Κέρδισε Ρήγα (1-0) και …Λάουξ

Νικηφόρος ήταν για τη Νίκη Βόλου ο φιλικός αγώνας με τον Ρήγα Φεραίο που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Στάδιο του Βελεστίνου. Οι κυανόλευκοι με γκολ του Αργύρη στο 66ο λεπτό κατάφεραν να κάμψουν τη σθεναρή αντίσταση της βελεστινιώτικης ομάδας η οποία αιφνιδίασε με την καλή της παρουσία, ειδικά στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο, όταν και δεν άφησε τη Νίκη να απειλήσει την εστία της. Η είσοδος του Λάουξ στο 2ο ημίχρονο άλλαξε τις ισορροπίες με τη Νίκη να κερδίζει τη μάχη της μεσαίας γραμμής και φτάνοντας τελικά σε μία δίκαιη επικράτηση.

Η βολιώτικη ομάδα είναι σαφές πως ακόμη δεν είναι έτοιμη να ριχτεί στην αρένα της Σούπερ Λιγκ, όμως θα αποτελούσε θαύμα να μπορούσε να παρουσιάσει τη συνοχή, τους αυτοματισμούς και το στυλ του παιχνιδιού που θέλει ο προπονητής της, χωρίς να έχει κλείσει ούτε μήνα δουλειάς.

Αυτό που μένει ως εικόνα από το σημερινό φιλικό είναι σίγουρα ο επιβλητικός Κες Λάουξ, ο οποίος ερχόμενος από τον πάγκο και έχοντας μόλις μία προπόνηση με τη νέα του ομάδα, έδειξε πως είναι μία κλάση πάνω και μαζί με τον Ίβενς θα αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά της νέας Νίκης Βόλου. Εφόσον και ο τρίτος ξένος είναι της ποιότητας των δύο πρώτων τότε ο βολιώτικος σύλλογος μπορεί να χτίσει γύρω τους την ανταγωνιστική ομάδα που θα κοιτάξει στα μάτια τους συλλόγους που έχουν τους ίδιους στόχους.

Με ίδιο σύστημα αλλά διαφορετικά πρόσωπα ο Φλουτ
Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε και πάλι την ομάδα του ο Βίλιαν Φλουτ τοποθετώντας τον Ταμπάκη στα γκολπόστ, τον Τσουκάνη αριστερό μπακ και τον Καρασαλίδη στα δεξιά, ενώ στο κέντρο της άμυνας τον αναντικατάστατο Ίβενς πλαισίωσε ο Μαχλελής. Στον άξονα το ρόλο των αμυντικών μέσων ανέλαβαν Αναστασόπουλος και Μέτσε, ενώ στα άκρα της επίθεσης ο Ολλανδός προπονητής παρέταξε τους Μουζακίτη αριστερά και Νηκλητσιώτη δεξιά. Για την κορυφή της επίθεσης επιλέχθηκε ο Σκούρτης, ενώ σε ρόλο περιφερειακού κυνηγού ο Γιαννιτσάνης.
Ο Λάκης Μπακάλης επέλεξε τον Τσουμπέκο κάτω από τα γκολπόστ, Σπαθής, Γουτούλης, Γούτσιος και Βουραζέρης αποτέλεσαν την αμυντική γραμμή, Αλεξίου και Χατζής στον άξονα με αμυντικά κυρίως καθήκοντα, Τσίπι και Κεμάλι στις δύο πτέρυγες της επίθεσης, ο Ρηγίνος τοποθετήθηκε στην κορυφή της επίθεσης με τον Ζενούνι σε ελεύθερο ρόλο έξω από την αντίπαλη περιοχή.

Το ματς
Κάτι έλειπε από τη Νίκη, αιφνιδίασε ευχάριστα ο Ρήγας
Η εικόνα της Νίκης στο πρώτο ημίχρονο προβλημάτισε τόσο τους φίλους της που βρέθηκαν στις εξέδρες του Σταδίου του Βελεστίνου, όσο και τον προπονητή της ομάδας που συνεχώς έκανε παράπονα στους ποδοσφαιριστές του για τις επιλογές τους.
Οι «Βελεστινιώτες» πιέζοντας σε πρώτο χρόνο δυσκόλεψαν την κυκλοφορία της μπάλας από τους παίκτες της Νίκης με αποτέλεσμα να μην τους επιτρέψουν να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία τους. Ο Τσουμπέκος πέρασε ένα ήσυχο πρώτο σαραντεπαντάλεπτο χωρίς να απειληθεί από τους αντιπάλους επιθετικούς.
Ενώ στην αμυντική γραμμή της Νίκης υπήρχε ο παίκτης ηγέτης και αυτός ήταν ο Γιόνας Ίβενς, στο κέντρο έλειπε ο ποδοσφαιριστής που θα μοίραζε παιχνίδι και θα κατεύθυνε σωστά τους συμπαίκτες του μέχρι την αντίπαλη περιοχή. Έτσι οι φιλότιμες προσπάθειες των Νηκλητσιώτη από δεξιά και του Μουζακίτη από αριστερά δεν έφτασαν για να απειλήσει η Νίκη με κάποιο τέρμα.
Αντίθετα ο Ρήγας φάνηκε πιο επικίνδυνος και μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά φάνηκε πιο απειλητικός μπροστά στην εστία των φιλοξενούμενων. Μάλιστα, στο 25ο λεπτό ο Ταμπάκης χρειάστηκε να πραγματοποιήσει δύσκολη απόκρουση σε απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Σπαθή, για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Ανέβηκε επίπεδο με Λάουξ
Η είσοδος του Λάουξ στο 2ο σαρανταπεντάλεπτο άλλαξε την εικόνα της Νίκης προς το καλύτερο, με τον Ολλανδό να κάνει τα πάντα στη μεσαία γραμμή. Κυριάρχησε στον αέρα, έκοψε, δημιούργησε, μοίρασε παιχνίδι, ξεχωρίζοντας στον αγωνιστικό χώρο από συμπαίκτες και αντιπάλους. Μάλιστα, δύο φορές έβγαλε δύο εκπληκτικές μπαλιές στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας χρησιμοποιώντας το εξωτερικό φάλτσο, δείχνοντας την πολύ καλή τεχνική του κατάρτιση ενώ θα μπορούσε να χρηστεί και σκόρερ όταν το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι με τη …βοήθεια του Τσουμπέκου.
Θετικό ήταν το ντεπούτο και του Σωτηράκου που αγωνίστηκε στη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα, ενώ ο Μέτσε μαζί με τον Αργύρη πρόσθεσαν ακόμα μία καλή παρουσία στο ενεργητικό τους και δείχνουν πως θα διεκδικήσουν με αξιώσεις να καταγράψουν συμμετοχές στη Σούπερ Λιγκ.
Η Νίκη Βόλου πέρα από το γκολ του Αργύρη με κεφαλιά στο 65ο λεπτό, μετά από σέντρα ξυράφι του Μουζακίτη, είχε κι άλλες ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ, με κυριότερες αυτές των Σταμπολζίεφ στο 74′, όταν το σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι «έβγαλε» ο Τσουμπέκος και στο 83′ όταν ο Κορέτα από κοντά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της εστίας του Ρήγα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ρήγας Φεραίος (Λ. Μπακάλης): Τσουμπέκος, Γουτούλης (46′ Μπίκας), Βουραζέρης, Σπαθής(76′ Γκάμπας), Γούτσιος, Αλεξίου(73′ Καψιώχας), Χατζής, Κεμάλι (46′ Χατζηαθανασίου), Ρηγίνης(46′ Γάρος), Ζενούνι(46′ Μπακάλης), Τσίπι (46′ Μιχολίτσης)
Νίκη Βόλου (Β. Φλουτ): Ταμπάκης, Καρασαλίδης, Τσουκάνης (46′ Σωτηράκος), Ίβενς (65′ Αργύρης), Μαχλελής, Αναστασόπουλος (46′ Λάουξ), Μέτσε, Νηκλητσιώτης(46′ Κορέτα), Γιαννιτσάνης, Σκούρτης (46′ Σταμπολζίεφ)

Διαιτητές

Διαιτητής: Κρητικός
Βοηθοί: Τσιγγινές, Τασιόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις