Το απόλυτο οι δικηγόροι Βόλου, 5-1 την Κέρκυρα

Την τρίτη της νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πέτυχε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο η ομάδα του Δ.Σ. Βόλου, η οποία υπέταξε εύκολα με το εντυπωσιακό 5-1 την ομάδα της Κέρκυρας κι έχασε πολλές ευκαιρίες για ακόμη ευρύτερο σκορ.

Το συγκρότημα του Παντελή Βαρβέκη συνεχίζει ακάθεκτο την πορεία του, με στόχο την κατάκτηση μιας εκ των δύο προνομιούχων θέσεων του 4ου ομίλου, που δίνουν εισιτήριο για την τελική φάση. Στα δύο προηγούμενα ματς ο Δ.Σ.Β. είχε επικρατήσει με 3-1 επί της Βέροιας και 2-1 εκτός έδρας επί των Γιαννιτσών.

Στο ματς με την Κέρκυρα, ο Παντελής Βαρβέκης παρέταξε την ομάδα του Δ.Σ.Β. σε διάταξη 4-2-3-1, με το Γούση κάτω από τα γκολπόστ, τους Τσούκα, Τζαρτζάνη, Καπάτο και Βολιώτη αμυντική τετράδα (από αριστερά προς τα δεξιά), τους Μόσχο και Λιβογιάννη ως κεντρικά χαφ, ενώ στα φτερά της επίθεσης αγωνίστηκαν ο Αρβανιτόπουλος από δεξιά, ο Δανόπουλος από αριστερά, με τον Κανταρτζή να κινείται σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Τσιαμήτα.

DSC 0160 Αντιγραφή

Η αρχική ενδεκάδα του Δ.Σ. Βόλου

Οι βολιώτες έδειξαν από την αρχή ότι είναι αφεντικό της αναμέτρησης και μετέφερε το παιχνίδι στο μισό γήπεδο. Στο 4΄ διαγώνιο σουτ του Λιβογιάννη λίγο έξω από την περιοχή πέρασε άουτ. Ο Δ.Σ.Β., έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά στο 6΄ το δυνατό διαγώνιο σουτ του Δανόπουλου από αριστερά τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και στο 8΄ το πλασέ του Τσιαμήτα από καλή θέση εξουδετερώθηκε από τον κίπερ των Φαιάκων.

Το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους στο 11ο λεπτό, σε φάση που ο Αντώνης Κανταρτζής δέχθηκε την μπάλα στη μεγάλη περιοχή, έπειτα από λανθασμένη απομάκρυνση, «άδειασε» εντυπωσιακά με προσποίηση δύο αντιπάλους και σιγούρεψε το γκολ, σερβίροντας στον Αποστόλη Τσιαμήτα, ο οποίος με ψύχραιμο αριστερό πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0.

DSC 0196 Αντιγραφή

O Αντώνης Κανταρτζής αδειάζει δύο αντιπάλους στην φάση του 1-0

Στο 15΄ ο Δ.Σ.Β., που ασκούσε διαρκή πίεση, εκμεταλλεύτηκε ένα ακόμη λάθος των Κερκυραίων για να κάνει το 2-0, αφού, σε φάση που η μπάλα μεταφέρθηκε γρήγορα από την άμυνα στην επίθεση, μετά από μακρινή σέντρα του Γιώργου Δανόπουλου, ο Γιάννης Αρβανιτόπουλος υπολόγισε καλύτερα από τον εξερχόμενο τερματοφύλακα την πορεία της μπάλας και πλάσαρε στην κενή εστία.

Στο 17΄ ο Δανόπουλος είχε ένα διαγώνιο σουτ από αριστερά, ελάχιστα άουτ, ενώ στο 33΄ οι βολιώτες πέτυχαν και τρίτο γκολ, καθώς έπειτα από κόρνερ των αντιπάλων βγήκαν σε αντεπίθεση με το Γιώργο Δανόπουλο να διεμβολίζει από δεξιά την κερκυραϊκή άμυνα και να σερβίρει από την τελική γραμμή στον επερχόμενο Γιάννη Λιβογιάννη, ο οποίος εκτέλεσε ψύχραιμα με το δεξί.

DSC 0176 Αντιγραφή

Η ομάδα του Δ.Σ. Βόλου σε φάση επιθετικού transition

Το ημίχρονο έκλεισε με ένα εκρηκτικό πεντάλεπτο για τους βολιώτες. Στο 39΄ ο Δανόπουλος νικήθηκε σε τετ α τετ από τον τερματοφύλακα, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Αρβανιτόπουλος μετά από ατομική προσπάθεια βρέθηκε επίσης απέναντι από τον κίπερ, αλλά έχασε το κοντρόλ. Ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Δανόπουλος είχε ένα διαγώνιο σουτ από αριστερά, το οποίο απέκρουσε δύσκολα ο κίπερ των φιλοξενουμένων.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά, αλλά έριξαν σταδιακά τους ρυθμούς τους και επικεντρώθηκαν στη συντήρηση του υπέρ τους σκορ. Στο 48΄ ο Γιάννης Λιβογιάννης υποδέχθηκε την μπάλα από το Δανόπουλο, ελίχθηκε στα όρια της περιοχής και σούταρε δυνατά με το δεξί για να γράψει το 4-0, ενώ στο 50΄ ο Κανταρτζής νικήθηκε από τον τερματοφύλακα, σε ανεπανάληπτο τετ α τετ από κοντινή απόσταση.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 60΄, με εντυπωσιακό σε εκτέλεση γκολ, έπειτα από υπέροχο σουτ στην κίνηση, που έστειλε την μπάλα στο «Γ» της βολιώτικης εστίας.

Στο 73΄ κοντινή κεφαλιά του Μόσχου στο δεύτερο δοκάρι πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 80ο λεπτό, οι βολιώτες πέτυχαν το 5-1, με σκόρερ τον Αντώνη Κανταρτζή, ο οποίος μετέτρεψε σε ασίστ το σουτ του Παναγιώτη Σαράφη, γύρισε ωραία το σώμα του και πλάσαρε από κοντά. O Δ.Σ.Β. έχασε την τελευταία καλή του ευκαιρία στο 83΄, με τον Μόσχο να σουτάρει από καλή θέση και τον τερματοφύλακα να αποκρούει.

Το τελευταίο δεκάλεπτο του παιχνιδιού ανήκε στους Κερκυραίους, που ανέβασαν την απόδοσή τους και προσπάθησαν να βάλουν ένα δεύτερο γκολ, πολιορκώντας κατά διαστήματα τη βολιώτική εστία, ωστόσο στην προσπάθειά τους βρήκαν σε ετοιμότητα τον Κώστα Γούση, που είχε πολύ σταθερές επεμβάσεις σε τρεις περιπτώσεις που απειλήθηκε.

DSC 0180 Αντιγραφή

Ο κόουτς Παντελής Βαρβέκης

Το τελικό 5-1, σ’ έναν αγώνα που διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, βρήκε τους συναδέλφους δικηγόρους των δύο ομάδων να ανταλλάσσουν ευχές για καλή συνέχεια. Φυσικά, τα πιο πλατιά χαμόγελα ήταν για τους βολιώτες, οι οποίοι μπαίνουν με καλή ψυχολογία στο πιο δύσκολο, θεωρητικά, κομμάτι του προγράμματος, καθώς ακολουθουν τα ματς με Αγρίνιο (εκτός) και Τρίκαλα (εντός).

Δ.Σ.Βόλου (Π. Βαρβέκης): Γούσης, Βολιώτης, Καπάτος, Τζαρτζάνης, Τσούκας (68΄ Κασάπης), Μόσχος, Λιβογιάννης (80΄ Σολιδάκης), Αρβανιτόπουλος, (53΄ Τερλεξής), Δανόπουλος (53΄ Σαράφης), Κανταρτζής, Τσιαμήτας (53΄ Σκυριανός). Στην αποστολή συμμετείχαν και οι Μπακαλιάνος, Γεωργαλιός, Κανελλής και Σκαλίμης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις