Τροχοπέδη οι εκλογές για το σχεδιασμό της νέας Νίκης

Οι βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιανουαρίου αλλά και αυτές της ΕΠΟ στις 23 του μήνα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στο Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής Νίκης να ξεκινήσει τον προγραμματισμό της ποδοσφαιρικής ομάδας που θα εκπροσωπήσει το σύλλογο στην κατηγορία που θα αγωνιστεί.

Το ερώτημα σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί την επόμενη αγωνιστική περίοδο η Νίκη Βόλου, δεν μπορεί να απαντηθεί από κανέναν, πλην της ΕΠΟ, η οποία μετά τις εκλογές θα εκπροσωπείται από νέα ηγεσία. Ο ισχυρισμός πως η αποβολή της ομάδας από τη Σούπερ Λιγκ θα θεωρηθεί υποβιβασμός, μπορεί να έχει βάση, όμως λόγω του ότι δεν υπάρχει προηγούμενο, κανείς δεν μπορεί να το εκλάβει ως δεδομένο. Άρα το Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής δεν μπορεί να προχωρήσει στο σχεδιασμό της ομάδας που θα εκπροσωπήσει το σύλλογο την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Μετά τις εκλογές θα υπάρξει επίσκεψη στην έδρα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, από επιτροπή που θα συστήσει ο Ερασιτέχνης, ώστε το ερώτημα να βρει έγκυρη και οριστική απάντηση.

Ένας ακόμη παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει το μέλλον της βολιώτικης ομάδας είναι οι πολιτικές εξελίξεις που τόπου μας, καθώς μπορεί να ισχύει το «αυτοδιοίκητο» του ποδοσφαίρου όμως κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί με σιγουριά πως θα έχουμε τα ίδια δεδομένα σε μία ενδεχόμενη αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, σενάριο που φαντάζει και το πιο πιθανό στη δεδομένη χρονική στιγμή.

Στο χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί ώστε το βασικό ερώτημα (κατηγορία) να βρει απάντηση, στην Ερασιτεχνική δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια. Κύριο μέλημα όσον αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα, είναι η αναδιοργάνωση των Ακαδημιών και η προετοιμασία του «Π. Μαγουλάς» ώστε να φιλοξενήσει τη νέα ομάδα, η οποία μπορεί να χτιστεί από το «μηδέν» αλλά δεν θα κουβαλά τα οικονομικά «βαρίδια» του παρελθόντος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που διαρρέουν από την Ερασιτεχνική τον κορμό της νέας ομάδας θα αποτελέσουν ποδοσφαιριστές της Κ20, ενώ το μέλλον θα στηριχθεί στις Κ17 και Κ15, τις οποίες θα προσπαθήσουν να ενισχύσουν και να εμπλουτίσουν με ταλέντα του τόπου.

Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις