Λύγισαν στη ρώσικη ρουλέτα οι Δικηγόροι Βόλου

Αίμα και άμμος στο ΕΑΚ, στο θεσσαλικό ντέρμπι για την προημιτελική φάση του 30ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων. Έσπασαν καρδιές στο ΕΑΚ, καθώς η κανονική διάρκεια και η παράταση δεν έφτασαν για να ξεχωρίσουν τις δύο ομάδες, με το 1-1 να μένει ως το τέλος. Στη διαδικασία των πέναλτι η ομάδα της Λάρισας ήταν πιο τυχερή και νίκησε με 4-3.

 Επεισοδιακό το ματς, το οποίο διήρκησε συνολικά πάνω από 3 ώρες. Το παιχνίδι είχε προγραμματισθεί για να ξεκινήσει στις 18:15΄, αλλά τα μπεκ του σταδίου είχαν άλλη άποψη και καθυστέρησαν την έναρξη του αγώνα που διακόπηκε αρκετές φορές για το λόγο αυτό.

Οι Βολιώτες του Λευτέρη Φούτρη με διάταξη 4-1-4-1 είχαν σαφή πρόθεση να ελέγξουν το νευραλγικό χώρο του κέντρου και το πέτυχαν σε μεγάλο βαθμό στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Με το Γιώργο Δανόπουλο σε εξαιρετική κατάσταση, να “οργιάζει” εκθέτοντας τους αντιπάλους αμυντικούς, η ομάδα του Δ.Σ. Βόλου ήταν απειλητική και κατάφερε να προηγηθεί στα μισά του ημιχρόνου, με σκόρερ το συνήθη ύποπτο του φετινού τουρνουά.

Ο Γιάννης Αρβανιτόπουλος, προσπάθησε να περάσει κάθετη πάσα, η μπάλα βρήκε σε κεφάλι αμυνόμενου, άλλαξε πορεία και ο Γιώργος Δανόπουλος, με εντυπωσιακό ξεπέταγμα, πλάσαρε στην κίνηση τον εξερχόμενο κίπερ της Λάρισας. Ήταν το 4ο γκολ του Γιώργου Δανόπουλου στην τελική φάση.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, η Λάρισα πίεσε και κέρδισε αρκετά κόρνερ, ενώ απείλησαν μόλις μία φορά με τον Βασίλη Μπακαλιάνο να λέει “όχι” στο κοντινό σουτ. Δυστυχώς, η λήξη του ημιχρόνου συνοδεύτηκε από αψιμαχίες των παικτών των δύο ομάδων, οι οποίες επαναλήφθηκαν και στο δεύτερο μέρος.

Οι Βολιώτες ξεκίνησαν ελέγχοντας το ρυθμό του παιχνιδιού στο β΄ μέρος, αλλά σταδιακά η πίεση των φιλοξενουμένων οδηγούσε σε βολιώτικα λάθη και ευκαιρίες. Δύο φορές η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Βόλου, ενώ οι γηπεδούχοι έχασαν κλασική ευκαιρία προς το τέλος του ματς, με το Γιάννη Παπαποστόλου να πλασάρει ελάχιστα άουτ από καλή θέση.

Στην παράταση κυριάρχησε η κούραση, το πάθος και η ένταση. Οι Λαρισαίοι είχαν ένα γκολ που ορθά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ενώ ο Βόλος προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως από στημένες φάσεις. Στην τελευταία φάση του ματς, ο Αντώνης Κανταρτζής έσωσε με καίρια επέμβαση πάνω στη γραμμή την εστία του Βόλου και το ματς πήγε στα πέναλτι.

Στην ψυχοφθόρο διαδικασία, χρειάστηκε να φτάσουμε στο 6ο πέναλτι για να λυγίσει η ομάδα του Βόλου (4-3) και να αποχαιρετήσει τον θεσμό, μετά από μια συγκινητική προσπάθεια και πολύ καλή εν γένει παρουσία, μένοντας με την πικρία ότι είχε τη δυνατότητα να φτάσει ψηλότερα.

Η νικήτρια ομάδα της Λάρισας θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη στον ημιτελικό την ομάδα του Αρμενόπουλου/Μ.Αλεξάνδρου Θεσσαλονίκης, που επιβλήθηκε 2-0 των Ιωαννίνων. Τη συμμετοχή τους στον τελικό της Κυριακής θα διεκδικήσουν, επίσης, ο Αριστοτέλης του Δ.Σ. Θεσσαλονίκης (1-0 τον Σόλωνα) και ο Δράκων του Δ.Σ. Αθηνών (1-0 τον Πειραιά).

Δ.Σ. Βόλου (Λ.Φούτρης): Μπακαλιάνος, Τσούκας, Βολίώτης, Τσάτσος (Καραμποτάκης), Τζαρτζάνης (Σαράφης), Μόσχος, Τσιαμήτας (Παπαποστόλου), Σκυριανός, Αρβανιτόπουλος (Κανταρτζής), Μπατής (Γούσιος), Δανόπουλος.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις