Μήνυμα για την επιτυχία του Ευρωπαϊκού εφήβων από το Βόλο (photos)

Συνέντευξη Τύπου για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στο Βόλο (23 Ιουλίου-3 Αυγούστου) έδωσαν σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, παρυσία του…

…Γεν. Γραμματέα της ΕΟΚ κ. Παναγιώτη Τσαγκρώνη, του προέδρου και αντιπροέδρου του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ κ.κ. Γιώργου Βλιώρα και Μιχάλη Καπουρνιώτη, της αντιπεριφερειάρχη κας Κολυνδρίνη,της πρόεδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βόλου κας Μορφογιάννη, δημοτικού συμβούλου κ. Απόστολου Γαλάτη, του αντιπρόεδρου και του μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΚΑΘ κ.κ. Νίκου Φαρμάκη και Ευγενίας Φραγκούλη, των υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου κ.κ. Χρήστου, Μεταφτσή, Μυριτζή, των βολιωτών διεθνών διαιτητών Κώστα Κορομηλά, Χάρη Καρακατσούνη, του διαιτητή Α1 κ. Δεσλή κ.α.

Πρώτος πήρε το λόγο ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Βασιλακόπουλο που συνέβαλε αποφασιστικά προκειμένου ο Βόλος ν’ αναλάβει την εν λόγω διοργάνωση, ενώ εξέφρασε τη σιγουρια πως ο Βόλος θ’ αντεπεξέλθει με μεγάλη επιτυχια δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως με άριστα το 10 θα πάρει 11.

Τόνισε πως: “Στοίχημα για εμάς είναι να ανταπεξέλθουμε στις δεσμεύσεις, στις υποχρεώσεις, στις απαιτήσεις αυτής διοργάνωσης, προκειμένου να βγάλουμε ασπροπρόσωπους τον Βόλο, την ΕΟΚ και την Ελλάδα γενικότερα. Να κάνουμε πράξη αυτά που δεσμευτήκαμε. Γι’ αυτό βρίσκεται εδώ και ο κ. Περιφερειάρχης, ο οποίος θα συμβάλλει κι αυτός από την πλευρά του, ώστε ο Βόλος να πάρει -με άριστα το δέκα- έντεκα το καλοκαίρι του 2015 και στο μέλλον να φιλοξενήσει ανάλογες διοργανώσεις. Να αποκτήσουμε την εμπιστοσύνη της FIBAEurope και της ΕΟΚ, για να μας δώσουν κι άλλη διοργάνωση».

Επίσης ο Δήμαρχος Βόλου διευκρίνισε πως τα κλειστά Ν. Ιωνίας και Πορταριάς-Μακρινίτσας θα φιλοξενήσουν τα παιχνίδια του τουρνουά, ενώ το ΕΑΚ Βόλου θα χρησιμοποιηθεί ως προπονητήριο.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος είπε πως μετά τις Δημοτικές εκλογές ο κ. Μπέος τον επισκέφτηκε και ζήτησε μια μεγάλη διοργάνωση, όπως και την έλευση της Εθνικής ανδρών στο Βόλο για προετοιμασία. Η Ομοσπονδία θέλοντας να βοηθήσει το Βόλο να ξεπεράσει την πολυεπίπεδη κρίση του ανέθεσε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε επίσης πως:

Είμαι βέβαιος πως ο Βόλος θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις τέτοιων αγώνων. Μην ξεχνάτε πως σε μια περίοδο που έχουμε ανάγκη από πραγματικό αθλητισμό και πραγματικά αθλητικά γεγονότα, αυτή η διοργάνωση θα βρίσκεται στο επίκεντρο της ευρύτερης προσοχής της κοινής γνώμης στην Ευρώπη. Δηλαδή εκείνη την περίοδο ο Βόλος θα είναι στο κέντρο της αθλητικής οικογένειας στην Ευρώπη. Γι’ αυτό θα πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί στον τρόπο, με τον οποίο θα παρουσιάσουμε αυτό το γεγονός.

Τηρώ λοιπόν το λόγο που είχα δώσει, όπως και ο Δήμαρχος θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του, γιατί πρέπει να βγάλουμε ασπροπρόσωπη την Ελλάδα και την πόλη. Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα γίνει, γιατί όσες φορές έχουμε συνεργαστεί με ανθρώπους του Βόλου το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Έχω φίλους στο Βόλο και στο παρελθόν διοργανώσαμε με επιτυχία σημαντικές διοργανώσεις. Ο Βόλος διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό για να τα καταφέρει. Το έχει αποδείξει άλλωστε στο παρελθόν, φιλοξενώντας πολύ μεγάλα αθλητικά γεγονότα”.

Με τη σειρά του ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε πως “η περιφέρεια θα είναι και πάλι παρούσα σε μια πολύ μεγάλη διοργάνωση. Μάλιστα με τη βοήθεια των εκπροσώπων του μπάσκετ στη Θεσσαλία και στο Βόλο, έχουμε κάνει μεγάλες και επιτυχημένες διοργανώσεις. Αυτό είναι εφόδιο και ασφαλιστική δικλείδα της εμπιστοσύνης που μας δείχνει η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης -και ευχαριστώ τον κ. Βασιλακόπουλο γι’ αυτό- αλλά και οι άνθρωποι που στηρίζουν αυτές τις διοργανώσεις.

Πιστεύω μας είναι ότι ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Επίσης, δημιουργεί ισχυρές προσωπικότητες και στην Ελλάδα του αύριο εμείς θέλουμε ισχυρές προσωπικότητες, οι οποίες δημιουργούνται από τη μικρή ηλικία. Από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 2 Αυγούστου, ο Βόλος και η Θεσσαλία θα βρίσκονται στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Είναι στο χέρι όλων μας να μην μεμψιμοιρούμε και να αναδείξουμε αυτή τη μεγάλη ευκαιρία να πάρουμε την προστιθέμενη αξία. Προστιθέμενη αξία είναι το άθλημα, γιατί δημιουργούμε πρότυπα. Μεγάλοι παίκτες θα βρίσκονται εδώ, παίκτες που θα πρωταγωνιστήσουν στα παγκόσμια παρκέ και γι’ αυτό πρέπει να προβάλλουμε την περιοχή μας με τον καλύτερο τρόπο. Να δείξουμε ότι είμαστε φιλόξενοι και ξέρουμε σε μια δύσκολη περίοδο -τη χειρότερη που περνά ο καθένας μας- να μην εγκαταλείπουμε την προσπάθεια, να ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να κερδίζουμε το μέλλον μας. Και το μέλλον περνά μέσα από τον αθλητισμό. Ευχαριστούμε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΚ και τον κ. Βασιλακόπουλο και οφείλουμε να είμαστε και θα είμαστε αποτελεσματικοί ενώνοντας όλοι τις δυνάμεις μας για να πετύχει αυτή η προσπάθεια».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις