Πέμπτος ο Κ. Χρηστομάνος στο παγκόσμιο κωπηλασίας U23

Για μια ακόμη χρονιά η ελληνική κωπηλασία φωνάζει «παρούσα» στο παγκόσμιο πρωτάθλημα για αθλητές κάτω των 23 κερδίζοντας μετάλλιο αλλά και έχοντας παρουσία σε μεγάλος τελικούς. O Βολιώτης κωπηλάτης Κωνσταντίνος Χρηστομάνος μαζί με τον απόστολο Λαμπρίδη κατέκτησαν την 5η θέση στον τελικό της δικώπου άνευ. Η Κατερίνα Νικολαϊδου κατάφερε και πάλι να ανέβει στο βάθρο και…

…να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο σκιφ ελ βαρών δείχνοντας σταθερότητα στους μεγάλους στόχους και τις απαιτητικές κούρσες.

Η Κατερίνα Νικολαϊδου τερμάτισε δεύτερη και πρόσθεσε ακόμη ένα μετάλλιο από την συγκεκριμένη διοργάνωση στην πλούσιο συλλογή μας H εθνική μας ομάδα κατάφερε επίσης να δώσει το παρών και σε τρεις ακόμη τελικούς της διοργάνωσης σε αντίθεση με πέρυσι που είχε μόλις δυο στην αντίστοιχη διοργάνωση. Πιο συγκεκριμένα οι Κωνστανίνος Χρηστομάνος και Απόστολος Λαμπρίδης κατέκτησαν την 5η θέση στον τελικό της δικώπου άνευ ενώ στην 6η θέση τερμάτισαν τα κορίτσια του διπλού σκιφ ελ βαρών Αμαλία Τσιάβου και Μαρία Πέργουλη παρότι ήταν η πρώτη τους συμμετοχή σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Την ίδια θέση κατάκτησε και ο Διονύσης Αγγελόπουλος στο σκιφ των αγοριών.

Με θετικό πρόσημο αποχωρούν από το Βαρέζε και τα τρία υπόλοιπα πληρώματα της ελληνικής αποστολής. Πιο συγκεκριμένα δυο ακόμη νέα παιδιά , οι Στέφανος Ντούσκος και Γιάννης Πέτρου αγωνίστηκα στο μικρό τελικό του διπλού σκιφ ελ βαρών όπου κατέλαβαν την 2η θέση και 8η στη γενική . Επίσης ο Σπύρος Γιάνναρος πήρε την 6η θέση στον μικρό τελικό του σκιφ ελ βαρών και την 12η στη γενική. Τέλος η Σοφία Ασουμανάκη στην πρώτη της διοργάνωση παγκοσμίου πρωταθλήματος τα πήγε περίφημα κερδίζοντας την 1η θέση στον τελικό Γ΄και την 13η στη γενική κατάταξη.

Στον πίνακα των μεταλλίων η χώρα μας κατέλαβε την 17η θέση σε σύνολο 51 χωρών που αγωνίστηκαν στο πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις