Μετέτρεψε τον… περίπατο σε… θρίλερ ο Ολυμπιακός, 3-2 τον Εθνικό Γαζ.

Τα εύκολα δύσκολα έκανε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τον Εθνικό Γαζώρου. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν στο 68′ με 3-0 και όλα έδειχναν πως θα περνούσαν στη συνέχεια ένα εύκολο απόγευμα. Ωστόσο, δύο λάθη σε διάστημα δύο λεπτών έδωσαν την ευκαιρία στη σερραϊκή ομάδα να…

…μειώσει σε 3-2 και να γίνει στη συνέχεια το ματς «γκραν γκινιόλ». Τελικά ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-2 και πέτυχε την τρίτη νίκη του στο Βόλο σε πέντε παιχνίδια που έχει δώσει ως γηπεδούχος.
Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τους 17 βαθμούς και ελπίζουν σε καλύτερη συνέχεια στο πρωτάθλημα, περιμένοντας τη βοήθεια και από τους παίκτες που αποκτήθηκαν, αλλά και από αυτούς που θα αποκτηθούν στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

Βρήκε τη λύση με Νικολιά
Ο δυνατός άνεμος που έπνεε στο ΕΑΚ δημιούργησε πολλά προβλήματα στις κινήσεις των ποδοσφαιριστών, κυρίως του Ολυμπιακού που είχαν κόντρα τον αέρα. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, οι «ερυθρόλευκοι» επέβαλαν πλήρως το ρυθμό τους, πίεσαν την άμυνα του Εθνικού Γαζώρου και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις να φτάσουν στο γκολ. Κυκλοφόρησαν τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, οι Θέος και Μαρτίνεθ έκαναν σπουδαία δουλειά, με τους «ερυθρόλευκους» να είναι καλύτεροι και να δικαιούνται το γκολ.
Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι φρόντιζαν να αμύνονται και να προσπαθούν να βγουν στην κόντρα επίθεση, χωρίς πάντως να χάσουν κάποια σημαντική ευκαιρία. Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς σημειώθηκε στο 11′. Ο Ναστέφσκι εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα από τον αέρα πήρε τροχιά προς την εστία του Ολυμπιακού, για να μπλοκάρει ο Κασμερίδης.
Ο Ολυμπιακός έφτασε για πρώτη φορά με αξιώσεις μπροστά από το τέρμα του Κραβαρίτη στο 15′. Μετά από κάθετη πάσα του Ρόκα ο επιθετικός του Ολυμπιακού έφυγε στην επίθεση, καθυστέρησε ωστόσο να σουτάρει, για να προλάβουν οι αμυντικοί της σερραϊκής ομάδας, διώχνοντας τον κίνδυνο.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί να βρει τον τρόπο να σκοράρει. Στο 23’ο Μπιτάνγκ μέσα στην περιοχή προσπάθησε να γυρίσει τη μπάλα στον Διαμαντόπουλο, βγήκε όμως έγκαιρα ο Κραβαρίτης και μπλόκαρε τη μπάλα.
Λίγο μετά την ολοκλήρωση μισής ώρας αγώνα, στο 31′, από μπαλιά του Θέου από τα δεξιά ο Διαμαντόπουλος έχασε απίστευτη ευκαιρία να σκοράρει, με τον Κραβαρίτη να αποκρούει εξ επαφής το πλασέ του επιθετικού του Ολυμπιακού, ο οποίος πάντως ολιγώρησε να πλασάρει.
Για να φτάσουμε στο 45′ όπου ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Ο Μαρτίνεθ εκτέλεσε κόρνερ, οι αμυντικοί του Εθνικού Γαζώρου έδιωξαν τη μπάλα από την περιοχή, αυτή στρώθηκε στο Νικολιά, ο οποίος με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ, λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους.

Έκανε τα εύκολα δύσκολα
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά, έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες στο ξεκίνημα της επανάληψης και στο 54′ πέτυχε το 2-0, βάζοντας γερά τις βάσεις για τη νίκη. Στο 47′ ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ, όταν ο Νικολίτσας στην προσπάθεια του να διώξει τη μπάλα με το κεφάλι την έστειλε στο δεξί δοκάρι του Κραβαρίτη.
Στο 53′ ο Μπιτάνγκ μέσα από την περιοχή με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, για να γίνει το 2-0 στο επόμενο λεπτό. Ο Ρόκας από τα δεξιά έβγαλε ασίστ στον αμαρκάριστο Διαμαντόπουλο, ο οποίος μόνος απέναντι από τον Κραβαρίτη με πλασέ έγραψε το 2-0.
Οι «ερυθρόλευκοι» δεν σταμάτησαν να πιέζουν την άμυνα του Εθνικού Γαζώρου και στο 56′ ο Θέος έβγαλε παράλληλη σέντρα από τα δεξιά, με τον Διαμαντόπουλο να μη μπορεί μέσα από την περιοχή να πιάσει το σουτ, με τη μπάλα να φεύγει εκτός περιοχής.
Στο 67′ ο Ολυμπιακός είχε νέα μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει, με τον Μαρτίνεθ. Ο Ισπανός μέσος δέχθηκε καταπληκτική διαγώνια μπαλιά από τον Θέο, ελίχθηκε μπήκε μέσα στην περιοχή, σούταρε, η μπάλα κόντραρε σε πόδι αμυντικού, για να βρει η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήξει κόρνερ.
Ο Μπιτάνγκ εκτέλεσε το κόρνερ και ο αμαρκάριστος Διαμαντόπουλος στο 68′ με κεφαλιά έγραψε το 3-0, σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι.
Όσοι πίστεψαν ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει, ο Εθνικός Γαζώρου μέσα σε δύο λεπτά πέτυχε δύο γκολ, μείωσε σε 3-2 και γέμισε με άγχος τους «ερυθρόλευκους».
Στο 73′ ο Τσιλούλης με ωραίο πλασέ έγραψε το 3-1, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Κρεββατάς, ο οποίος μόλις είχε περάσει στο παιχνίδι με μακρινό σουτ αιφνιδίασε τον Κασμερίδη, γράφοντας το 3-2, ξαναβάζοντας τον Εθνικό Γαζώρου στο παιχνίδι.
Στη συνέχεια ο Διαμαντόπουλος στο 76′ μόνος απέναντι από τον Κραβαρίτη πλάσαρε πάνω στον τερματοφύλακα του Εθνικού Γαζώρου, για να χαθεί η μεγάλη ευκαιρία για το 4-1.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι αναθάρρησαν, κυνήγησαν την ισοφάριση, αφήνοντας ωστόσο κενούς χώρους, τους οποίους δεν μπόρεσαν οι «ερυθρόλευκοι» να εκμεταλλευτούν. Στο 87′ ο Νικολιάς έφυγε στην αντεπίθεση, έβγαλε μπαλιά στον Διαμαντόπουλο και αυτός μόνος με τον τερματοφύλακα σούταρε πάνω του, για να χαθεί πολύ σπουδαία ευκαιρία για γκολ.
Τελικά το 3-2 έμεινε, με τον Ολυμπιακό να παίρνει μια σημαντική νίκη, όπως αποδείχθηκε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κασμερίδης, Ζέρης, Μαργαρίτης, Γιαλούσης, Μπάρμπας, Ρόκας, Μαρτίνεθ (85′ Μέζα), Μπιτάνγκ, Νικολιάς, Θέος (74′ Κορνελάτος), Διαμαντόπουλος.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ: Κραβαρίτης, Δέντσας, Χατζηδημητρίου, Ναστέφσκι (71′ Κρεββατάς), Κουκόλης (64′ Λαζαρίδης), Νικολίτσας, Μαρίνου, Τσιλούλης, Σαββίδης, Κοντσίδης, Παναγιωτίδης.

Σκόρερ: 45′ Νικολιάς, 54′, 68′ Διαμαντόπουλος-73′ Τσιλούλης, 74′ Κρεββατάς
Κίτρινες: Θέος, Κορνελάτος-Τσιλούλης
Διαιτητής: Φώτης (Εύβοιας)
Βοηθοί: Γκαβέρας, Σπανός (Αχαΐας)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις