Διαφορετική φιλοσοφία στο παιχνίδι του Ολυμπιακού Β.

Περισσότερα ήταν τα θετικά στοιχεία που παρουσίασε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τον Εθνικό Γαζώρου, σε σχέση με τα αρνητικά. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 3-2, σ’ ένα παιχνίδι όπου έναν διαφαινόμενο θρίαμβο (στο 68′ προηγήθηκαν με 3-0) τον μετέτρεψαν σε μια αγχωτική νίκη με 3-2.
Ο Ολυμπιακός, ωστόσο,…

…για 70 λεπτά ήταν κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τον δυνατό άνεμο που έπνεε, κατάφερε να έχει πολύ καλή παρουσία στο παιχνίδι, να παίζει σωστό ποδόσφαιρο και να δημιουργεί φάσεις.
Δεν θυμόμαστε άλλο παιχνίδι φέτος στο οποίο ο Ολυμπιακός να είχε τόσες πολλές τελικές. Τρία γκολ, δύο δοκάρια, ανεπανάληπτα τετ α τετ που δεν αξιοποιήθηκαν, συνέθεσαν το σκηνικό του παιχνιδιού από πλευράς «ερυθρολεύκων».
Οι γραμμές ήταν κοντά η μία στην άλλη, η τετράδα της άμυνας προσπαθεί να παίξει διαφορετικά, ανεβαίνοντας και πιέζοντας πιο ψηλά, ενώ υπήρχε μεγαλύτερη κίνηση στη μεσαία γραμμή από τους Ρόκα και Μαρτίνεθ. Βγήκαν αρκετές κάθετες πάσες, ενώ και οι πλάγιοι μεσοεπιθετικοί, Μπιτάγνκ και Νικολιάς, πλαγιοκόπησαν αρκετές φορές την αντίπαλη άμυνα, ενώ συνέκλιναν και προς τα μέσα, όποτε χρειαζόταν, βοηθώντας στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.
Το γεγονός, ωστόσο, ότι η ομάδα δέχθηκε δύο γκολ και πάλι στην έδρα της, θα πρέπει να προβληματίσει τον Δημήτρη Ελευθερόπουλου. Πάλι καλά, δηλαδή, που είχε προλάβει να προηγηθεί με 3-0, γιατί διαφορετικά η ομάδα θα έτρεψε και δεν θα έφτανε.
Σε γενικές γραμμές, πάντως, είδαμε έναν διαφορετικό Ολυμπιακό στα δύο τελευταία παιχνίδια με Παναιτωλικό στο Κύπελλο και Εθνικό Γαζώρου στο πρωτάθλημα. Μια ομάδα που προσπαθεί περισσότερο μέσα στο γήπεδο, που είχε διαφορετικό πλάνο σκέψης στο παιχνίδι, βγάζοντας καλύτερα στοιχεία στον αγωνιστικό χώρο.
Σίγουρα η ομάδα έχει πολλά ακόμη περιθώρια βελτίωσης και αυτό θα έρθει συν τω χρόνω. Με τις μεταγραφές που έγιναν, αλλά και με τους παίκτες που θα αποκτηθούν, ο Ολυμπιακός πιστεύουμε πως θα γίνει πολύ πιο δυνατός και ανταγωνιστικός, προκειμένου στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος να κυνηγήσει την είσοδο στα πλέι οφ και στη συνέχεια, εφόσον επιτευχθεί ο πρώτος στόχος, να διεκδικήσει με όλες του τις δυνάμεις την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις