Αποκλείστηκε με ψηλά το κεφάλι ο Ολυμπιακός Β, 2-0 τον Παναιτωλικό

Μπορεί ο Ολυμπιακός να πέτυχε μεγάλη νίκη με 2-0 επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, στο ντεμπούτο του Δημήτρη Ελευθερόπουλου στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» αποκλείστηκαν από τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος. Κι αυτό καθώς στα Χανιά ο ΑΟΧ κατάφερε να πάρει την ισοπαλία από τον Παναθηναϊκό (2-2) και…

…μαζί με τους «πράσινους» προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Τα γκολ για τον Ολυμπιακό πέτυχαν οι Μπιτάνγκ στο 16′ και ο Διαμαντόπουλος στο 34′.

Γκολάρα ο Μπιτάνγκ
Ο Ολυμπιακός είχε το κίνητρο, ο Παναιτωλικός αγωνίστηκε με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του, καθώς το παιχνίδι δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον για τους Αγρινιώτες, με τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται με 0-2 στο πρώτο ημίχρονο.
Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου εκμεταλλεύτηκε άριστα τους κενούς χώρους, πέτυχε δύο γκολ (το πρώτο με εκπληκτικό σουτ του Μπιτάνγκ και το δεύτερο με πλασέ του Διαμαντόπουλου) και σε γενικές γραμμές είχε πολύ καλή παρουσία στο παιχνίδι.
Οι γηπεδούχοι μόνο από στημένες φάσεις απείλησαν το τέρμα του Κολίτσι, με την άμυνα να δείχνει και πάλι αδυναμίες σ’ αυτόν τον τομέα.
Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήταν από πλευράς Ολυμπιακού στο 12′. Ο Θέος σούταρε με τη μπάλα να περνά έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Στεφανάκου. Τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 16′, οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν ένα εκπληκτικό γκολ με τον Κλάρενς Μπιτάνγκ. Ο Καμερουνέζος αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή με δυνατό σουτ, αφού ξέφυγε από την αντίσταση του Κωνσταντινόπουλου, έστειλε τη μπάλα στο αριστερό “παραθυράκι” του Στεφανάκου, γράφοντας το 0-1.
Με την πάροδο του χρόνου ο Παναιτωλικός άρχισε να κερδίζει μέτρα μέσα στο γήπεδο και να ανεβάζει στροφές. Στο 20′ ο Μαλεζάς αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού έπιασε την κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Κολίτσι. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μήλιος με πλασέ δεν ανησύχησε τον Κολίτσι, ο οποίος μπλόκαρε τη μπάλα.
Οι γηπεδούχοι στο 32′ έχασαν σημαντική ευκαιρία για να ισοφαρίσουν. Ο Μήλιος εκτέλεσε φάουλ, ο Παπουτσογιαννόπουλος από θέση οφσάιντ έκανε την προβολή μέσα από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κολίτσι.
Και αφού δεν έγινε το 1-1, δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός έγραψε το 0-2. Ο Θέος έφυγε στην κόντρα επίθεση από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον αμαρκάριστο Διαμαντόπουλο και αυτός μόνος μέσα στη μικρή περιοχή με πλάσε πέτυχε το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού στο παιχνίδι.
Το 0-2 επηρέασε ψυχολογικά τους παίκτες του Παναιτωλικού, οι οποίοι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει το παιχνίδι και να κρατά εύκολα το υπέρ γι’ αυτόν σκορ.

Κράτησε άνετα τη νίκη
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Μάκης Χάβος έκανε δύο αλλαγές, με στόχο να κάνει πιο επιθετική την ομάδα και παράλληλα υπήρξαν και εσωτερικές αλλαγές. Οι γηπεδούχοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων , κυκλοφορούσαν καλύτερα τη μπάλα, με τον Ολυμπιακό να αμύνεται σωστά. Ο Ελευθερόπουλος στο 46′ έκανε την πρώτη αλλαγή, με τον Μαρτίνεθ να παίρνει τη θέση του Κορνελάτου.
Ο Παναιτωλικός είχε δύο καλές στιγμές στο πρώτο 15λεπτο του β’ μέρους. Η πρώτη στο 56′ όταν ο Μήλιος σούταρε με τον Κολίτσι να μπλοκάρει τη μπάλα και η δεύτερη στο 58′ όταν ο Κάπελ μπήκε στην περιοχή, σούταρε, με τον Κολίτσι να πέφτει σωστά και να μπλοκάρει τη μπάλα στη δεξιά του γωνία.
Μετά το 60′ ο Παναιτωλικός με τον Κάπελ πολύ δραστήριο προσπαθούσε να βρει τρόπο να φτάσει στο γκολ και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να φροντίζει να έχει κοντά τις γραμμές και να μην δέχεται πίεση από τους γηπεδούχους.
Τα νέα, ωστόσο, δεν ήταν καλά από τα Χανιά, καθώς οι Κρητικοί κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ και να ισοφαρίσουν σε 2-2 τον Παναθηναϊκό (οι «πράσινοι» είχαν προηγηθεί στο ημίχρονο με 0-2), με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να αποκλειστεί από το Κύπελλο.

Σκόρερ: 16′ Μπιτάνγκ, 34′ Διαμαντόπουλος
Κίτρινες: Μαργαρίτης, Διαμαντόπουλος
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Στεφανάκος, Κουτρουμάνος, Κούστας (46′ Εντζεγκέλε), Μαλεζάς, Ρουμπουλάκου, Γοδόι (46′ Κάπελ), Κωνσταντινόπουλος, Παπουτσογιαννόπουλος, Μύγας, Μήλιος, Βασιλείου (63′ Άλβες).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κολίτσι, Ζέρης, Μαργαρίτης, Μπάρμπας, Γιαλούσης, Ρόκας, Κορνελάτος (46′ Μαρτίνεθ), Μπιτάνγκ (87′ Καρράς), Νικολιάς, Θέος (64′ Μακρυδημήτρης), Διαμαντόπουλος.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις