Υπόθεση Θεσσαλονίκης ο τελικός του Δικηγορικού Πρωταθλήματος

Θεσσαλονικιώτικος “εμφύλιος” ο τελικός του 30ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων. Μετά τους χθεσινούς ημιτελικούς, στον τελικό της Κυριακής θα αναμετρηθεί η πρωταθλήτρια ομάδα του Αριστοτέλη, η οποία υπέταξε με 1-0 την ομάδα του Δράκοντα (Δ.Σ. Αθηνών) και η ομάδα του Αρμενόπουλου/Μ.Αλεξάνδρου, η οποία επιβλήθηκε, με σκορ 2-0, της Λάρισας, στον άλλο ημιτελικό.

 Οι ομάδες της Θεσσαλονίκης κυριαρχουν τα τελευταία χρόνια στον θεσμό, ενώ έχουν και τη μερίδα του λέοντος, όσον αφορά τις κατακτήσεις των τροπαίων. Ο Αριστοτέλης έχει 12 τρόπαια και είναι ο πολυνίκης του θεσμού, ενώ τον ακολουθεί ο Αρμενόπουλος με 7.

Ο τελικός που θα διεξαχθεί την Κυριακή (18:00 – ΕΑΚ), αποτελεί επανάληψη του τελικού του 2012, οπότε ο Αριστοτέλης είχε πανηγυρίσει μέσα στην Αθήνα. Η ομάδα του Αριστοτέλη φιλοδοξεί μετά την Αθήνα το 2012 και το Ρέθυμνο το 2013, να κάνει στο Βόλο το three-peat.

DSC 0031

Η ομάδα του Αριστοτέλη

Ο ημιτελικός κόντρα στο Δράκοντα ήταν ισορροπημένος, χωρίς κλασικές ευκαιρίες για γκολ και κρίθηκε χάρη στο ψηλοκρεμαστό σουτ του Αλεξόπουλου στα μισά του δευτέρου μέρους, το οποίο βρήκε τον κίπερ του Δράκοντα εκτός θέσης. Ο Δράκων πίεσε για την ισοφάριση, χωρίς όμως να απειλήσει ουσιαστικά την αντίπαλη εστια. Προς το τέλος του ματς, έμεινε μάλιστα με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε ο Πετρακόπουλος για διαμαρτυρία, σε φάση που ζήτησε πέναλτι.

Θυμίζουμε ότι ο Αριστοτέλης στα προημιτελικά, είχε αποκλείσει άλλη μία ισχυρή αθηναϊκή ομάδα, το Σόλωνα, με το ίδιο σκορ (1-0).

Στο Αερινό, ο Αρμενόπουλος/Μ.Αλέξανδρος χρειάστηκε και πάλι τα γκολ του αρχηγού και “κανονιέρη” του, Δημήτρη Γεωργιάδη, ο οποίος με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, έγραψε το όνομα της ομάδας του στο εισιτήριο του μεγάλου τελικού της Κυριακής, αφήνοντας εκτός νυμφώνος την ομάδα της Λάρισας. 

Ο Αρμενόπουλος/Μ.Αλέξανδρος στα προημιτελικά είχε αποκλείσει άλλη μία επαρχιακή ομάδα, τα Ιωάννινα, με το ίδιο σκορ (2-0).

Την Κυριακή το απόγευμα αναμένεται ένας συναρπαστικός τελικός ανάμεσα σε δύο ποιοτικές και δουλεμένες ομάδες, που έχουν έρθει πολλές φορές αντιμέτωπες στο παρελθόν και γνωρίζουν πολύ καλά η μία το παιχνίδι της άλλης. Ο Αρμενόπουλος/Μ.Αλέξανδρος έχει μεγάλο κίνητρο να εκθρονίσει το συμπολίτη του. Θα τα καταφέρει ή θα μιλήσει η καρδιά του πρωταθλητή;

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις