Πάτσης: “Η δύναμη της Νίκης είναι ο κόσμος της”

Στο ραδιόφωνο του BlueStar FM 105.1 και στην εκπομπή «Σφύριξα κι έληξες» μίλησε ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Ανδρέας Πάτσης, ο οποίος αναφέρθηκε στη νέα ομάδα που «χτίζεται», για τους παίκτες που αποχώρησαν, για τον Ανιέτε, τον Ντανιέλ Μπατίστα, τις τιμές των εισιτηρίων διαρκείας και όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τη βολιώτικη ομάδα.

Τα κυριότερα αποσπάσματα της εφ όλης της ύλης συνέντευξης του Ανδρέα Πάτση στο ραδιόφωνο του BlueStar FM 105.1:

 

Για την εικόνα της Νίκης στα μέχρι τώρα φιλικά
«Είναι μία νέα ομάδα με καινούριο τεχνικό επιτελείο. Είναι λογικό να υπάρχει μία ανομοιογένεια και μία αταξία, όμως από παιχνίδι σε παιχνίδι ήδη βλέπουμε πως υπάρχει βελτίωση και τα περιθώριο βελτίωσης είναι ακόμη μεγάλο. Εγώ είδα στα μέχρι τώρα παιχνίδια παίκτες ταλαντούχους, αθλητικούς, φιλόδοξους που γυαλίζει το μάτι τους κι αυτό είναι πολύ σημαντικό.
Όσον αφορά το τεχνικό επιτελείο προσπαθήσαμε να επιλέξουμε ότι καλύτερο. Προέρχονται από μία σχολή που έχει δείξει πως γνωρίζει να δημιουργεί ομάδες.
Παρά τον περιορισμό τον ηλικιακό που έχουμε, πιστεύω πως επιλέξαμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο.
Το 80% του κορμού της ομάδας είναι έτοιμο. Δοκιμάζονται ποδοσφαιριστές και με σοβαρότητα και υπομονή θα κάνουμε τις κινήσεις μας ώστε να ενισχύσουμε περαιτέρω την ομάδα».
Για τις μεταγραφές των ξένων
«Για τους ξένους που πρόκειται να έρθουν είμαστε σε διαπραγματεύσεις και οι περιπτώσεις τους εξετάζονται εξονυχιστικά. Κινούμαστε για την απόκτηση ενός αμυντικού χαφ, ενώ για τον δεύτερο θα εισηγηθεί ο προπονητής σε ποια θέση θα αγωνίζεται».
Για τις αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών
«Η ομάδα είχε 32 ποδοσφαιριστές, ήταν λογικό κάποιοι να αποχωρήσουν. Θα υπάρξουν κι άλλες αποχωρήσεις αφού ο προπονητής θέλει ρόστερ 25 ποδοσφαιριστών μαζί με τους τερματοφύλακες».
Για δημοσιεύματα περί μη ανακοινώσεων ποδοσφαιριστών
«Αν για κάθε παίκτη που δοκιμάζαμε βγάζαμε ανακοίνωση δεν θα ήμασταν σοβαρή ομάδα αλλά “τρίρκο μεντράνο”. Όταν ένας παίκτης υπογράφει, τότε ανακοινώνεται. Εμείς δεν θέλουμε ένας παίκτης να έχει στο βιογραφικό του τη «ρετσινιά» μίας απόρριψης. Σεβόμαστε τους ποδοσφαιριστές. Γι’ αυτό το λόγο τηλεφώνησα σ’ έναν δημοσιογράφο που είχε γράψει περί αυτού και του εξήγησα τους λόγους».
Για τον Γιώτα
«Δεν υπάρχει δυνατότητα να κάνουμε άλλη ανανέωση από τους παλιούς ποδοσφαιριστές. Λόγω της απαξίωσης της ομάδας μας από τον Ανιέτε, αναγκαστήκαμε σε τέσσερις μέρες να επιλέξουμε εναλλακτική λύση. Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα κάναμε την επιλογή του Γιώτα. Καλός χαρακτήρας, καλό πρωτάθλημα, όμως καμιά φορά επειδή στη Σούπερ Λιγκ φυσάει δυνατά, τα μυαλά παίρνουν αέρα. Ήταν θέμα προπονητή αφού η νοοτροπία του Φλουτ δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του».
Για τον Ανιέτε
«Ο Ανιέτε σε ποια ομάδα πήγε; Στη Λέφσκι. Είναι βήμα προς τα μπρος αυτή η κίνησή του; Δε νομίζω. Πιστεύετε πως τα τμήματα σκάουτινγκ των ομάδων της Σούπερ Λιγκ αν πίστευαν πως ο Ανιέτε μπορεί να τους βοηθήσει δεν του έκαναν μία αξιόλογη προσφορά; Αν τον έπαιρνε ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός ή ο ΠΑΟΚ να πω ότι όντως δεν κινηθήκαμε σωστά. Με τα μυαλά που κουβάλαγε πιθανόν να μου δημιουργούσε και πρόβλημα φέτος. Δεν θεωρώ ότι έχασα κάτι με τον Ανιέτε. Εγώ να του ευχηθώ τα καλύτερα εκεί που θα παίξει. Θα υπάρχει πάντα στην καρδιά μας και θα τον τιμούμε για ότι πέτυχε με την ομάδα μας, όμως ο καθένας πορεύεται με τα μυαλά που κουβαλά».
Για τους πολλούς δανεικούς
«Οι δανεικοί είναι ένα αναγκαίο κακό. Κάποιοι επειδή δεν θέλουν τη Νίκη ανταγωνιστική μας στέρησαν το δικαίωμα να κάνουμε την ομάδα που θέλαμε. Οπότε στραφήκαμε σε ομάδες για δανεισμό παικτών. Όμως αυτό δε σημαίνει πως επειδή ήρθαν π.χ από τον Παναθηναϊκό ότι θα παίξουν στο βασικό σχήμα. Ο Φλουτ δεν βλέπει ούτε Παναθηναϊκό, ούτε ΑΕΚ. Ούτε και η δική μου φιλοσοφία είναι τέτοια. Με την ευκαιρία να ευχαριστήσω τον κ. Αλαφούζο και τον κ. Μελισσανίδη όπως και τον κ. Μάνο του Ατρομήτου για τη δυνατότητα που μας έδωσαν να επιλέξουμε κάποιους από τους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές τους».
Για το λόγο που δεν κράτησε τον Αποστολίδη…
«Κατά την άποψη του πρώην τεχνικού επιτελείου ο Αποστολίδης δεν θα μπορούσε να παίξει βασικός στη Σούπερ Λιγκ. Μπορεί να μιλάμε κυνικά και σε κάποιους να μην αρέσουν, όμως η θέση του πρώην τεχνικού επιτελείου ήταν κάθετη: Ψάξτε για πρώτο τερματοφύλακα!»
Για τον Πινιέιρο
«Η άποψη του Φλουτ για τον Πινιέιρο δεν ήταν αυτή που θα με έκανε να κινηθώ για την παραμονή του ποδοσφαιριστή. Εξάλλου είναι γνωστό πως στον Ολλανδό δεν αρέσει να έχει στην παίκτες που αλλάζουν κάθε έξι μήνες ομάδα. Παρόλ’ αυτά εγώ έκανα μία επαφή μαζί του όμως μου ζήτησε τρελά χρήματα που δεν υπάρχουν στην ελληνική πραγματικότητα, οπότε το θέμα έκλεισε εκεί».
Για τα εισιτήρια διαρκείας
«Η ομάδα ανέβηκε στη Σούπερ Λιγκ μετά από 48 χρόνια. Μία ομάδα να ανέβει δύο κατηγορίες σε δύο χρόνια με αυτές τις συνθήκες, νομίζω δεν έχει ξαναγίνει. Μαζί με την άνοδο πήραμε στην πλάτη μας και 6.000.000€ χρέος. Εφορία, ΙΚΑ και οι ταμειακές …διευκολύνσεις του Γιδόπουλου. Οπότε για να κρατήσουμε την ομάδα στη Σούπερ Λιγκ θα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ περισσότερο εξωαγωνιστικά παρά αγωνιστικά.
Τώρα είμαστε μπροστά σε μία άλλη πρόκληση. Ο κόσμος της Νίκης μαζί με εμένα καλούμαστε να κάνουμε θυσίες, ώστε να παραμείνουμε στη Σούπερ Λιγκ και να χτίσουμε αυτό που ονειρευόμαστε που θα κρατήσει για πολύ καιρό.
Μπορεί τα διαρκείας να φαίνονται ακριβά, όμως πως αλλιώς μπορεί να υπερκαλυφθεί όλο αυτό το οικονομικό άνοιγμα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Εμείς απευθυνόμαστε στον κόσμο της ομάδας και δεν προσκυνάμε κανέναν για να παραμείνουμε στην κατηγορία.
Το πιο απλό είναι να αφήσουμε να μας πνίξουν τα χρέη και να επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν πριν δύο χρόνια. Όταν κάποιοι γκρινιάζουν για τις τιμές και για τα 30-50€ παραπάνω, τότε ο σκοπός είναι άλλος. Μάλλον δεν θέλουν τη Νίκη στη Σούπερ Λιγκ και θέλουν κάποιους άλλους σ’ αυτή την κατηγορία. Εγώ τις τιμές δεν τις αλλάζω. Άλλωστε αυτοί που γκρινιάζουν είναι οι γνωστοί που έβαζαν αναχώματα σε όλη αυτή την πορεία της ομάδας. Κάποιοι έχουν κολλήσει στο παρελθόν και επειδή δεν το έχουν συνειδητοποιήσει να τους πω πως στις 23 Αυγούστου παίζουμε με τον Ολυμπιακό ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
Θα πρέπει να σας γνωστοποιήσω πως τα χρήματα που θα πάρουμε από τη Σούπερ Λιγκ είναι λιγότερα από ένα εκατομμύριο, οπότε θα πρέπει να βρούμε τις λύσεις ώστε η Νίκη να είναι και του χρόνου και του παραχρόνου κ.ο.κ. στη Σούπερ Λιγκ. Η διάθεση των διαρκείας θα γίνεται μέχρι τις 12 Αυγούστου και δεν θα υπάρξει καμία παράταση».
Για την αύξηση του Μ.Κ.
«Η δύναμη της Νίκης είναι ο κόσμος της. Δεν είναι οι επιχειρηματίες που στα λόγια βάζουν πολλά… Τεράστιο μερίδιο αυτής της επιτυχίας πιστώνεται στον κόσμο της Νίκης. Είμαι πεπεισμένος πως ο κόσμος θα είναι αυτός που με τη συμμετοχή του θα οδηγήσει την ομάδα σε νέες και ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες».
Για τους στόχους της νέας ομάδας
«Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι παίκτες εκτός ενός, έχουν υπογράψει τριετές συμβόλαια. Επιλέξαμε ένα πολύ καλό τεχνικό επιτελείο με τριετές πλάνο. Είμαι βέβαιος πως η ομάδα θα παρουσιαστεί ανταγωνιστική και θα εκπλήξει πολύ κόσμο.
Κάποιοι τώρα μπορεί να κοροϊδεύουν όμως κάθε χρόνο στην αρχή κοροϊδεύουν και μετά αναγκάζονται να αλλάξουν ρότα».
Για τον Μπατίστα
«Φέραμε έναν ποδοσφαιράνθρωπο, τον Ντανιέλ Μπατίστα, με γνωστό βιογραφικό, που θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία όλων των «Κ» και των Ακαδημίων της ΠΑΕ. Έχει την εμπειρία και τις γνώσεις να οργανώσει τις Ακαδημίες και να δημιουργήσει ποδοσφαιριστές που θα αποτελέσουν το μέλλον της πρώτης ομάδας. Να σημειώσω πως στη Σούπερ Λιγκ θα «καταβάσουμε» και την Κ15 παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε».
Για το γηπεδικό των Ακαδημιών
«Σκοπός είναι να κάνουμε το δικό μας αθλητικό κέντρο. Αναζητούμε έκταση για αγορά. Φέτος θα κάνουμε κινήσεις ώστε να χρησιμοποιήσουμε γήπεδα εντός του Βόλου. Κάναμε πρόταση στην Ερασιτεχνική ώστε να μας παραδώσει για αποκλειστική χρήση το «Π. Μαγουλάς» με την ευθύνη από εμάς να ανακατασκευάσουμε τον χλοοτάπητα, όμως απάντηση δεν έχουμε λάβει».
Για την επίσκεψη στο Πατριαρχείο
«Ήταν τεράστια τιμή για μένα και την ομάδα. Η Νίκη πέρα από ένα ποδοσφαιρικό σωματείο, εκφράζει και μία ιστορία και αυτό ο Πατριάρχης το είχε υπόψη του και μας το ανέφερε. Άλλωστε η ευαισθησία του σε θέμα “χαμένων πατρίδων” είναι γνωστή και η Νίκη είναι κομμάτι αυτής της ιστορίας. Του χρόνου θα πάμε και πάλι στο Πατριαρχείο ώστε να έχουμε και πάλι την ευλογία του Πατριάρχη. Άλλωστε ο ίδιος μας είπε πως η πόρτα του Πατριαρχείου είναι ανοικτή για το σύλλογο της Νίκης».

Γιώργος Αποστολακόπουλος για το goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις