Έδειξαν χαρακτήρα και προκρίθηκαν / Βόλος – Κατερίνη 2-2

Ήταν το πιο αγωνιώδες και κρίσιμο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής, στην τελική φάση του 30ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων, καθώς η ομάδα του Βόλου υποδεχόταν την αντίστοιχη της Κατερίνης. Όλα τα ενδεχόμενα αναφορικά με την πρόκριση στους “8” ήταν ανοιχτά, αλλά τελικα, οι Βολιώτες σε ματς με πολλή ένταση, έδειξαν ότι έχουν ψυχικά αποθέματα και πήραν αυτό που ήθελαν. 

Οι δικηγόροι του Βόλου είχαν επιβληθεί το Σάββατο με 2-1 του Πειραιά, ο οποίος με τη σειρά του είχε νικήσει με το ίδιο σκορ την Κατερίνη. Συνεπώς, οι Κατερινιώτες θα τα έδιναν όλα για τη νίκη, που θα έφερνε τριπλή ισοβαθμία στον 4ο όμιλο. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για το Βόλο, που ξεκίνησε καλά, απειλώντας νωρίς με σε δύο φάσεις με πρωταγωνιστές τους Δανόπουλο και Τσιαμήτα. Ο Γιώργος Δανόπουλος έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Βόλου, μ’ ένα υπέροχο αριστερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, προκαλώντας έξαλλους πανηγυρισμούς στον πάγκο των Βολιωτών.

Με την πάροδο του χρόνου, η ομάδα της Κατερίνης αντεπιτέθηκε και εκμεταλλευόμενοι μια ασυνεννοησία στην άμυνα του Βόλου, έφτασε στην ισοφάριση. Ο σκόρερ, Παπαγιάννης, κινήθηκε έξοχα στην πλάτη της άμυνας και βρέθηκε τετ α τετ με τον Μπακαλιάνο, τον οποίο πλάσαρε εύστοχα.

Το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο ήταν νευρικό και χαρακτηρίστηκε από ένταση και δυνατά μαρκαρίσματα. Το πάθος των δύο ομάδων για την πρόκριση ήταν μεγάλο, με αποτέλεσμα το ματς να μην έχει ιδιαίτερη ποιότητα. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν δέκα περίπου λεπτά πριν τη λήξη, όταν και πλαγιοκόπησαν από δεξιά, με τον Παπαγιάννη να εκμεταλλεύεται την κοντινή πάσα και με σουτ από κοντά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το 1-2 έφερε σε απόλυτη ισορροπία τον 4ο όμιλο κι αν το σκορ αυτό έμενε ως το τέλος, θα έπρεπε να γίνει κλήρωση για να “σπάσει” η ισοβαθμία.

Κάπου κι εκεί κι ενώ το ματς είχε άγρια ομορφιά, ο Γιώργος Δανόπουλος έβαλε την προσωπική του σφραγίδα στο ματς. με υπέροχη ατομική προσπάθεια, ξεπέρασε τρεις αμυντικούς και νίκησε από πλάγια θέση, με υπέροχο αριστερό σουτ, τον τερματοφύλακα της Κατερίνης.

Οι Βολιώτες στα εναπομείναντα λεπτά αμύνθηκαν αποτελεσματικά στις μαζικές επιθέσεις των φιλοξενουμένων και κράτησαν την πολύτιμη ισοπαλία που τους έφερε στην πρώτη θέση του 4ου ομίλου, αφήνοντας τελευταία, εκτός προημιτελικών, την ομάδα της Κατερίνης.

Έτσι, οι Βολιώτες θα αντιμετωπίσουν την Τρίτη (01/07 – 18:15), στο ΕΑΚ την ομάδα του Δ.Σ. Λάρισας, για τα προημιτελικά της αναμέτρησης.

Δ.Σ. Βόλου (Λ. Φούτρης): Μπακαλιάνος, Τσούκας, Μόσχος, Καραμποτάκης (Τερλεξής), Μόσχος, Κασάπης (Καπάτος), Ξηροφώτος, Βολιώτης, Τσάτσος, Δανόπουλος (Σαράφης), Κανταρτζής (Σκυριανός), Τσιαμήτας (Αρβανιτόπουλος).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις