Οι Βολιώτες είπαν όχι στη μιζέρια και έστειλαν μήνυμα πολιτισμού σε όλο τον πλανήτη (photos)

ΝΑΙ ο Βόλος γιορτάζει. Με μια εκπληκτική τελετή έναρξης που ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά στην παραλία της πόλης μας ο Βόλος υποδέχτηκε την αφρόκρεμα των υδατοσφαιριστριών απ’ όλο τον πλανήτη για το παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο γυναικών που ξεκινά αύριο στα κολυμβητήρια του Βόλου και της Ν. Ιωνίας. Πλημμύρισε η παραλία από εκατοντάδες αθλήτριες από κάθε γωνιά του πλανήτη, μα και από χιλιάδες χαμόγελα όλως όσων είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε την εξαιρετική πράγματι τελετή έναρξης που οργάνωσε με καταπληκτική μαεστρία και προπαντός έμπνευση ο καλλιτεχνικός διευθυντής Σπύρος Μαβίδης

Η τελετή ξεκίνησε με… …την καθιερωμένη παρέλαση των αθλητριών, όπου προπορευόταν η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου και ακολουθούσαν οι ομάδες των 15 χωρών με αλφαβητική σειρά ως εξής: Αυστραλία, Βραζιλία, Καναδάς, Μεγάλη Βρετανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Καζακστάν, Νέα Ζηλανδία, Ρωσία, Νότιος Αφρική, Ισπανία, Ουκρανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ουζμπεκιστάν και τελευταία, ως διοργανώτρια χώρα, η Ελλάδα η οποία γνώρισε και την αποθέωση.

Ακολούθησαν ολιγόλεπτοι χαιρετισμοί από τον Πρόεδρο της ΚΟΕ Δημήτρη Διαθεσόπουλο, από το Δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη που ως οικοδεσπότης καλωσόρισε τις αποστολές και ευχαρίστησε τη παγκόσμια ομοσπονδία που εμπιστεύτηκε γι’ άλλη μια φορά την πόλη μας για ένα τόσο σημαντικό γεγονός και από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό, ο οποίος κήρυξε και την επίσημη έναρξη των αγώνων.

Την παράσταση έκλεψαν γι’ άλλη μια φορά οι εκατοντάδες εθελοντές που μαζί με τη διεύθυνση αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, τα υπηρεσιακά στελέχη και τους εργαζόμενους του Δήμου Βόλου καθώς και τους εκπροσώπους της ΚΟΕ σήκωσαν το μεγάλο βάρος της διοργάνωσης.

Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης ξεκίνησε με την προβολή video με πληροφοριακό υλικό για την περιοχή της Θεσσαλίας. Ενώ ακολούθησε ερμηνεία άριας από την όπερα «Άλκηστις» του C.W. Gluck. Ο μύθος της Θεσσαλής Βασίλισσας που έγινε τραγωδία από τον Ευριπίδη, η έμπνευση των δυτικών συνθετών που την οδήγησαν σε όπερα, η σημερινή δύναμη της βολιώτισσας σοπράνο που ερμηνεύει σε ανοιχτό χώρο το δύσκολο κομμάτι, οι νεαρές χορεύτριες από την πόλη που έχουν την παιδεία να συνοδεύσουν χορευτικά την άρια.

Μετά από τα 3,5 λεπτά του κλασικού κομματιού, το καλλιτεχνικό «τοπίο» άλλαξε, στη σκηνή εμφανίστηκε ερμηνεύτρια που ξεκίνησε με κομμάτι από μιούζικαλ και έκανε στροφή προς τη γυναίκα, αναφορά σε γυναίκες του κόσμου, σε γυναίκες που έγραψαν ιστορία, όπως θα πράξουν κατά τη διάρκεια των αγώνων και οι αθλήτριες. Οι ρυθμοί σταδιακά άλλαξαν και εκπλήξεις περίμεναν το κοινό. Η σκηνή αποκάλυψε άλλα άτομα και άλλους καλλιτέχνες που ξεσήκωσαν τις αθλήτριες Το θέαμα κορυφώθηκε με τη «Μισιρλού» και το ταξίδι της ανά τον κόσμο.

Ήταν πράγματι ένα εκπληκτικό θέαμα που έστειλε προς όλους το μήνυμα πως η Ελλάδα δεν είναι μόνο η χώρα της μιζέριας και των προβλημάτων. Πως ο Βόλος ήταν και παραμένει η πόλη με ανοιχτούς ορίζοντες, η πόλη του πολιτισμού και της δημιουργίας.

Το Goalpost.gr σας μεταφέρει εικόνες από τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού που στήθηκε σήμερα στην παραλία της πόλης μας παρουσία χιλιάδων Βολιωτών και επισκεπτών απ’ όλο τον πλανήτη.

Goalkeeper για το Goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις