Ασταμάτητη η Α.Ε.Δ, 1-0 τον Πανιώνιο

Την νίκη κατάφερε να πάρει η Α.Ε.Δ. κόντρα στην ομάδα του Πανιωνίου, στο πλαστικό της Ι.Μ. Δημητριάδος με σκόρερ τον Τσουκάλη (5′)αποτέλεσμα που την διατηρεί μόνη πρώτη στο «ρετιρέ» της βαθμολογίας στον Α’ όμιλο. Το συγκεκριμένο παιχνίδι παρακολούθησε αρκετός κόσμος, όμως μελανό σημείο της αναμέτρησης ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του νεαρού Κανδήλα της Α.Ε.Δ. αλλά και του Λυρίτση που από το 2ο μόλις λεπτό της συνάντησης αγωνιζόταν με σκισμένο φρύδι.

Γκολ από τα αποδυτήρια και 0-1
Το παιχνίδι ξεκίνησε με έναν σοβαρό τραυματισμό, καθώς μόλις στο 2′ Λυρίτσης και Μοράλες διεκδικήσαν στον αέρα την μπάλα με τον επιθετικό του Πανιωνίου να τραυματίζεται σοβαρά καθώς έσκισε το φρύδι του. Η ομάδα του Σπ. Φώτου αγωνιζόταν με δέκα παίκτες σε εκείνο το σημείο και στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης ο Τσουκάλης επωφελήθηκε από της κόντρες εντός της μεγάλης περιοχής του Καγιάννη και όντας αμαρκάριστός δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ να ανοίξει το σκορ για τους φιλοξενούμενους κάνοντας έτσι το 0-1. Στο 12′ οι ποδοσφαιριστές της Α.Ε.Δ. κυκλοφόρησαν πολύ ωραία την μπάλα στον χώρο της μεσαίας γραμμής, με τον Μαυρίδη να βγάζει στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων με πολύ όμορφη συρτή μπαλιά τον Κανδήλα και εκείνος τελείωσε υποδειγματικά την φάση κάνοντας το 0-2, γκολ που ακυρώθηκε λανθασμένα σύμφωνα με τους ανθρώπους του Διμηνίου από τον βοηθό για οφσάιντ. Δέκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Πανιωνίου να δημιουργήσει συναγερμό μπροστά από τα καρέ του Κοντογιάννη. Συγκεκριμένα στο 22′ ο αρχηγός των γηπεδούχων βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Α.Ε.Δ. και αφού πρόλαβε την έξοδο του Κοντογιάννη, είδε την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του τελευταίου. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη προσπάθεια για της δύο ομάδες μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Καλύτερος ο Πανιώνιος στην επανάληψη, μελανό σημείο ο τραυματισμός του νεαρού Κανδήλα
Στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης, η Α.Ε.Δ. και πάλι μπήκε με σκοπό να πιέσει για το δεύτερο γκολ που θα κλείδωνε το τρίποντο. Στο 50′ ο Αξιώτης αφού ξεμαρκαρίστηκε με απανωτές ντρίμπλες από τους αντιπάλους του, σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τον Καγιάννη να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια την ενέργεια του αυτή. Ένα λεπτό αργότερα, σε ανύποπτο χρόνο ήρθε ο σοβαρός τραυματισμός του νεαρού Κανδήλα να επισκιάσει το ματς, καθώς του γύρισε το γόνατο και αποχώρησε υποβασταζόμενος. Αυτός ο τραυματισμός φάνηκε να επηρέασε τους φιλοξενούμενους και οι παίκτες του Πανιωνίου, άρχισαν να βγάζουν επιθέσεις ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Στο 58′ ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία για την ομάδα της Ν. Ιωνίας στο ματς, όμως η εντυπωσιακή επέμβαση του Κοντογιάννη καθώς και το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του, απέτρεψαν από τον Γ. Φώτου αλλά και από τους συμπαίκτες του να πανηγυρίσουν ένα άκρως εντυπωσιακό γκολ. Συγκεκριμένα ο Ανγκόλι εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα μετά από το κακό διώξιμο των φιλοξενούμενων στρώθηκε στον αμυντικό του Πανιωνίου, όμως το δυνατό σουτ που επεχείρησε ανάγκασε τον Κοντογιάννη να εκτιναχθεί και να απομακρύνει εκ νέου σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι όσο περνούσε η ώρα κέρδιζαν περισσότερα μέτρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όμως δεν ήταν συγκεντρωμένοι στην τελική τους προσπάθεια. Στο 74′ αλλά και στο 80΄ο Πέτσης δεν κατάφερε να κάνει γκολ τις δυο φάσεις που του παρουσιαστήκαν, πρώτα με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και ύστερα με σουτ από πλάγια θέση. Ενώ οι 2 ομάδες είχαν από άλλη μια καλή ευκαιρία για την επίτευξη κάποιου τέρματος. Στο 86′ η Α.Ε.Δ. άγγιξε το 0-2 με τον Σαμαρά να επιχειρεί το δυνατό σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή του Καγιάννη, όμως ο τελευταίος έδειξε τα αντανακλαστικά του και αποσόβησε την παραβίαση της εστίας του. Ενώ η τελευταία φάση διαμορφώθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Σκουφογιάννης που είχε προωθηθεί δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ με κοντινή κεφαλιά την πολύ καλή σέντρα του Νικούδη, από το ύψος της μικρής περιοχής του Κοντογιάννη μένοντας έτσι το 0-1 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης από τον Θεοχάρη, που σίγουρα ελέγχεται και αυτός αλλά και οι βοηθοί του για αρκετές φάσεις στην αναμέτρηση και δικαιολογημένα διαμαρτύρονται οι δύο ομάδες.

Συνθέσεις:
Γ.Σ. Πανιώνιος: Καγιάννης, Γ. Μπασδάνης, Κωστούλας, Φώτου, Σκουφογιάννης, Γκριναφίδης (65′ Αρβανίτης), Ανγκόλι (83′ Βαϊτσης), Κ. Μπασδάνης, Πέτσης, Λυρίτσης, Νικούδης.
Α.Ε. Διμηνίου: Κοντογιάννης, Ζάγκας, Αναστασίου, Μοράλες, Βιτόπουλος(46′ Χονδρός), Μαυρίδης, Κανδήλας (51′ Χρυσανθόπουλος), Τανάγιας, Ανατολής(71′ Σαμαράς), Τσουκάλης, Αξιώτης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις