκε σκούρα η Ολλανδία, έφερε στην κανονική του θέση τον Κούιτ, πέταξε έξω τον Φαν Πέρσι που δεν τράβαγε και έβαλε τον Χούντελααρ. Με έναν Ρόμπεν στην πτέρυγα που τους διέλυσε, κάνει όργια ο Ρόμπεν στο Μουντιάλ, πάει για πολύ ψηλά…
Το Μεξικό με 5-3-2 και αυτό -όπως η Ολλανδία η οποία όμως το άλλαξε στα τελευταία λεπτά σε 4-4-2- έπαιξε πολύ καλά ως ένα σημείο, όμως ο προπονητής του έδειξε ότι είναι παιδική χαρά. Έβγαλε τον Ντος Σάντος μισή ώρα πριν το τέλος, τον Ντος Σάντος ρε που σου έβαλε και το γκολ; Γύρισε πίσω όλο το Μεξικό. Και τους πάτησε η Ολλανδία.
Το καλύτερο 10άρι του Μουντιάλ ως τώρα είναι ο παίκτης που είχα μπανίσει από το πρώτο ματς της Κολομβίας, ο Ροντρίγκες. Σε αυτόν τον παίκτη είχα σταθεί. 5 γκολ έχει βάλει ως τώρα, δεν βλέπω τέτοιο δεκάρι σε άλλες ομάδες. Έχει τέχνη ο π…, έχει ταχύτητα, βλέπει δίχτυα, και κάνει μεγάλη κίνηση στο γήπεδο. Είναι και ντριμπλέρ και γρήγορος και σκόρερ. Τι άλλο να ζητήσεις. Φοβερός παίκτης, είναι και μικρός στην ηλικία”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις