“\u0391\u03c0\u03cc \u03c4\u03b7\u03bd \u0399\u03c9\u03bd\u03af\u03b1 \u03c3\u03c4\u03b7 \u03a3\u03bf\u03cd\u03c0\u03b5\u03c1 \u039b\u03b9\u03b3\u03ba!”

Άρθρο αφιερωμένο στη Νίκη Βόλου από την εφημερίδα “Η Αυγή”:

“Xαράς ευαγγέλια για ένα τμήμα της πόλης, καθώς ο Bόλος απέκτησε ξανά εκπρόσωπο στη μεγάλη κατηγορία του εγχώριου επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Μόνο που αυτή τη φορά δεν πρόκειται για τον “συνήθη ύποπτο”, τον Ολυμπιακό, που πριν λίγα χρόνια έδωσε μέχρι και ευρωπαϊκούς αγώνες, πριν διαλυθεί από το γνωστό σκάνδαλο των “στημένων”.

Όμως, στο σήμερα, Βόλος σημαίνει Νίκη (μετά και την αποτυχία του τοπικού Ολυμπιακού στο μπαράζ με την Ξάνθη). Η ομάδα της Νέας Ιωνίας επιστρέφει στην πρώτη κατηγορία μετά το πολύ μακρινό 1966 (όταν και συμπλήρωσε πενταετή κύκλο συνεχόμενων συμμετοχών, στις οποίες κατέγραψε 37 νίκες, 41 ισοπαλίες και 77 ήττες). Με την ολοκλήρωση των μπαράζ της φετινής Φούτμπολ Λιγκ στις αρχές του προηγούμενου μήνα, η Νίκη (καθοδηγούμενη από τον προπονητή Αλέκο Βοσνιάδη, που σημείωσε δεύτερη αντίστοιχη επιτυχία μετά την περσινή με τον Απόλλωνα Αθηνών) τερμάτισε πρώτη στη σχετική διαδικασία συγκεντρώνοντας 29 βαθμούς (8 νίκες, 3 ισοπαλίες, 3 ήττες, συν το αρχικό μπόνους) και με συντελεστή τερμάτων 18 – 9. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος αναδείχθηκε δεύτερη στον Βόρειο Όμιλο με 56 βαθμούς (τρεις λιγότερους από την Κέρκυρα), εξασφαλίζοντας μια θέση στην οκτάδα των μπαράζ, εκεί όπου έμελλε να συντελεστεί και η ιστορική επιστροφή που πανηγυρίστηκε δεόντως από τους ιδιαίτερα ένθερμους οπαδούς της…

Από την Ιωνία στη Σούπερ Λιγκ!

Ομάδα των Μικρασιατών προσφύγων, που βρήκαν καταφύγιο στη Νέα Ιωνία του Βόλου (δεύτερος μεγαλύτερος δήμος του Νομού Μαγνησίας, με περίπου 33.000 κατοίκους), η Νίκη ιδρύθηκε το 1924, έχοντας αρχικά την ονομασία Προσφυγική. Στο επίσημο site τής ομάδας διαβάζουμε τα εξής σχετικά με την αλλαγή της ονομασίας: “Η επωνυμία Προσφυγική δεν είχε καλό άκουσμα, καθώς η λέξη πρόσφυγας εξέφραζε απαξίωση και περιφρόνηση στο γενικότερο κλίμα άρνησης της εποχής. Η μετονομασία ήταν πλέον ανάγκη επιτακτική. Μετά από πολλές συζητήσεις και διαφωνίες για την ονομασία και λόγω του ότι η Νίκη ήταν το έμβλημα του Πανιωνίου Σμύρνης, αποφασίστηκε να δοθεί το όνομα Νίκη στην ομάδα, που εξέφραζε συνολικά τον ιδεολογικό και ψυχικό κόσμο των προσφύγων”.

Από την Ιωνία στη Σούπερ Λιγκ!

Τα χρώματα της ομάδας είναι το μπλε και το άσπρο. Η κανονική της έδρα είναι το “Παντελής Μαγουλάς” (προς τιμή του ιδρυτή της ομάδας), αλλά χρησιμοποιεί το Πανθεσσαλικό Στάδιο. Μετά το 1966, η Νίκη Βόλου αγωνιζόταν πότε στη Β’ Εθνική, πότε στη Γ’, ενώ έφτασε μέχρι και τα… αλώνια του ερασιτεχνικού. Ανάμεσα στα ονόματα των ποδοσφαιριστών που διαχρονικά έχουν φορέσει τη φανέλα της, ξεχωρίζουν αυτά των Ζαντέρογλου, Παπασταθόπουλου, Χανταμπάκη, Πατσατζόγλου (μέλος της φετινής ομάδας που πανηγύρισε την άνοδο), Β. Τσουκάλη, Κυπαρίσση, Σολάκη, Σαϊτιώτη, Ντικουμέ, Λιολίδη και Τσίρκοβιτς.

Η Νίκη πλέον με καινούργιο προπονητή τον Ολλανδό Βίλιαν Φλουτ και αφού κατάφερε να εξασφαλίσει στις αρχές του μήνα φορολογική ενημερότητα από την εφορία (άρα μπορεί να εκδίδει δελτία στα καινούργια της αποκτήματα), βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας (ξεκίνησε στις 7 Ιουλίου) με σκοπό τη δημιουργία ενός συνόλου που θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες υποχρεώσεις της Σούπερ Λιγκ. Δίνεται προς το παρόν μεγάλη έμφαση στην ενίσχυση του δυναμικού, ενώ μετά τη σχετική κλήρωση η Νίκη Βόλου θα πέσει κατευθείαν στα βαθιά, καθώς στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Ολυμπιακό…”

πηγή: “Η Αυγή”

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις