Στο ίδιο έργο θεατές…

«Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση» λέει ο σοφός λαός και φαίνεται πως ισχύει και στην περίπτωση της Νίκης. Αν πρέπει να κάνεις 15 τελικές για να σκοράρεις, τότε είναι φανερό πως λείπει ο παίκτης που θα βρεθεί την κατάλληλη στιγμή στο σωστό σημείο για να σπρώξει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Η Νίκη στο Καναλάκι παρουσίασε το ίδιο έργο με τα προηγούμενα παιχνίδια. Είχε την κατοχή της μπάλας, είχε τις ευκαιρίες δεν είχε όμως την τελική ενέργεια που θα παραβίαζε την αντίπαλη εστία και θα μετουσίωνε την ανωτερότητά της σε τρεις βαθμούς.

Μάλιστα, αυτή την ανούσια υπεροχή θα μπορούσε να την πληρώσει αν ο Στούκας δεν κρατούσε το «μηδέν» στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Το στείρο 0-0 μετατρέπει το υπόλοιπο του πρωταθλήματος σε τυπική διαδικασία καθώς η ομάδα ξέμεινε από στόχους. Ακόμη και 2η θέση αποτελεί ουτοπία λόγω των νικών που πέτυχαν οι δύο πρωτοπόροι.

728x90 papoulias

Με Στούκα στα γκολπόστ

Με τον Στούκα ξεκίνησε η Νίκη κάτω από τα δοκάρια της, ενώ οι Ιβανίδης και Παπαδόπουλος κάλυψαν τα δύο άκρα της άμυνας. Χολέβας και Ναουμίδης αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ενώ στον άξονα σε ρόλο ανασταλτικών μέσων αγωνίστηκαν οι Κιπτίου και Μπιτσάκος. Ελευθεριάδης και Σκοπελίτης κάλυψαν τις δύο πτέρυγες της επίθεσης, σε ρόλο επιτελικό μέσου τοποθετήθηκε ο Ιορδανίδης και επιθετική αιχμή ο Κανελλόπουλος.

Ανούσια υπεροχή

Η ποιοτική ανωτερότητα της Νίκης, της επέτρεψε να πάρει τα ηνία του αγώνα μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά και στο 17′ δημιούργησε την πρώτη της ευκαιρία όταν ο Κανελλόπουλος σούταρε από καλή θέση, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.
Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Σκοπελίτη τρία λεπτά αργότερα. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με τον ίδιο τρόπο, με το σουτ του Λουκούμη να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Στούκα.
Στο 37′ η Νίκη είχε διπλή μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Σκοπελίτης βρέθηκε σε θέση βολής, όμως το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε με τα πόδια ο Καραπιπέρης. Το «ριμπάουντ» πήρε ο Κιπτίου αλλά και το νέο σουτ δεν είχε ευτυχή κατάληξη για την ομάδα του καθώς πέρασε λίγο άουτ.

Ροντέο το 2ο μέρος

Στην επανάληψη οι κυανόλευκοι, όπως συνηθίζουν, αύξησαν την πίεση και μόλις τρία λεπτά μετά την έναρξη απείλησαν με σουτ του Κιπτίου που πέρασε άουτ. Στο 57′ με πρωταγωνιστή τον ίδιο ποδοσφαιριστή η Νίκη έφτασε κοντά στο γκολ, όμως στην απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ, ο Καραπιπέρης δήλωσε «παρών» και αποσόβησε την παραβίαση της εστίας του. Ένα λεπτό αργότερα ο Ελευθεριάδης χωρίς πίεση δεν σημάδεψε σωστά με αποτέλεσμα το πλασέ του να περάσει άουτ.

Όσο περνούσαν τα λεπτά η κούραση έκανε την εμφάνισή της στα πόδια των παικτών του Κώστα Βελιτζέλου, δίνοντας δικαίωμα στους αντιπάλους τους να διεκδικήσουν περισσότερα πράγματα από το παιχνίδι. Έτσι στο 74′ ο Λουκούμης σούταρε από μακρινή απόσταση με την μπάλα να περνά άουτ. Εννιά λεπτά αργότερα ο Αχέρων έχασε μοναδική ευκαιρία να μπει μπροστά στο σκορ. Ο Μουζάκης έβγαλε τετ α τετ με τον Στούκα τον Βασιλείου, με τον τερματοφύλακα της Νίκης να αποσοβεί το μοιραίο. Στο 87′ ήταν και πάλι οι γηπεδούχοι που απείλησαν με την επίτευξη ενός τέρματος. Ο Λαλαής επιχείρησε ατομική ενέργεια, έφτασε απέναντι από τον Στούκα όμως το πλασέ του πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στα τελευταία λεπτά η Νίκη είχε μία σημαντική ευκαιρία να πάρει το ματς, όταν σε γύρισμα του Κόλα, ο Ιβανίδης βρέθηκε σε θέση βολής, όμως το πλασέ του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Οι συνθέσεις:
ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ: Καραπιπέρης, Κουμπής, Ντέτσικας (59′ Σιώρος), Μπάκας, Μάρκος, Πάνος, Κυριακάκης, Θεοδωράκης, Βασιλείου (84′ Λαλαής), Λουκούμης (80′ Μουζάκης), Κωνσταντίνου.
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Στούκας, Ιβανίδης, Παπαδόπουλος, Χολέβας, Ναουμίδης, Μπιτσάκος (64′ Μέτσε), Ελευθεριάδης (64′ Κόλα), Κιπτίου, Κανελλόπουλος, Ιορδανίδης (78′ Νοριέγα), Σκοπελίτης.

Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις