Τρείς μονομάχοι για δύο θέσεις

«It’s the final countdown…». Εντάξει, είναι ιεροσυλία να χρησιμοποιείς τον τίτλο του «τιρινίνι» για κείμενο ποδοσφαίρου, αλλά αντίστροφα μετράμε πλέον και στη Football League για το τέλος της σεζόν. Δέκα αγωνιστικές ακόμα, τυπικά τουλάχιστον, γιατί με τις αποχωρήσεις ήδη δύο ομάδων θα είναι λιγότερα τα παιχνίδια που θα δώσουν οι ομάδες στη μάχη της ανόδου.

Τα φαβορί έχουν ξεχωρίσει από νωρίς στον βαθμολογικό πίνακα. ΑΕΛ, Κέρκυρα και Απόλλωνας παιχνίδι με παιχνίδι θα έρχονται πιο κοντά στην πολυπόθητη άνοδο στα… σαλόνια της Superleague. Θέσεις όμως υπάρχουν μόνο για δύο. Η τρίτη ομάδα; Θα παραμείνει για να ξεκινήσει εκ νέου προσπάθεια την επόμενη σεζόν. Οι τρεις τους έχουν παίξει το κατά τεκμήριο καλύτερο ποδόσφαιρο στην κατηγορία αλλά όπως φαίνεται τα πάντα θα κριθούν στις λεπτομέρειες.

Το πρόγραμμα των τριών μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Παρόλα αυτά η Κέρκυρα έχει ένα ισχυρό πλεονέκτημα. Σε αντίθεση με ΑΕΛ και Απόλλωνα η ομάδα του νησιού των Φαιάκων έχει να δώσει ακόμα οχτώ παιχνίδια έναντι δέκα και εννέα των αντιπάλων της αντίστοιχα
.
H αποχώρηση των Ολυμπιακού Β. και Εργοτέλη θα δώσει έξι εύκολους βαθμούς στην ομάδα του Βοσνιάδη. Από την άλλη ο Απόλλωνας πήρε την προηγούμενη αγωνιστική τους τρείς βαθμούς από το παιχνίδι με τον Εργοτέλη και θα πάρει ακόμα τρεις την 26η αγωνιστική , ενώ η ΑΕΛ πήρε τους ίδιους βαθμούς σε προηγούμενες αγωνιστικές.

Όλα αυτά μέχρι πριν από λίγες μέρες καθώς με την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις πόσες ομάδες θα τελειώσουν το πρωτάθλημα, ειδικά της Football League. Όπως όλα δείχνουν η Παναχαϊκή θα είναι η τρίτη ομάδα της κατηγορίας που δεν θα ολοκληρώσει το πρωτάθλημα. Τι σημαίνει αυτό για την άνοδο; Αυτομάτως τα παιχνίδια της ΑΕΛ από δέκα γίνονται εννέα και του Απόλλωνα οχτώ. Τη στιγμή που στο πρόγραμμα της Κέρκυρας δεν αλλάζει κάτι και παραμένουν οχτώ τα παιχνίδια της μέχρι το τέλος.

Στις 24 αγωνιστικές του πρωταθλήματος η ΑΕΛ έχει λείψει από την κορυφή μόλις τρεις. Τέσσερα παιχνίδια εντός και πέντε εκτός για τους «βυσσινί» μέχρι το τέλος. Το ντέρμπι εκτός με την Κέρκυρα είναι σαφώς αυτό που ξεχωρίζει όπως και η εντός έδρας αναμέτρηση με την Καλλιθέα αλλά και το παιχνίδι στα γειτονικά Τρίκαλα. Ο Σάκης Τσιώλης με μόλις δύο παιχνίδια στον πάγκο της αγαπημένης του ΑΕΛ θέλει να βελτιώσει τους «βυσσινί» και να επιστρέψει μαζί τους στη Superleague.

ΑΕΛ 53 βαθμούς

25η Αγροτικός Αστέρας (εκτός)
26η Καλλιθέα (εντός)
27η Παναχαϊκή (εντός)
28η Κέρκυρα (εκτός)
29η Αναγέννηση Καρδίτσας (εντός)
30η Τρίκαλα (εκτός)
31η Πανσερραϊκός (εντός)
32η Ζάκυνθος (εκτός)
33η Χανιά (εντός)
34η Αχαρναϊκός (εκτός)

Από την άλλη η Κέρκυρα μπορεί να έχει το πλεονέκτημα των μόλις οχτώ παιχνιδιών για τη λήξη του πρωταθλήματος με μοιρασμένα τα εντός και εκτός έδρας. Στα δύο από τα εντός όμως μπορεί να κριθούν οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς. ΑΕΛ και Απόλλωνας θα ταξιδέψουν στο νησί των Φαιάκων την 28η και 31η αγωνιστική αντίστοιχα σε παιχνίδια που μοιάζουν «ο θάνατός σου η ζωή μου». Πριν από αυτά όμως το ταξίδι στη Λαμία την 27η αγωνιστική μόνο εύκολο δε μοιάζει.

Κέρκυρα 52 βαθμούς

25η Χανιά (εκτός)
26η Αχαρναϊκός (εντός)
27η Λαμία (εκτός)
28η ΑΕΛ (εντός)
29η Παναιγιαλειος (εκτός)
30η Εργοτέλης +3 (α.α)
31η Απόλλων Σμύρνης (εντός)
32η Ολυμπιακός Βόλου. +3 (α.α)
33η Κισσαμικός (εντός)
34η Αγροτικός Αστέρας (εκτός)

Ο Απόλλωνας είναι ήδη πίσω τέσσερις βαθμούς από την ΑΕΛ και τρεις από την Κέρκυρα. Το πρόγραμμά του μόνο βατό δεν είναι. Μόλις τρία τα εντός έδρας παιχνίδια μέχρι το τέλος ενώ πέρα από το ντέρμπι με την Κέρκυρα την 31η αγωνιστική το ταξίδι στις Σέρρες την τελευταία αγωνιστική, αλλά και το να πάρεις αποτέλεσμα στο «Ελ Πάσο» της Καλλιθέας θυμίζουν γολγοθά.

Απόλλων Σμύρνης 49 βαθμούς

25η Πανελευσινιακός (εκτός)
26η Ολυμπιακός Βόλου +3 (α.α)
27η Κισσαμικός (εκτός)
28η Αγροτικός Αστέρας (εντός)
29η Καλλιθέα (εκτός)
30η Παναχαϊκή (εντός)
31η Κέρκυρα (εκτός)
32η Αναγέννηση Καρδίτσας (εντός)
33η Τρίκαλα (εντός)
34η Πανσερραϊκός (εκτός)

Γρηγόρης Ποζιός: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις