Για την ουσία και όχι για το …θεαθήναι η φετινή Νίκη – Μία ταχύτητα πιο πάνω από πέρυσι

Αν τα παπούτσια των ποδοσφαιριστών της Νίκης είχαν κοντέρ είναι βέβαιο πως θα το είχαν μηδενίσει. Το καθημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωινό ξύπνημα με ατελείωτο τρέξιμο, μετά από ένα μικρό διάλειμμα ακολουθεί πρόγραμμα ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο, ενώ το απόγευμα δίνεται έμφαση στην τακτική με πολύ μπάλα.

Η καταπόνηση είναι εμφανής στα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών, όμως η διάθεση και το ηθικό παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Άλλωστε άπαντες στο «κυανόλευκο στρατόπεδο» γνωρίζουν πως για να επιτευχθεί ο στόχος που έθεσε ο πρόεδρος… …και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Ανδρέας Πάτσης, και που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση μίας εκ των τριών θέσεων που οδηγούν στη Super League, θα πρέπει να καταθέσουν ψυχή και σώμα στους αγωνιστικούς χώρους.

Η περσινή πορεία της Νίκης οφείλονταν κατά ένα ποσοστό στη σωστή προετοιμασία που έλαβε χώρα στο Καρπενήσι κάτω από τις οδηγίες του Περικλή Αμανατίδη.

Τα πρώτα στοιχεία του προπονητικού προγράμματος που έχει επιλέξει να ακολουθήσει η τεχνική ηγεσία για τη φετινή Νίκη Βόλου, δείχνουν πως πρόκειται για ακόμη πιο απαιτητική και σκληρή, για τους ποδοσφαιριστές, προετοιμασία, ρίχνοντας μεγάλο βάρος στη βελτίωση της φυσική κατάστασή τους.

Το αποτέλεσμα αυτού του προγράμματος θα είναι να δούμε μία Νίκη, μία ταχύτητα πιο πάνω από την περσινή, με όλους τους παίκτες της να «καταπίνουν» χιλιόμετρα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και από την έναρξη ως τη λήξη του απαιτητικού πρωταθλήματος της Football League.

Τα αποτελέσματα της συστηματικής δουλειάς που πραγματοποιείται στην προετοιμασία, δεν είναι λογικό να τα δούμε στα φιλικά που έπονται, καθώς το πλάνο θέλει την Νίκη πανέτοιμη με την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων. Άλλωστε εκεί είναι η ουσία και φέτος η Νίκη θέλει την ουσία κι όχι το θεαθήναι…

Portiero για το Goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις