Πολλά τα ερωτήματα για τον καταρτισμό των ομίλων της Β’ ΕΠΣΘ

Έγιναν σήμερα γνωστοί οι δύο όμιλοι της Β’ τοπικής για την περίοδο 2013-14. Ωστόσο τα ερωτηματικά είναι πολλά όσον αφορά το διαχωρισμό των ομάδων και είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν διαμαρτυρίες. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι τελικά δεν έγινε…  …κλήρωση όπως ζήτησαν αρκετοί εκπρόσωποι σωματείων στη συνέλευση, αλλά την ευθύνη την πήρε επάνω της η Επιτροπή Πρωταθλήματος που χώρισε τις ομάδες ως εξής:

1ος όμιλος: Α.Ε. 2002, Α.Σ. Ιωλκός, Άνθιμος Γαζής, Διαγόρας Στεφανοβικείου, Ελευθεριακός, Ηρακλής Βόλου, Ιάσων Άλλης Μεριάς, Κένταυρος Αργαλαστής, Νέοι Αθλητές Νίκης, Πανιώνιος, Σκόπελος, Τοξότης Βόλου.

2ος όμιλος: Αετός Κερασιάς, Άθλος Αλμυρού, Απόλλων Καναλίων, Απόλλων Κροκίου, Αργοναύτες, Αχιλλέας Αχιλλείου, Α.Σ. Δημητριάς, Ηρακλής Αγίων Θεοδώρων, Μικροθήβες, Μυρμιδόνες, Μακρινίτσα, Πηλέας.

Σύμφωνα με την Επιτροπή τα κριτήρια ήταν αγωνιστικά και γεωγραφικά. Ωστόσο, ο 1ος όμιλος δείχνει πολύ πιο δυνατός από τον 2ο . Και αυτό γιατί έχει τις ομάδες που υποβιβάστηκαν από την Α’ κατηγορία, καθώς και τις περισσότερες που στην περσινή Β’ κατηγορία τερμάτισαν από τη μέση και επάνω.

Αναλυτικά στον 1ο όμιλο έχουμε τους Α.Ε. 2002 και Πανιώνιο, που πέρυσι έπαιζαν στην Α’ τοπική και τις ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 4, 6, 7, 8, 10, 15 στην περσινή Β’, καθώς και εκείνες που πήραν τις θέσεις 5,6 στη Γ’, συν το νεοσύστατο Ελευθεριακό, αλλά και τη Σκόπελο, που μπορεί να μην κατέβηκε πέρυσι, αλλά αγωνιστικά βρισκόταν στη Β’ τοπική.

Όσον αφορά τον Β’ όμιλο, σε αυτόν πήγαν οι ομάδες που στην περσινή Β’ κατηγορία πήραν τις θέσεις 5, 9, 11, 12, 13, 14, 16 και από τη Γ’ αυτές που κατέλαβαν τις θέσεις 1, 2, 3, 4, 7.

Τι σόι αγωνιστικά κριτήρια ήταν αυτά είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς. Και πάμε στα γεωγραφικά κριτήρια όπου η τοποθέτηση του Διαγόρα στον 1ο όμιλο είναι τουλάχιστον περίεργη. Η ομάδα του Στεφανοβικείου θα πρέπει να κάνει φέτος ταξίδι μέχρι τη Σκόπελο, ενώ δεν πάει στα γειτονικά της χωριά (Κανάλια, Κερασιά) διότι οι ομάδες τους είναι στον 2ο όμιλο.

Τέλος, όσοι στοιχημάτιζαν ότι συγκεκριμένη ομάδα δεν πρόκειται να βρεθεί στον όμιλο της Σκοπέλου δικαιώθηκαν. Φαίνεται πως είχαν έμπνευση…

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις