Χειροκροτήθηκε η Νίκη κόντρα στον Ευρωπαίο Ατρόμητο (0-2)

Με σκορ 2-0 υπέρ του Ατρομήτου έληξε το πρώτο φιλικό της νέας, αλλά φιλόδοξης Νίκης Βόλου, σε αναμέτρηση που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου που επέλεξαν οι δύο ομάδες για να πραγματοποιήσουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους.
Από τη μία, μία ομάδα που ολοκλήρωσε το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας, που εδώ και τρία χρόνια πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ έχοντας τον ίδιο βασικό κορμό και που σε λίγες μέρες ρίχνεται στη μάχη της Ευρώπης και από την άλλη

μία ομάδα πρωτάρα στη Σούπερ Λιγκ, που δημιουργήθηκε από το μηδέν μόλις πριν μία εβδομάδα, έχοντας στη σύνθεσή της νεαρούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές και χωρίς τους δύο ξένους που αναμένεται να αποτελέσουν και τα βαριά της χαρτιά.
Παρά τα προαναφερθέντα η Νίκη Βόλου κατάφερε να σταθεί με αξιοπρέπεια κόντρα στον Ατρόμητο, έχοντας μάλιστα, μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Οι πολυάριθμοι φίλοι της που βρέθηκαν στις πλαγιές του γηπέδου χειροκρότησαν στο τέλος την ομάδα τους βλέποντας τα πρώτα αισιόδοξα σημάδια ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

niki-koreta

Το ματς
Με σκόρερ και ηγέτη τον Τάτο ο Ατρόμητος 1-0
Κυρίαρχος ήταν ο Ατρόμητος στο πρώτο ημίχρονο με τη Νίκη Βόλου να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο. Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου πίεσαν στην πρώτη μπαλιά τους αντιπάλους τους, κάτι που ανάγκασε τους «Βολιώτες» σε λάθη στο χώρο της μεσαίας γραμμής έχοντας ως αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία. Αντίθετα οι «Περιστεριώτες» κατάφεραν να μετατρέψουν σε γκολ την πρώτη καλή ευκαιρία στα αντίπαλα καρέ, με τον Ανδρέα Τάτο να σκοράρει με το κεφάλι στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Ατρόμητος θα μπορούσε να αυξήσει το δείκτη του σκορ στο 30′ και στο 31′, όμως ο Ταΐρης είπε «όχι» πρώτα στο σουτ του Κούρου και έπειτα στο σουτ του Γκαρσία. Το υπόλοιπο χρονικό διάστημα του ημιχρόνου κύλησε χωρίς ιδιαίτερες φάσεις με μόνο αξιοσημείωτο την απειλητική εμφάνιση της πυκνής ομίχλης.

niki-mpitsakos-tatos

2ο ημίχρονο
Ισορρόπησε η Νίκη, ξεχώρισε ο Τζιώρας, το 2-0 ο Γιαννούλης
Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με σχεδόν διαφορετικές εντεκάδες στο 2ο ημίχρονο, με τη Νίκη να παίρνει τα ηνία του αγώνα, να έχει την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να μπορεί να δημιουργήσει τις κλασικές ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Γκορμπούνοφ. Η ομάδα του Βίλιαν Φλουτ θα μπορούσε να πετύχει τουλάχιστον ένα τέρμα όταν ο Αργυρίου βρέθηκε σε θέση βολής στο 51ο λεπτό, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Ο παίκτες του Ατρομήτου εκμεταλλεύτηκαν τους κενούς χώρους που άφηνε ο αντίπαλος προσπαθώντας να ισοφαρίσει και σε μία αντεπίθεση ο Γιαννούλης ευνοήθηκε από την κόντρα με τον πορτιέρο της Νίκης, Γεωργακόπουλο και ανενόχλητος στο 84ο λεπτό πέτυχε το τελικό 2-0. Ο Νικλητσιώτης δύο λεπτά αργότερα θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ, όμως η απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ που επιχείρησε, εξουδετερώθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, Γκορμπούνοφ. Ο ομάδα του Περιστερίου θα μπορούσε να είχε πετύχει και τρίτο τέρμα αν το απ’ ευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Ούμπιντες δεν κατέληγε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γεωργακόπουλου ακριβώς στο 90′.

6-tsints

Θερμό χειροκρότημα στον Λημνιό
Οι φίλαθλοι της Νίκης ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικοί στις πλαγιές του βουνού και εκτός από τα συνθήματα και τα «γαλλικά» σε σκληρά μαρκαρίσματα των παικτών του Ατρομήτου, επεφύλαξαν θερμό χειροκρότημα στον Λημνιό, όταν στο 79ο λεπτό αντικατέστησε τον Θέο για λογαριασμό της ομάδας του Περιστερίου. Ο 16χρονος επιθετικός προέρχεται από τις ακαδημίες της Νίκης και όλοι στο κυανόλευκο στρατόπεδο έχουν έναν καλό λόγο να πουν για τις ικανότητες του ταλαντούχου ποδοσφαιριστή.

Νίκη Βόλου (Β. Φλουτ)
1ο ημίχρονο: Ταΐρης, Τσουκάνης, Παπουτσογιαννόπουλος, Καρασαλίδης, Ίβενς, Μπιτσάκος, Κοτσαρίδης, Μουζακίτης, Καλλέργης(32′ Τζιώρας), Γιαννιτσάνης, Σταμπολζίεφ
2ο ημίχρονο:Γεωργακόπουλος, Αργυρίου(74′ Γιώτας), Καντούτσης, Ίβενς (60′ Μαχλελής), Αργύρης, Κυζιρίδης, Μέτσε, Γιαννιτσάνης(60′ Σκούρτης), Κορέτα, Νικλητσιώτης, Τζιώρας

Ατρόμητος (Γ. Παράσχος):
1ο ημίχρονο: Μπάρκας, Κυβρακίδης, Κούρος, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπάλλας, Γκαρσία, Μπρίτο, Τάτος, Καραμάνος, Γεωργίου
2ο ημίχρονο: Γκορμπούνοφ, Αλμπέρτο, Φάμπιο, Ναπολεόνι, Ούμπιντες, Γιαννούλης, Δημούτσος, Θέος(79′ Λημνιός), Νάστος, Παπασπύρου, Ταβλαρίδης

Γιώργος Αποστολακόπουλος για το goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις