Έκανε την “ζημιά” ο Μαγνησιακός στον Πανιώνιο (1-2)

Με το διπλό έφυγε από το πλαστικό της Ι.Μ. Δημητριάδος ο Μαγνησιακός με 1-2 χάρη σε τέρματα των Οικονόμου και Τσιάνου. Η ομάδα του Β. Πανόπουλου “χτύπησε” σε ισάριθμες αντεπιθέσεις τον Πανιώνιο, που ισοφάρισε με πέναλτι του Παπαστεργίου στο 85’ όμως η φιλοξενούμενη ομάδα τον ανάγκασε σε εντός έδρας ήττα στην μάχη που δίνει για την σωτηρία. Βέβαια χωρίς ακόμη να έχουν ξεκαθαρίσει το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν μιας και μπορεί η ΕΠΣΘ να έχει ανακοινώσει τον ακριβή αριθμό των σωματείων που θα υποβιβαστούν στην Β’ κατηγορία όμως οι ισχυρισμοί των ομάδων είναι άλλοι.  

Μέτριο ποιοτικά παιχνίδι στο α’ μέρος, δοκάρι με τον Φώτου ο Πανιώνιος

Το α’ μέρος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άχρωμο και με μηδαμινές φάσεις, που ως επί το πλείστον οι κλειστοί διάδρομοι στις αντίπαλες άμυνες οδηγούσαν σε μακρινά σουτ που δεν ανησυχούσαν οι δύο τερματοφύλακες. Η αρχή έγινε στο 10’ όταν ο Προβιάς δοκίμασε τα πόδια του από μακρινή απόσταση όμως δεν ανησύχησε τον Καγιάννη που μπλόκαρε εύκολα. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Καραγεώργου για λογαριασμό της γηπεδούχου ομάδας στο 13’ με τον Βίτσο να μαζεύει εύκολα. Στο 17’ είχαμε την πρώτη καλή ευκαιρία που μύρισε γκολ και άνηκε στους φιλοξενουμένους. Συγκεκριμένα έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Προβιά, από τα δεξιά, ο Γιαμαλής θα πάρει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο αμαρκάριστος Μωϋσίδης σε εξ επαφής προβολή στο δεύτερο δοκάρι κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ. Στο 26’ ήταν η σειρά των ποδοσφαιριστών του Ν. Σκουφογιάννη να απειλήσουν με μακρινό σουτ του Μαστροπαναγιώτη με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα δίπλα από αριστερό κάθετο της εστίας του Βίτσου. Μέχρι την ολοκλήρωση των πρώτων 45’ είχαμε από μια ακόμη ευκαιρία για κάθε ομάδα αρχικά ένα σουτ στο 37’ του Μωϋσίδη που μπλόκαρε ο Καγιάννης με διπλή προσπάθεια και από μεριάς Πανιωνίου μία τεράστια ευκαιρία στο 44’ όταν σε εκτέλεση φάουλ του Δ. Φώτου από το ημικύκλιο της περιοχής η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο του Βίτσου γλυτώνοντας έτσι τα χειρότερα για τον Μαγνησιακό και έπειτα από το πέρας της συγκεκριμένης φάσεις σφραγίστηκε και το 0-0 για το α’ μέρος.

Άνοιξαν διαδρόμους οι δυο ομάδες 1-2 και πολλές ακόμη φάσεις στο β’ μέρος.

Το δεύτερο μέρος σίγουρα ήταν πολύ καλύτερο ποιοτικά μιας και έπρεπε ο Πανιώνιος να ψάξει το γκολ, αφήνοντας χώρους πίσω και οι ποδοσφαιριστές του Μαγνησιακού το εκμεταλλεύτηκαν εις το έπακρον. Ουσιαστικά στην πρώτη αξιόλογη ευκαιρία μπροστά από τις δύο εστίες έγινε και το 0-1 με τον Μπάλλα να κάνει την σέντρα από τα αριστερά και τον Οικονόμου με κεφαλιά ψαράκι να δίνει προβάδισμα στην ομάδα του. Έπειτα από την εξέλιξη της συγκεκριμένης φάσεις το ματς έγινε ροντέο και το λέμε αυτό γιατί το φινάλε μόνο για καρδιακούς δεν ήταν. Στο 68’ ο Πανιώνιος άγγιξε την ισοφάριση με τον Παπαστεργίου έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Φώτου να παίρνει την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και να αναγκάζει τον Βίτσο σε σπουδαία επέμβαση καθώς εκτινάχτηκε και με την άκρη των δαχτύλων του έδιωξε σε κόρνερ την προσπάθεια του υψηλόσωμου φορ του Πανιωνίου, κρατώντας έτσι ανέπαφη την εστία του. Στο 77’ ο Μαγνησιακός έφτασε μια ανάσα από το γκολ, όταν σε τετ-α-τετ του Καρακίτσου με τον Καγιάννη, ο κίπερ των γηπεδούχων είπε όχι. Στο 84’ ο Πανιώνιος και πάλι με τον Φώτου έφτασε κοντά στο γκολ, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του αρχηγού της ομάδας της Ν. Ιωνίας η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο του Βίτσου. Δύο λεπτά αργότερα πάντως, η ομάδα του Ν. Σκουφογιάννη έφερε το ματς στα ίσια έπειτα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Παπαστεργίου, που κέρδισε ο Χατζηβασιλείου από μαρκάρισμα του Καραλή. Τα τελευταία λεπτά μέχρι την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, παιζόντουσαν στα ¾ του γηπέδου με σκοπό ο Πανιώνιος να φτάσει στην ολική ανατροπή, όμως οι ποδοσφαιριστές του Β. Πανόπουλου είχαν διαφορετική άποψη και στο 90+1’ με εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής του Τσιάνου γράφτηκε το τελικό 1-2 έπειτα από αντεπίθεση και πάσα του Καρακίτσου.

Συνθέσεις:

Πανιώνιος (Ν. Σκουφογιάννης): Καγιάννης, Μαρούφ, Μαστροπαναγιώτης, Καρακώστας, Μοσχούδης (75’ Εμμανουήλ), Δημητρίου, Φώτου, Μπασδάνης, Καραγεώργος (68’ Πέτσης), Μπαρμπούτας (80’ Χατζηβασιλείου), Παπαστεργίου.

Μαγνησιακός (Β. Πανόπουλος): Βίτσος, Τσιγκλιφής, Γκέρτσος, Βασιλείου, Γιαμαλής, Προβιάς, Οικονόμου, Τσιάνος, Μωϋσίδης (65’ Καραλής), Μάϊπας (60’ Καρακίτσος), Μπάλλας (84’ Κατσαμόρας).

Ρεπορτάζ: Βαλάντης Τάμπας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις