Ε. Πλευρίτου: «Παίζουμε η μία για την άλλη»

Η Ελευθερία Πλευρίτου, που παρότι χθες ταλαιπωρήθηκε από γαστρεντερίτιδα, ήταν η κορυφαία της Εθνικής Νέων Γυναικών στη νίκη επί της Ισπανίας για την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πόλο που διεξάγεται στο Βόλο μίλησε μετά το τέλος της αναμέτρηση για το μυστικό της νίκης της ομάδας.

«Θέλαμε πολύ αυτή τη νίκη, διότι ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας του ομίλου μας και -με την προϋπόθεση πως θα κερδίσουμε και τον Καναδά- πάμε κατευθείαν στην οκτάδα. Αυτό μας ανακουφίζει, φεύγει το άγχος. Μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε και μας… …ανοίγει το δρόμο. Το μυστικό της επιτυχίας μας; Κάναμε πολύ καλή προετοιμασία και είμαστε δεμένη σαν ομάδα. Παίζουμε η μία για την άλλη. Ευτυχώς είμαι πολύ καλά μετά την περιπέτεια της υγείας μου», ήταν τα λόγια της νεαρής διεθνούς πολίστριας.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης από την πλευρά του σχολίασε: «Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Να κερδίσουμε και αύριο τον Καναδά και να μπούμε στην 8άδα. Να δούμε την αντίπαλο εκεί και να μπορέσουμε να μπούμε στην 4άδα και βλέπουμε… Συγχαρητήρια στα κορίτσια, κέρδισαν μια σπουδαία αντίπαλο, παραδοσιακή δύναμη του χώρου, που έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια κι αυτό μας δίνει μεγαλύτερη αξία. Από κει και πέρα όμως, δεν πετάμε στα σύννεφα. Ήταν μια καλή εμφάνιση. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα και ήμασταν πολύ διαβασμένοι. Οι κοπέλες έκαναν ακριβώς ότι είχαμε πει. Δεν έλειψαν, βέβαια και κάποια λάθη τα οποία θα πρέπει να διορθώσουμε. Διότι σήμερα δεν μας στοίχισαν αφού είχαμε ξεφύγει στο σκορ, αλλά σε ένα άλλο ματς στο μέλλον που θα κρίνονται όλα στη λεπτομέρεια, μπορεί να μας στοιχίσουν».

Ικανοποιημένος και ανακουφισμένος μετά τη μεγάλη νίκη επί της Ισπανίας ήταν και ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος ο οποίος ανέφερε: «Ήταν μια μεγάλη νίκη. Η Ισπανία είναι από τις πολύ καλές ομάδες της διοργάνωσης με πέντε παίκτριες που έπαιζαν στην Παγκόσμια πρωταθλήτρια Γυναικών της Βαρκελώνης. Στην ουσία, δηλαδή, κερδίσαμε τη μισή Παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2013. Αν αναλογιστεί κανείς ότι η δική μας ομάδα αποτελείται από πολύ μικρά παιδιά (για παράδειγμα η Πλευρίτου, καλύτερη παίκτρια σήμερα, είναι το ’97 γεννημένη) και οι άλλες είναι το ’93, σημαίνει ότι είναι μια ομάδα με πολύ μέλλον. Είναι μια σημαντική επιτυχία που μας βάζει στην 8άδα, αλλά η διοργάνωση έχει ακόμα πολύ δρόμο. Είναι μικρά παιδιά και τη μια μέρα είναι ψηλά και την άλλη χαμηλά».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις