Γρήγορα θα ξεχαστεί η περσινή Νίκη Βόλου

Βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι η αγωνιστική εικόνα της Νίκης Βόλου, όμως το φιλικό με τον Πανελευσινιακό έδειξε πως θα χρειαστεί χρόνος ώστε οι παίκτες να δέσουν μεταξύ τους. Επιθετικά και γενικότερα δημιουργικά, η Νίκη έδωσε δείγματα γραφής για το τι θα πρέπει να περιμένουν οι φίλαθλοί της από τη φετινή ομάδα.Το γρήγορο passing game με στόχο τη γρήγορη ανάπτυξη της ομάδας, αποτελεί ίσως το σήμα κατατεθέν της νέας Νίκης Βόλου.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ανάπτυξη της ομάδας από τα άκρα όπου… …το ρόλο των εξτρέμ αναλαμβάνουν πολύ συχνά, οι ακραίοι αμυντικοί της ομάδας. Σοϊλέδης και Ζουλιώτης, Παπαδόπουλος και Μπιτσάκος αποτελούν κύρια γρανάζια της επιθετικής “μηχανής” που στόχο έχει τη διάσπαση της αντίπαλης άμυνας κυρίως από τα πλάγια. Μανουσάκης και Γέσιτς αποτελούν τους παίκτες που, είτε θα παίξουν στην πλάγια γραμμή, ώστε να βγάλουν την φαρμακερή σέντρα, είτε θα συγκλίνουν προς το κέντρο, με σκοπό να εκμεταλλευτούν την καλή τεχνική τους κατάρτιση και να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για την αντίπαλη εστία.

 Τα δίδυμα Γέσιτς – Σοϊλέδης από τα αριστερά και Μανουσάκης – Ζουλιώτης από τα δεξιά αναμένεται να αποτελέσουν τα δυνατά «χαρτιά» της φετινής Νίκης.

Ο Χρήστος Τζιώρας δείχνει από την πρώτη στιγμή της προετοιμασίας της βολιώτικης ομάδας, πως θα αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη του «κυανόλευκου» συγκροτήματος. Σταθερός στην απόδοσή του σε όλες τις μέχρι τώρα φιλικές αναμετρήσεις, έχει «αναγκάσει» τον προπονητή του να τον ξεκινάει στη «θεωρητικά» βασική εντεκάδα μαζί με τον Ριβέρα σ’ ένα σύστημα 4-4-2, σύστημα που αναμένεται να δούμε σε πολλά παιχνίδια της Νίκης, ειδικά εντός έδρας. Πάθος, δύναμη και επαφή με τα δίχτυα είναι τα χαρακτηριστικά του …φετινού Τζιώρα. Μάλιστα, όταν το επιθετικό δίδυμο «δέσει» ακόμα περισσότερο τότε δεν αποκλείεται το 4-4-2 να είναι το σύστημα που θα επιλέξει ο Παναγιώτης Τζαναβάρας για τους περισσότερους αγώνες του πρωταθλήματος.

Ο Ριβέρα έδειξε πως διαθέτει καλό σουτ και έχει τη δυνατότητα να μετατρέπει τα φάουλ στην περίμετρο της περιοχής του αντιπάλου σε …πέναλτι.

Αμυντικά η Νίκη Βόλου παρουσίασε προβλήματα, ειδικά όταν οι ακραίοι μπακ βρίσκονταν στο χώρο της επίθεσης και ο ρόλος των κεντρικών αμυντικών διευρύνονταν. Έλειπε η αυτοσυγκέντρωση και η συνεννόηση, κάτι που αναμένεται να εξαλειφθεί ως την έναρξη του πρωταθλήματος, καθώς η βολιώτικη ομάδα βρίσκεται στο στάδιο του «δεσίματος» και οι παίκτες ακόμα δεν έχουν «βρεθεί» μεταξύ τους. Η κίνηση της απόκτησης του Βαγγέλη Γκότοβου αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά το κέντρο της άμυνας της Νίκης Βόλου ενώ ταυτόχρονα προσδίδει βάθος στο ρόστερ.

Ο Ισαάκ θα προσθέσει ακόμη περισσότερη ποιότητα μεσοεπιθετικά και όλα τα στοιχεία δείχνουν πως οι παίκτες, που αποτελούν το φετινό ρόστερ της Νίκης Βόλου, θα κάνουν τους φίλους της ομάδας να ξεχάσουν γρήγορα την περσινή, πολύ καλή Νίκη.

Portiero για το GoalPost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις