«Κανένα οργανωμένο και εγκληματικό σύστημα να γίνει κράτος εν κράτει»

Σκληρή στάση με στόχο να πατάξει κάθε δράση του ποδοσφαιρικού «παρακράτους» έχει αποφασίσει να κρατήσει η κυβέρνηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών έκανε ειδική αναφορά στις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο αναφέροντας πως με εντολή του πρωθυπουργού η αντιτρομοκρατική έχει αναλάβει δράση, ενώ αποκάλυψε πως θα προταθεί στην ΕΠΟ η αυστηροποίηση των ποινών, χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένος.

Μάλιστα επανέλαβε τη δήλωση του υφυπουργού, Γιώργου Βασιλειάδη, ότι παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αν δεν επανέλθει η κανονικότητα.

«Τις έρευνες για τις πρόσφατες εγκληματικές υποθέσεις να αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ, μεταξύ άλλων μέτρων, η ελληνική κυβέρνηση θα προτείνει και στην ΕΠΟ την αυστηροποίηση του πλαισίου των ποινών», ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε: «Το μήνυμα της κυβέρνησης είναι σαφές: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα οργανωμένο και εγκληματικό σύστημα να γίνει κράτος εν κράτει.

Η συντεταγμένη πολιτεία θα εξαντλήσει την αυστηρότητά της στην προσπάθεια αυτή και έχει δίπλα της τους διεθνείς αθλητικούς θεσμούς, τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου του αθλητισμού, αλλά και των Ελλήνων πολιτών».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις