Το πάθος και η αποφασιστικότητα τους έδωσε τη νίκη

Η μέρα με τη νύχτα ήταν η παρουσία του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τον Αιγινιακό, σε σχέση με τον αγώνα της περασμένης αγωνιστικής με τον Τύρναβο. Μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» να μην εντυπωσίασαν με την εμφάνισή τους και πως θα μπορούσε να συμβεί αυτό σ’ ένα ακατάλληλο για ποδόσφαιρο γήπεδο (στο βούρκο είναι αδύνατο να παίξεις ποδόσφαιρο), ωστόσο…

…έδειξαν πάθος, αποφασιστικότητα και πίστη για τη νίκη. Στοιχεία που έλειπαν από το παιχνίδι τους στην αναμέτρηση με τον Τύρναβο.
Ο Γιώργος Κούτσης σε σχέση με το παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής προέβη σε τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα (Κολίτσι, Χιντζίδης, Θέος, Μπιτάνγκ) και για λόγους τακτικής, από τη στιγμή που ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε άθλια κατάσταση και το παιχνίδι θα πήγαινε στη δύναμη, με την τεχνική να περνά σε δεύτερη μοίρα.
Ο Ολυμπιακός στα πρώτα λεπτά ήταν καλύτερος και θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στο σκορ με τον Μπιτάνγκ, ωστόσο, στη συνέχεια ο Αιγινιακός ισορρόπησε το παιχνίδι, οι παίκτες του άρχισαν να κερδίζουν μέτρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να δημιουργούν ρήγματα στην άμυνα του Ολυμπιακού, κυρίως από την αριστερή πλευρά, με τον Γιατζιτζόγλου να προωθείται συχνά, να μην βοηθά στον ανασταλτικό τομέα ο Μπιτάνγκ και ο Ζέρης να έχει πολλά προβλήματα στο δεξί άκρο της άμυνας του Ολυμπιακού. Κι ευτυχώς για τους «ερυθρόλευκους» οι γηπεδούχοι δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια.
Οι «ερυθρόλευκοι» ευτύχησαν να πετύχουν δύο γκολ, σχετικά νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, να ελέγξουν το παιχνίδι (το γκολ της μείωσης του σκορ όφειλε να το είχε αποφύγει η άμυνα) και στο τέλος να πάρουν μία πολύτιμη νίκη που τους κρατά «ζωντανούς» και κοντά στην 3η προνομιούχο θέση που οδηγεί στα πλέι οφ.
Με τη νίκη του αυτή ο Ολυμπιακός έφτασε τους 13 βαθμούς και βρίσκεται τρεις πόντους πίσω από τη Λάρισα και τη Ζάκυνθο, οι οποίες μοιράζονται την 3η θέση, έχοντας από 16 βαθμούς.
Την 10η αγωνιστική ο Ολυμπιακός θα κάνει το ρεπό του και πλέον η επόμενη επίσημη αγωνιστική υποχρέωση των «ερυθρολεύκων» είναι με τη νέα χρονιά, καθώς στις 4 Ιανουαρίου θα αντιμετωπίσουν και πάλι εκτός έδρας τον Φωκικό.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις