Δεν (Χ)άρηκε κανείς – Α.Σ. Δημητριάς – Γ.Σ. Πανιώνιος 2-2

Ένα πολύ ποιοτικό και γρήγορο παιχνίδι διεξήχθη, σήμερα στις 15:00 μ.μ. στο γήπεδο της Ι.Μ. Δημητριάδος ανάμεσα σε Α.Σ. Δημητριάς και Πανιώνιο Ν. Ιωνίας, με ανατροπή συναισθημάτων, τέσσερα τέρματα αλλά και πολλές χαμένες ευκαιρίες, με αποτέλεσμα το τελικό σκορ να αφήνει γλυκόπικρη γεύση και στους δυο.

Η αρχή είναι η ήμισυ του παντός.

Με το πρώτο κιόλας σφύριγμα της αναμέτρησης από τον διαιτητή Χαλβατζάκο, οι 22 ποδοσφαιριστές που παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο έδειξαν διάθεση να κυνηγήσουν το γρήγορο γκολ που θα τους έδινε κεφάλι στο σκορ. Μόλις στο 5’ καταγράφηκε η πρώτη καλή φάση στο καλεντάρι της αναμέτρησης, με τον Κ. Μπασδάνη να βρίσκει με πολύ ωραία σκαφτή μπαλιά τον Λυρίτση, όμως το σουτ του επιθετικού της ομάδας του Πανιωνίου κόντραρε στον Μπάφα και άλλαξε πορεία. Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση και στο 10ο λεπτό ο Κοτσέλος έκανε το μακρινό σουτ με τον Καγιάννη να απομακρύνει τον κίνδυνο εντυπωσιακά σε πλάγιο. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μπάφα να απειλήσει με νέο μακρινό σουτ, όμως ο Καγιάννης έλεγχε την φάση, αφήνοντας την μπάλα να καταλήγει άουτ. Ο ρυθμός του αγώνα γινόταν όλο και γρηγορότερος και την σκυτάλη των φάσεων πήρε και πάλι ο Πανιώνιος. Συγκεκριμένα στο 18’ ο Κ. Μπασδάνης έβγαλε και πάλι τον Λυρίτση στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, όμως το ψηλοκρεμαστό σουτ που επιχείρησε «έγλυψε» το οριζόντιο δοκάρι του Ράμα. Στο 27’ η ομάδα του Τάκη Βαταμίδη πήρε κεφάλι στο σκορ με ένα αρκετά εντυπωσιακό τρόπο. Ο Τοπάντζα έκανε την σέντρα-σουτ από τα αριστερά με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά από τα φάλτσα καταλήγοντας στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Καγιάννη κάνοντας έτσι το 1-0. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση μπροστά από τα καρέ των Ράμα και Καγιάννη έως το τελευταίο σφύριγμα του ά μέρους.

Ακόμη καλύτερο το β’ μέρος, ανατροπή συναισθημάτων.

Με την έναρξη της επανάληψης, η πρώτη καλή ευκαιρία άνηκε και πάλι στην ομάδα του Πανιωνίου. Ο δημιουργός όλων των επιθετικών προσπαθειών της ομάδας του Σπ. Φώτου ήταν ο Κ. Μπασδάνης, που για ακόμη μία φορά με πολύ ωραία μπαλιά έβγαλε τον Ανγκόλι στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων στο 50ο λεπτό, όμως ο νεαρός ακραίος επιθετικός βιάστηκε να τελειώσει την φάση στέλνοντας την μπάλα πάνω στον Ράμα. Οι παίκτες της Δημητριάς, είχαν και πάλι απάντηση στην φάση του 50ου λεπτού. Συγκεκριμένα στο 53’ πάλι με πανομοιότυπο τρόπο όπως στην φάση του γκολ προσπάθησαν να απειλήσουν, με τον Κοτσέλο να κάνει την σέντρα σουτ βρίσκοντας τον Καγιάννη σε ετοιμότητα και βλέποντας την προσπάθεια του να καταλήγει σε κόρνερ. Στο 57’ οι γηπεδούχοι πήραν αέρα δύο τερμάτων με τον Ταφίλη να επωφελείται την τέλεια σέντρα του Μουσαμπέλιου, πιάνοντας το γυριστό και μη αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στο Καγιάννη κάνοντας έτσι μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς το 2-0. Η απάντηση όμως των φιλοξενούμενων ήταν άμεση και πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί έφτασαν στην μείωση του σκορ με τον αρχηγό τους Νικούδη. Συγκεκριμένα στο 59’ ο Καγιάννης με βολέ έβγαλε τον Νικούδη στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, με τον τελευταίο να περνάει την μπάλα πάνω από τον Ράμα και στέλνοντας την να αναπαυτεί στα δίχτυα. Το γκολ αυτό έδειχνε να δίνει ψυχολογία στους παίχτες του Σπ. Φώτου, που θα κυνηγούσαν την ισοφάριση. Η προειδοποιητική βολή, ήρθε στο 73’ με τον Γ. Στ. Μπασδάνη να εκτελεί το φάουλ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής του Ράμα, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια την προσπάθεια αυτή. Στο 76’ ο Ανγκόλι ανατράπηκε από τον Ζαρίφη εντός περιοχής, με τον διαιτητή Χαλβατζάκο να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών και τον Λυρίτση να ευστοχεί από τα 11 βήματα κάνοντας έτσι το 2-2 σκορ που έμελε να είναι και το τελικό.

Συνθέσεις:

Α.Σ. Δημητριάς : Ράμος, Ασημάκης, Μπάφας, Μπουρνάκης (80’ Μαργαρίτης), Β. Ζαρίφης, Στ. Καρακώστας (66’ Πετρόπουλος), Μουσαμπέλιου, Κ. Καρακώστας, Ταφίλης, Τοπάντζα, Κοτσέλος(62’ Δημουλάς).

Γ.Σ. Πανιώνιος: Καγιάννης, Νικούδης, Γ. Στ. Μπασδάνης, Παπαδόπουλος, Φώτου, Κωστούλας(60’ Αρβανίτης), Βαϊτσης (46’ Γ.Αθ. Μπασδάνης) , Κ. Μπασδάνης, Λυρίτσης (80’ Πέτσης), Μοσχούδης, Ανγκόλι

Ρεπορτάζ : Βαλάντης Ταμπας

*θα ακολουθήσει πλούσιο φωτορεπορτάζ του αγώνα

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις