«Ροπαλιά» του Θησέα στον Ηρακλή Β., 2-2 στο ΕΑΚ

Εξαιρετική η αναμέτρηση μεταξύ Θησέα και Ηρακλή Β., αντάξια της ιστορίας των δυο ομάδων με το τελικό 2-2 να μοιάζει δίκαιο αποτέλεσμα. ο Ηρακλής έχασε δυο πόντους στην κούρσα για την πρώτη θέση του πρωταθλήματος, ωστόσο διατηρεί προβάδισμα ενός βαθμού και το πλεονέκτημα σε ισοβαθμία με την ΑΕ Διμηνίου…

Οι δυο ομάδες είχαν διαστήματα υπεροχής στο παιχνίδι και κανείς δεν κυριάρχησε ολοκληρωτικά. Χάθηκαν εκατέρωθεν ευκαιρίες κι αποζημιώθηκε πλήρως ο κόσμος που παρακολούθησε τον αγώνα.
Πολύ δυνατός παρουσιάστηκε ο Θησέας στο ξεκίνημα κάθε ημιχρόνου, γεγονός που δείχνει ότι ο Δ. Κόφφας είχε προετοιμάσει πολύ καλά την ομάδα του στον ψυχολογικό τομέα, παρά τις απουσίες που είχε και δίκαια προηγήθηκε δυο φορές.
Ανέβασε στροφές μετά το 2-1 η ομάδα του Γιαν. Φασουράκη κι αν υπήρχε περισσότερος χρόνος, ίσως και να έκανε πλήρη ανατροπή. Όμως ο Ηρακλής δεν είχε την αναμενόμενη απόδοση στο α΄ μέρος.
Το 1-0 έγινε πριν συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο, με εκπληκτικό σουτ του Θ. Γιαννούλα που σούταρε από θέση μεταξύ μεγάλης περιοχής του Ηρακλή και κεντρικής γραμμής του γηπέδου, δίνοντας διαγώνια ψηλοκρεμαστή τροχιά στην μπάλα και καθιστώντας τον Πολυμέρου αδύναμο να αντιδράσει. Με αυτό τον εντυπωσιακό τρόπο τερματίστηκε το εξίσου εντυπωσιακό ρεκόρ του Ηρακλή, των εννέα αγωνιστικών χωρίς να δεχτεί γκολ.
Η απάντηση για τους «κυανόλευκους» ήταν γρήγορη, καθώς έκαναν το 1-1 με σουτ του Νούσια έξω από την περιοχή (14′).
Στο δεύτερο ημίχρονο, πλέον, προβάδισμα εκ νέου για το γηπεδούχο Θησέα με εξαιρετική ατομική ενέργεια του Αλέξανδρου Γκουγκούδη που πέρασε και τον τερματοφύλακα, αξιοποιώντας κάθετη πάσα του Ισά, κάνοντας το 2-1 στο 66′.
Το 2-2 έγινε στο 82′ με περιπετειώδη τρόπο και πάλι από το Νούσια. Μετά από παράλληλη πάσα του Βουρδάκη που έφερε το σκόρερ απέναντι από την αντίπαλη εστία, ο Νούσιας με προβολή, πρόλαβε την έξοδο του Μπουργάνη που προσπάθησε να αποκρούσει πέφτοντας αρχικά, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Με δεύτερη προσπάθεια που έκανε ο τερματοφύλακας του Θησέα, κατέληξε μαζί με την μπάλα λίγο μέσα από τη γραμμή τέρματος, πολύ κοντά στο κάθετο δοκάρι της εστίας του.
Κορυφαία ευκαιρία από τις πολλές που χάθηκαν εκατέρωθεν, το δοκάρι του Ισά στο 62΄. Εκτελέστηκε κόρνερ από αριστερά, έγιναν διάφορες προσπάθειες να φύγει η μπάλα από την περιοχή, ωστόσο αυτή κατέληξε στον Ισά λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Αυτός έπιασε σουτ-βολίδα, η μπάλα βρήκε αρχικά στο σώμα του Μοράλες κι από εκεί στο οριζόντιο δοκάρι με πολύ δύναμη πριν καταλήξει κόρνερ…
ΘΗΣΕΑΣ: Μπουργάνης, Μπαρδόκου, Κατσιώτης, Κουρτέλης, Γαρυφάλλου, Γιαννούλας, Ισά (90′ Μιτζέλος), Καραλόπουλος, Γκουγκούδης, Λιάρος (78′ Σαμαράς), Κόρμπας.
ΗΡΑΚΛΗΣ: Πολυμέρου, Ντούρο, Κοντοβάς, Σουλιώτης, Μοράλες, Ζαρίφης (74′ Βουρδάκης), Νούσιας, Γκάγκας, Τσελεπής (60′ Τζήμας), Μόσιος (46′ Φέζο), Ασλάνογλου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις