“Τεσσάρα” ο Ρήγας με Αμβρακία με καλό ποδόσφαιρο

Παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο ο Ρήγας κέρδισε με 4-2 την Αμβρακία Κωστακιών για την 12η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και επέστρεψε στις επιτυχίες, μετά την ήττα από την Πύδνα στο Κίτρος. Οι «κυανόλευκοι» αξιοποίησαν τον παράγοντα έδρα με τους Τζοβάρα και Σέττο να πετυχαίνουν από δύο τέρματα.

Ο Ρήγας από την αρχή του αγώνα έδειξε τις προθέσεις του. Πίεσε την αντίπαλη άμυνα, με στόχο το γκολ, επιβάλλοντας πλήρως το ρυθμό του. Ωστόσο, στο 16′ η Αμβρακία είχε σουτ του Παππά στο οριζόντιο δοκάρι, μια φάση που αφύπνισε τους παίκτες του Ρήγα, οι οποίοι στο 18′ πανηγύρισαν την επίτευξη του πρώτου τέρματος.
Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κιπτίου ο Τζοβάρας με κεφαλιά έγραψε το 1-0. Στο 30′ οι γηπεδούχοι έκαναν δύο τα τέρματά τους, μετά από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια. Ο Κιπτίου βρήκε τον Γκίκα, αυτός πάσαρε στον Τζοβάρα, γυρίζοντας τη μπάλα για τον Σέττο. Ο επιθετικός του Ρήγα με διπλή προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, για να γράψει το 2-0.
Οι γηπεδούχοι επαναπαύτηκαν στο σκορ του πρώτου ημιχρόνου και αυτό το πλήρωσαν στο 51′, με την Αμβρακία να σκοράρει με πέναλτι που εκτέλεσε ο Νταλάκας. Το πέναλτι καταλογίστηκε για χέρι του Βουραζέρη μέσα στην περιοχή.
Γρήγορα, ωστόσο, ο Ρήγας έκανε το 3-1, ξαναπαίρνοντας διαφορά δύο τερμάτων στο παιχνίδι. Ο Σέττος με πλασέ μέσα από την περιοχή αξιοποίησε τη σέντρα του Γεωργατζή, πετυχαίνοντας το δεύτερό του τέρμα στο παιχνίδι.
Στο 67′ ήρθε το τέταρτο γκολ για τον Ρήγα. Ο Σπαθής σέντραρε και ο Τζοβάρας με κεφαλιά μέσα από την περιοχή έγραψε το 4-1.
Το τελικό 4-2 διαμορφώθηκε στο 74′ από τον Παππά, που εκμεταλλεύτηκε αδράνεια στην άμυνα του Ρήγα.
Διαιτητής: Γκαραγκάνης (Πιερίας).
Βοηθοί: Σιανίδης, Χουζάνας (Μακεδονίας).
Κίτρινες: Σπαθής, Χίσα-Τάσσος, Βασίλας.
ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Βουραζέρης (71′ Λάμπρου), Σπαθής, Γκάγκας, Γεωργατζής, Κιπτίου, Χίσα, Τζοβάρας (78′ Καναβός), Γκίκας (85′ Δημητρίου), Σέττος.
ΑΜΒΡΑΚΙΑ: Βαρέλης, Τάσσος, Βασίλας (46′ Παπανίκου), Λύτος (69′ Μπεζεβέγκης), Παπαρούνης, Βερλέκης, Παππάς, Ασπροποταμίτης (44′ λ.τρ. Σιδηρόπουλος), Πέτσας, Νταλάκας, Μπαλαδήμας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις