«Κλείδωσε» την παραμονή του ο Αχαρναϊκός

Την παραμονή του και επίσημα στην κατηγορία, εξασφάλισε ο Αχαρναϊκός που πέτυχε την έβδομη εντός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα της Football League, κάνοντας παράλληλα ακόμα πιο δύσκολο το έργο των Αχαιών. Στα του αγώνα το πρώτο ημίχρονο ήταν επιθετικός μονόλογος για τους «πράσινους», οι οποίοι μπήκαν πιεστικά στο παιχνίδι από το πρώτο κιόλας λεπτό του, χωρις ωστόσο να έχουν δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση μπροστά στην εστία του Στρέζου.

Όλα αυτά μέχρι το 23΄ όταν το σουτ του επιχείρησε ο Ματσούκας, ανάγκασε τον Στρέζο να πραγματοποιήσει εκπληκτική επέμβαση στο γάμα της εστίας του. Στο 26΄οι Αχαιοί προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Μπαμπανιώτη, ο Ρουμπάτος όμως αν και μόνος του δεν κατάφερε να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε. Στο 29΄ το συγκρότημα του Δημήτρη Αρναούτη άγγιξε το 1-0, η προσπάθεια όμως του Όμο να γυρίσει την μπάλα παράλληλα με την εστία των «κοκκινόμαυρων» βρήκε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού του Στρέζου.

Αυτό το οποίο δεν κατάφερε η ομάδα της Δυτικής Αττικής σε εκείνο το χρονικό σημείο του αγώνα, το κατάφερε στο 44΄με σουτ του Ομπράντοβιτς αποτέλεσμα το οποίο έμελε να είναι και το τελικό του ημιχρόνου. Στην επανάληψη ο Αχαρναϊκός μπήκε πιο αποφασισμένος στο παιχνίδι και στο 46΄ έχασε σημαντική ευκαιρία για το 2-0, το διαγώνιο όμως σουτ του Ομπράντοβιτς πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία του Στρέζου. Ότι δεν κατάφεραν οι γηπεδούχοι σε εκείνο το χρονικό σημείο του αγώνα, το πέτυχαν δις στο διάστημα 52′ – 54′.

Αρχικά στο 52΄ο Παβίσεβιτς με διαγώνιο σουτ έκανε το 2-0, δίνοντας με τον τρόπο αυτό μαξιλαράκι ασφαλείας στην ομάδα του όσον αφορά το σκορ, και εν συνεχεία στο 54΄ ο Ταμπάκης με σουτ στην κίνηση έκανε το 3-0 κλειδώνοντας με τον τρόπο αυτό για τα καλά την υπόθεση νίκη.

Από το σημείο εκείνο και μετά ο ρυθμός του αγώνα, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξουν ελάχιστες αξιόλογες φάσεις στο παιχνίδι, με συνέπεια το ήδη υπάρχον σκορ να μείνει ως έχει μέχρι την λήξη του αγώνα.

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Αρναούτης): Μπαμπανιώτης, Μωυσιάδης (72′ Παπαδόπουλος), Ταμπάκης (63′ Κολονέλος), Ματσούκας, Όμο, Ομπράντοβιτς, Πολίμος, Παβίσεβιτς, Μουστάκης (77′ Σωτηράκος), Χριστοφιλέας, Κωστόπουλος

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Ηλίας Φυντάνης): Στρέζος, Ασίγκμπα, Χούσα, Πινδώνης, Μουκίδης, Ρουμπάτος, Τρίγκας, Μητρόπουλος, Σαμπατάκος, Γ. Λαμπρόπουλος, Χαρτσιάς.

Βαθμολογία

1.Κέρκυρα 66

2.ΑΕΛ 66

3.Απόλλων Σμύρνης 60

4.Τρίκαλα 59

5.Λαμία 48

6.Κισσαμικός 48

7.Καλλιθέα 43

8.Αχαρναϊκός 41

9.Παναιγιάλειος 37

10.Πανσερραϊκός 36

11.Αναγέννηση Καρδίτσας 36

12.Αγροτικός Αστέρας 34

13.Χανιά 35

14.Ζάκυνθος 31

15.Πανελευσινιακός 25

16.Παναχαϊκή 25

17.Ολυμπιακός Βόλου 10

18.Εργοτέλης 7

*Εργοτέλης και Ολυμπιακός Βόλου έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

**Εκκρεμεί η ένσταση της ΑΕΛ κατά του Απόλλωνα για τον αγώνα με τον Πανελευσινιακό.

***Η Παναχαϊκή έχει τιμωρηθεί πρωτόδικα με -12 βαθούς, ενώ τις έχουν αφαιρεθεί και 3 βαθμοι, καθώς δεν πληρούσε τις απαιτήσεις της 3ης φάσης της διαδικασίας αδειοδότησης.

****Καλλιθέα και Ζάκυνθος έχουν τιμωρηθεί με αφαίρεση 3 βαθμών καθώς δεν πληρούσαν τις απαιτήσεις της 3ης φασης της διαδικασίας αδειόδοτησης της ΕΠΟ.

Θέσεις 1-2 : Άνοδος στην Super League

15- 18: Υποβιβασμός στην Γ΄Εθνική

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις