“\u03a4\u03bf \u03bc\u03c0\u03ac\u03c3\u03ba\u03b5\u03c4 \u03c4\u03b7\u03c2 \u039d\u03af\u03ba\u03b7\u03c2 \u03c7\u03c4\u03af\u03b6\u03b5\u03c4\u03b1\u03b9 \u03c3\u03b5 \u03b3\u03b5\u03c1\u03ac \u03b8\u03b5\u03bc\u03ad\u03bb\u03b9\u03b1 \u03ba\u03b1\u03b9 \u03b5\u03c0\u03b9\u03c3\u03c4\u03c1\u03ad\u03c6\u03b5\u03b9”

Στο ραδιόφωνο του Blue Star και στην εκπομπή του Γιώργου Μαστρογιάννη φιλοξενήθηκαν εκπρόσωποι του τμήματος καλαθοσφαίρισης της Νίκης. Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος (μέλος της διοικούσας επιτροπής) μίλησε για την αλλαγή προπονητή, τους στόχους της ομάδας αλλά και την διαφορετική φιλοσοφία διοίκησης του τμήματος. Ο αρχηγός της ομάδας, Παναγιώτης Τσώλης, τόνισε πως φέτος οι αθλητές δουλεύουν σε πολύ διαφορετικό επίπεδο από το περσινό με τους παίκτες να αφοσιώνονται στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ενώ ο Στέλιος Τσαβές αναφέρθηκε στη διαφορά να φοράς τη φανέλα της Νίκης σε σχέση με άλλες ομάδες.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσαν οι τρεις πρωταγωνιστές του τμήματος καλαθοσφαίρισης της Νίκης στον Γιώργο Μαστρογιάννη:

Για την ήττα από την Ανάληψη και την αλλαγή προπονητή

meik

Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος: «Η ήττα με την Ανάληψη μας στοίχισε, αλλά είπαμε πως μετά από τέτοιες ήττες που στοιχίζουν ή διαλύεσαι ή συνεχίζεις πιο δυνατός. Δυναμώνεις και πεισμώνεις. Εμείς κάναμε το δεύτερο. Αντί να διαλυθούμε πεισμώσαμε και βάζουμε πλώρη να ξαναφέρουμε την ομάδα εκεί που ανήκει. Η ομάδα δεν ανήκει στα τοπικά πρωταθλήματα αλλά στις εθνικές κατηγορίες.

Αλλάξαμε προπονητή όχι λόγω της ήττας από την Ανάληψη αλλά λόγω κάποιων πραγμάτων που βλέπαμε από την αρχή της χρονιάς. Τα παιδιά δεν έβγαζαν τον εγωισμό που περιμέναμε και ίσως δεν είχαν αντιληφθεί το μέγεθος της ομάδας που εκπροσωπούμε. Γι’ αυτό τον λόγο επιλέξαμε να κάνουμε ένα ισχυρό σοκ στην ομάδα για να καταλάβει ο καθένας πού αγωνίζεται, τι εκπροσωπεί και τι στόχους έχει».

Παναγιώτης Τσώλης: «Σίγουρα τώρα θα αλλάξουν κάποια πράγματα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο για την ομάδα. Η ήττα αυτή που ήρθε, καλύτερα που ήρθε τόσο νωρίς αυτό το χαστούκι, για να καταλάβουν όλοι ότι δεν κερδίζουμε μόνο με το όνομα, πρέπει να βγάλουμε και τον εγωισμό μας».

Για το τι σημαίνει να φοράς τη φανέλα της Νίκης

Στέλιος Τσαβές: «Για μένα επειδή είμαι και Νικιώτης η φανέλα της Νίκης είναι μια ιδέα. Με το που φοράς τη φανέλα κερδίζεις το 100% της απόδοσής σου. Είναι μεγάλη τιμή που μπόρεσα να έρθω στην οικογένεια της Νίκης. Όταν μπαίνεις στο γήπεδο και βλέπεις τον κόσμο και όλοι να σε φωνάζουν, εγώ προσωπικά δεν το έχω ξαναζήσει σε άλλη ομάδα. Σίγουρα η απόδοσή σου αυξάνεται κατακόρυφα. Προσωπικά εγώ δεν αγχώνομαι λόγω της φανέλας αλλά υπάρχει η πίεση και οι απαιτήσεις… Αυτό δεν ενεργεί πάντα αρνητικά. Ενεργεί και θετικά. Εγώ νιώθω δέος και θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».

Παναγιώτης Τσώλης: «Έχει ξαναγίνει αυτό, να πέσει η ομάδα στα τοπικά και μετά πήρε μπρος και άρχισε σιγά σιγά και ανέβαινε τις κατηγορίες. Αφού φτάσαμε σ’ αυτή την κατηγορία, πρέπει πρώτα απ’ όλα να φτιάξουμε υποδομές, να γίνεται σωστή δουλειά και να ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή. Πιστεύω ότι στο τέλος θα καταφέρουμε να ανεβαίνουμε τις κατηγορίες. Πρέπει όμως να υπάρχει σωστός σχεδιασμός».

Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος: «Έχουμε εφαρμόσει μια ιδέα που λέγαμε από καιρό όταν καθόμασταν στην κερκίδα όλοι μαζί. Είναι η ιδέα της λαϊκής βάσης. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 120 άνθρωποι που κάθε μήνα συνδράμουν οικονομικά στην ομάδα. Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνουμε να μην υπάρχει κάποιος μεγαλομέτοχος , αλλά να παίρνουμε λίγα από πολλούς. Το τμήμα μπάσκετ έχει σημαντική οικονομική εισφορά κάθε μήνα. Καταφέραμε να πετύχομε αυτό που σε πολλούς ακούγονταν ουτοπία: Το να είναι πρόεδρος ο ίδιος ο κόσμος της Νίκης. Μέσα στον Δεκέμβρη έχουμε προγραμματίσει μια απολογιστική συγκέντρωση, ώστε να ενημερώσουμε τι κάνουμε με τα χρήματα που μας δίνουν κάθε μήνα τα μέλη της λέσχης φίλων. Έχουμε σημαντική ανταπόκριση και από επιχειρηματίες του Βόλου, που τους έχουμε αναλύσει το σκεπτικό μας, ότι δηλαδή η ανδρική ομάδα δεν είναι αποκλειστικός στόχος, αλλά οι υποδομές του τμήματος . Έχουμε επίσης χορηγούς που μας βοηθούν και πρέπει να τους ευχαριστήσουμε κι έτσι θα βγει η χρονιά. Αυτό που βλέπουμε τώρα που ασχολούμαστε Διοικητικά είναι η σωστή διαχείριση. Τα έσοδα υπάρχουν, ο κόσμος της Νίκης στηρίζει. Αν του ζητήσεις αυτό που μπορεί στηρίζει. Λεφτά υπάρχουν απλά πρέπει να μάθουμε να πηγαίνουμε μέχρι εκεί που μπορούμε. Όχι παραπάνω. Του χρόνου αν ανέβουμε κατηγορία θα κρατήσουμε τον κορμό. Ο προγραμματισμός και ο σχεδιασμός που κάνουμε σήμερα είναι μακροπρόθεσμος».

Για τα γερά θεμέλια

tsolis2

Παναγιώτης Τσώλης: «Τα έχω ζήσει όλα σε αυτή την ομάδα. Έζησα δύο ανόδους συνεχόμενες και δύο πτώσεις συνεχόμενες. Δεν το συζητώ. Είναι διαφορετικό συναίσθημα. Η Νίκη δεν είναι για τοπικό. Να μην γελιόμαστε. Πρέπει όμως να γίνεται προσπάθεια από τα φυτώρια. Πρέπει η Νίκη να δώσει το βάρος εκεί. Σ’ αυτό είμαι κάθετος. Με την καινούρια διοίκηση με τον κ. Μεϊκόπουλο, τον κ. Τουτουντζόγλου και με την προσθήκη στις υποδομές του Τσιριγωτάκη αρχίζουν και φτιάχνουν τα πράγματα. Μακάρι να συνεχιστούν».

Για το ρόστερ της ομάδας

tsaves

Στέλιος Τσαβές: «Η ομάδα φέτος έχει χτιστεί έτσι ώστε να ανέβουμε κατηγορία. Αυτός είναι ο στόχος και αν δεν τον πετύχουμε θα είναι αποτυχία. Με το ρόστερ που έχουμε είμαστε υπερπλήρεις σε όλες τις θέσεις και θα είναι αποτυχία να μην ανέβουμε. Είμαστε 16 παίκτες σε κάθε προπόνηση και ο ένας είναι ισάξιος του άλλου. Αυτό φαίνεται και στην προπόνηση. Ήδη μετά την ήττα, έχουμε αλλάξει … Μας χτύπησε και στον εγωισμό είναι κάτι που δεν έπρεπε να γίνει. Όμως έγινε. Έγινε νωρίς κι αυτό είναι καλό για να μπορέσουμε να καταλάβουμε κάποια πράγματα. Να καταλάβουμε πού πραγματικά παίζουμε, ότι η θέση της Νίκης δεν είναι εδώ. Η Νίκη είναι για τις εθνικές κατηγορίες. Και πιστεύω ότι στο τέλος θα καταφέρουμε να την πάμε εκεί».

Για τα δρώμενα στο ποδοσφαιρικό τμήμα

Στέλιος Τσαβές: «Παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα στο ποδοσφαιρικό τμήμα, κι εκεί κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με το μπάσκετ. Γίνεται κι εκεί μια νέα αρχή με παιδιά από τον Βόλο και την περιοχή μας. Θέλει δουλειά, θέλει υπομονή. Σε κάθε αγώνα βλέπω γκρινιάζει ο κόσμος είναι λογικό γιατί είχε συνηθίσει αλλιώς. Πρέπει να υπάρχει υπομονή, σιγά σιγά θα τα φτιάξουμε. Η ομάδα έπαθε σοκ. Από την Α’ Εθνική έπεσε στη Γ’. Δεν μπορεί η ομάδα από τη μια στιγμή στην άλλη να γίνει Μπαρτσελόνα. Θέλει λίγο υπομονή. Έτσι γινόταν πάντα. Ανεβαίναμε, κατεβαίναμε κατηγορίες… μέχρι να βρεθεί κάποιος να μπορέσει να μας πάει εκεί που πρέπει».

Για τις φετινές συνθήκες στην ομάδα

Παναγιώτης Τσώλης: «Πιστεύω φέτος είμαστε σούπερ. Αν αυτή η ομάδα υπήρχε πέρυσι δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Έχουμε τα βασικά από πολύ νωρίς. Έχουμε αυτά που χρειάζεται ένας αθλητής. Τώρα πρέπει να καταλάβουμε, γιατί εμείς έχουμε διώξει τον κόσμο, ότι πρέπει να τον ξανατραβήξουμε. Ο κόσμος έχει απογοητευτεί και έχει χίλια δίκια. Όταν χάνεις από την Ανάληψη γράφεις μαύρη σελίδα».

Για τις Ακαδημίες

Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος: «Μεγαλύτερο κέρδος από το να βλέπεις παιδάκια με ποδήλατα και μπλουζάκια της Νίκης να έρχονται στο ελικοδρόμιο δεν υπάρχει. Συμμετείχαν γύρω στα 120 κάθε ηλικίας που ήρθαν κοντά στην ομάδα. Χρονικά επειδή ήταν μετά την πτώση από τη Σούπερ Λιγκ και το σοκ που πάθαμε σαν νικιώτες ήταν μεγάλη χαρά για όλους μας να βλέπουμε τόσα παιδιά με τα ρούχα της ομάδας. Ακόμα και σήμερα αν κάνεις μια βόλτα στις γειτονιές μπορείς να δεις ότι φοράνε τα μπλουζάκια της Νίκης. Εκτός από αυτό είχαμε κέρδος γιατί κάποια παιδιά γνώρισαν τον Ανδρέα Τσιριγωτάκη, τον Χρήστο Αθανασιάδη που είναι υπεύθυνος ακαδημιών και συνέχισαν τις δωρεάν προπονήσεις που κάναμε στο Πανθεσσαλικό. Αυτή τη στιγμή είναι μέλη της ακαδημίας μας. Η ακαδημία μπάσκετ που ήταν από τις πιο καλές, έφτασε σε απαράδεκτο επίπεδο. Τώρα έφτασε σε ένα επίπεδο να έχει 80- 85 παιδιά. Να καλέσουμε τον κόσμο αύριο Σάββατο, 5:00 το απόγευμα παίζουμε με τον Αετό Δίλοφου στο κλειστό. Όποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί να επικοινωνήσει με την Διοικούσα επιτροπή του μπάσκετ. Η ελάχιστη συνδρομή είναι 5€ τον μήνα».

Το καλωσόρισμα στον Νάνη

Παναγιώτης Τσιώλης: «Ο κόσμος πρέπει να αρχίσει να μαζεύεται ξανά στο γήπεδο. Και θέλω να καλωσορίσω στην ομάδα τον Παναγιώτη Νάνη, που πιστεύω ότι θα βοηθήσει πολύ την ομάδα».

Επιμέλεια – απομαγνητοφώνηση: Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις