Χάλκινο μετάλλιο για την Βολιώτισσα Σοφία Κτενά

Την 3η θέση πήρε η Σοφία Κτενά στον τελικό των 50μ. Άπνοη, για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης που διεξάγεται στον Βόλο.  Η Βολιώτισσα πρωταθλήτρια με χρόνο 16.22 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, πίσω από τις Κορεάτισσες Γιανγκ και Κιμ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της κούρσας που έδωσαν το χάλκινο μετάλλιο στην Βολιώτισσα πρωταθλήτρια:

 

ktena-bronze

Αναλυτικά:

Ασημένιο ο Χριστοφορίδης, χάλκινο η Κτενά, παγκόσμιο ρεκόρ ο Καρετζόπουλος

Καταπληκτικό ήταν για την ελληνική πλευρά το φινάλε των αγωνισμάτων της τελευταίας ημέρας των τελικών του 19ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος Τεχνικής κολύμβησης, σε πισίνα, στο κλειστό κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας Βόλου, τη Δευτέρα (27/6) το απόγευμα. Με δύο ακόμα μετάλλια, ένα ασημένιο από τον Χρήστο Χριστοφορίδη και ένα χάλκινο από τη Σοφία Κτενά, καθώς και ένα εκπληκτικό παγκόσμιο ρεκόρ από τον Λουκά Καρετζόπουλο!

Η Ελλάδα έχει κατακτήσει πλέον έξι (6) μετάλλια στη διοργάνωση (1 χρυσό, 2 ασημένια και 3 χάλκινα) και περιμένει τη διεξαγωγή των αγωνισμάτων στο Open Water, αύριο Τρίτη (28/6) για να ολοκληρώσει τη διοργάνωση ακόμα ψηλότερα. Η συγκομιδή είναι η μεγαλύτερη σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα από το 2010 και μετά, οπότε η Τεχνική εντάχθηκε στην ΚΟΕ.

Ο Χρήστος Χριστοφορίδης  τα έδωσε όλα στην κούρσα της γρήγορης σειράς των  800 μ. επιφάνεια ανδρών και κατέκτησε τελικά το ασημένιο μετάλλιο, με 6.21.54, που αποτελεί επίσης μια τεράστια διάκριση για την Ελλάδα. Ο Χριστοφορίδης μπήκε δυναμικά γιατί ήθελε να επαναλάβει το περσινό χρυσό της Κίνας και επειδή -όπως αποκάλυψε- ήθελε το παγκόσμιο ρεκόρ, προηγείτο στο μεγαλύτερο διάστημα της κούρσας, αλλά στο τελευταίο 100άρι κουράστηκε, επειδή τα είχε δώσει όλα, και δεν μπόρεσε να κρατήσει την πρώτη θέση (την οποία έχασε από τον Ρώσο 6.19.28) και ήρθε 2ος στον κόσμο!

Η Σοφία Κτενά τάπαιξε όλα για όλα, έδωσε και την ψυχή της, στον τελικό των 50 άπνοια γυναικών, για να πάρει τον πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση και τα κατάφερε. Είναι χάλκινο με χρόνο 16.22.

Το φινάλε των αγώνων, όμως, επιφύλαξε και την ωραία έκπληξη από τον Λουκά Καρετζόπουλο. Έπεσε πρώτος για την ελληνική ομάδα (το πρώτο 100άρι) στη σκυταλοδρομία 4Χ100 επιφάνεια ανδρών και πέτυχε ένα φοβερό παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κατέβηκε τα 34 δευτερόλεπτα στο αγώνισμα των 100 επιφάνεια (έκανε 33.94), σπάζοντας αυτό που είχε κάνει ο το πρωί (στα προκριματικά της σκυταλοδρομίας, επίσης), ο Γερμανός Πόσατ. Το τρομερό της υπόθεσης είναι ότι λίγο νωρίτερα ο Καρετζόπουλος είχε ακυρωθεί στον τελικό των 50 άπνοια.

Η Εθνική ομάδα στη σκυταλοδρομία 4Χ100 επιφάνεια ανδρών, πάντως, με τους Λουκά Καρετζόπουλο, Γιάννη Πιπίνια, Γεράσιμο Οικονομόπουλο και Αντώνη Τσουρουνάκη, πήρε τελικά την 4η θέση, χάνοντας για λίγο το μετάλλιο, με χρόνο 2.20.42. Η αντίστοιχη ομάδα των γυναικών, με τις Νικολέτα Παπαδοπούλου, Βασιλεία Τσιγκόια, Αλεξάνδρα Νησιώτη, Σοφία Κτενά, ήταν 8η στον τελικό με 2.45.83.

Στην τελική κατάταξη των 800 μ. επιφάνεια γυναικών, μετά και τη διεξαγωγή της γρήγορης σειράς, η Δέσποινα Μακριά είναι 10η με 7.12.38 και η Βασιλεία Αγαπητού 13η με 7.15.82.

Πρώτη δύναμη, μετά το τέλος των αγωνισμάτων στην πισίνα, στο 19ο πΠαγκόσμιο πρωτάθλημα του Βόλου, είναι η Ρωσία με 18 μετάλλια (9-2-7), 22 παγκόσμια ρεκόρ και μία ισοφάριση παγκοσμίου ρεκόρ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις