Πέρασαν το μπλόκο οι βολιώτες δικηγόροι, 1-2 στα Γιαννιτσά

Πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα του Δ.Σ. Βόλου, αφού στη δεύτερη αγωνιστική του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, κατάφερε να επικρατήσει εκτός έδρας της ομάδας του Δ.Σ. Γιαννιτσών με σκορ 2-1 και έτσι να κάνει το 2 στα 2 στο ξεκίνημά της. Σκόρερ και των δύο τερμάτων οι Γιώργος Δανόπουλος.

Οι βολιώτες, εν μέσω αγροτικών κινητοποιήσεων, ταξίδεψαν με πολλές απουσίες και ολιγομελή αποστολή στην πόλη της Πέλλας και κατόρθωσαν να επικρατήσουν δίκαια της αξιόμαχης ομάδας των Γιαννιτσών.

O Παντελής Βαρβέκης παρέταξε την ομάδα του Δ.Σ.Β. με τον Μπακαλιάνο κάτω από τα γκολπόστ, τους Τσούκα, Τζαρτζάνη, Καπάτο και Σκυριανό αμυντική τετράδα (από αριστερά προς τα δεξιά), τους Μόσχο και Λυμπερδόπουλο ως κεντρικά χαφ, ενώ στα φτερά της επίθεσης αγωνίστηκαν ο Αρβανιτόπουλος από δεξιά, ο Δανόπουλος από αριστερά, με τον Κανταρτζή να κινείται σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Σαράφη.

Ο αγώνας διεξήχθη σε κακό αγωνιστικό χώρο, ο οποίος δεν επέτρεψε στην ομάδα του Βόλου να «απλώσει» το παιχνίδι της στο γήπεδο.

Παρά ταύτα, οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν ιδανικά το ματς. Στο 3΄ σουτ του Παναγιώτη Σαράφη από τα όρια της περιοχής πέρασε πάνω από την εστία, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό οι βολιώτες μπήκαν σε θέση οδηγού στο ματς. Ο Αντώνης Κανταρτζής πέρασε εξαιρετική κάθετη στο Γιώργο Δανόπουλο, με τον επιθετικό του Πυράσου να την εκμεταλλεύεται άψογα, μπαίνοντας στη μεγάλη περιοχή και πλασάροντας εύστοχα τον εξερχόμενο κίπερ.

Ο Δ.Σ.Βόλου έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι, αλλά από μία ανύποπτη φάση οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 12΄, με αυτογκόλ του Βασίλη Τζαρτζάνη, ο οποίος, σε μια άτυχη στιγμή, προσπάθησε να απομακρύνει με προβολή μια παράλληλη σέντρα, με την μπάλα να καταλήγει στη δεξιά γωνία του Μπακαλιάνου.

Οι βολιώτες ανέλαβαν εκ νέου τα ηνία του παιχνιδιού και πήραν εκ νέου κεφάλι στο σκορ, με σκόρερ και πάλι το συνήθη ύποπτο, Γιώργο Δανόπουλο στο 25΄. Ο Γιάννης Αρβανιτόπουλος, κινούμενος σε θέση αριστερού χαφ, συνέκλινε και πέρασε μπαλιά 35 μέτρων στο Δανόπουλο, ο οποίος βρέθηκε ένας εναντίον ενός στη δεξιά πτέρυγα, προχώρησε και άδειασε τον προσωπικό του αντίπαλο, εκτελώντας με το αριστερό από κοντά τον τερματοφύλακα.

Με το γκολ αυτό ο Γιώργος Δανόπουλος έφτασε τα 4 σε δύο αγώνες και ήταν ο κορυφαίος των φιλοξενούμενων, με το Γιάννη Τσούκα να τον ακολουθεί σε απόδοση, καθώς εξουδετέρωσε τον πιο επικίνδυνο παίκτη των γηπεδούχων.

Στο 33ο λεπτό ακυρώθηκε γκολ του Αντώνη Κανταρτζή, καθώς υποδείχθηκε αυστηρό επιθετικό φάουλ στο τερματοφύλακα. Το ημίχρονο έκλεισε με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να αντιδράσουν και να μεταφέρουν την μπάλα κοντά στην περιοχή του Δ.Σ.Β., χωρίς ωστόσο να απειλούν την εστία του Μπακαλιάνου.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Παντελή Βαρβέκη σταδιακά προσάρμοσε την τακτική της στις δυσκολίες της αναμέτρησης, καθώς οι βολιώτες αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμών και έλλειψη πολλών εναλλακτικών λύσεων και έτσι, προϊόντος του χρόνου, έδωσε περισσότερο χώρο στους γηπεδούχους και προάσπισε αποτελεσματικά τα μετόπισθεν.

Στο 48΄ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Δανόπουλου, μπλόκαρε ο τερματοφύλακας, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Αρβανιτόπουλος μπήκε από δεξιά στην περιοχή, αλλά το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο άουτ.

Όσο το σκορ παρέμενε στο εύθραυστο 1-2, το παιχνίδι είχε άγρια ομορφιά, με τους βολιώτες να βγάζουν πάθος, πειθαρχία και καλές αλληλοκαλύψεις, προκειμένου να κρατήσουν τους γηπεδούχους μακριά από την εστία τους και να σκοράρουν ένα τρίτο τέρμα. Θα μπορούσαν να το πετύχουν σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά αστόχησαν στην τελική επιλογή.

Στο 80ο λεπτό, ο Δανόπουλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Κανταρτζής έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα απομακρύνθηκε από κεφάλι αμυνόμενου.

Στο επόμενο λεπτό η ομάδα των Γιαννιτσών έχασε την καλύτερη ευκαιρία της στο ματς, με τον Βασίλη Μπακαλιάνο να αποκρούει δυνατό σουτ από πλάγια θέση. Η τελευταία αξιοσημείωτη φάση έγινε στο 83΄, με το Δανόπουλο να βγαίνει απέναντι από τον τερματοφύλακα, να επιχειρεί λόμπα, η οποία κατέληξε σε πάσα στον Αρβανιτόπουλο, που δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Το τελευταίο σφύριγμα του Θεσσαλονικιού ρέφερι βρήκε τους παίκτες του Παντελή Βαρβέκη αγκαλιά να πανηγυρίζουν μια πολύ σημαντική και δύσκολη νίκη και να παίρνουν μια άτυπη ρεβάνς από τους φιλοξενούμενους, που το 2011, με εχθρική για το Δ.Σ.Β. διαιτησία, τους είχαν αφήσει, στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων, εκτός τελικής φάσης. Στην επόμενη αγωνιστική η ομάδα του Δ.Σ.Β. αντιμετωπίζει εντός έδρας την Κέρκυρα.

Δ.Σ.Βόλου (Π. Βαρβέκης): Μπακαλιάνος, Σκυριανός, Καπάτος, Τζαρτζάνης, Τσούκας, Μόσχος, Λυμπερδόπουλος, Αρβανιτόπουλος, Δανόπουλος, Κανταρτζής, Σαράφης (Τερλεξής). Στην αποστολή συμμετείχαν και οι Γούσης και Ρηγόπουλος.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις