Ξηρός: «Τέλος η ψυχοθεραπεία, όλοι στο γήπεδο!»

 Ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Αντώνης Ξηρός, φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί στον ΣΠΟΡ FM 89.5 και στην εκπομπή «Πρωινή Προπόνηση» και μίλησε για διάφορα νομικά θέματα που άπτονται του ποδοσφαίρου, ενώ αναφέρθηκε και σε θέματα του Ολυμπιακού που…

…έχουν να κάνουν με τις δικαστικές μάχες της ΠΑΕ.
Τέλος, προέτρεψε τους φιλάθλους της ομάδας να στηρίξουν τον Ολυμπιακό και τη διοίκηση με τη μαζική τους παρουσία στο γήπεδο. Μεταξύ άλλων ο κ. Αντώνης Ξηρός τόνισε:

Για το θέμα του Ηρακλή και την αφαίρεση βαθμών: «Ο Ηρακλής αν αποδείξει πως έχει πληρώσει εμπρόθεσμα δεν θα αφαιρεθούν βαθμοί. Η ΦΙΦΑ δεν αναγνωρίζει εκπρόθεσμες καταβολές. Όλες οι ομάδες που έχουν οικονομικές εκκρεμότητες με ποδοσφαιριστές που έχουν καταφύγει στη ΦΙΦΑ, αν δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα θα χάνουν βαθμούς. Ο Ηρακλής θα πρέπει να αποδείξει πως έχει πληρώσει εμπρόθεσμα. Πιστεύω πως αν ο Ηρακλής είχε πληρώσει εμπρόθεσμα η ΦΙΦΑ δεν θα είχε στείλει απόφαση για να αφαιρεθούν βαθμοί».

Για τον ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ απέδειξε πως πόσο δυνατοί πολιτικοί υπάρχουν στην Κρήτη. Είναι μία ομάδα που δεν έχει χαρτιά και παίζει μπάλα εδώ και τρία χρόνια».

Για την ΑΕΛ και για το πόσο είναι πιθανή μία αντίστοιχη περίπτωση με Ηρακλή: «Αν δούμε το παράδειγμα της ΑΕΚ που απ’ όσο έχω διαβάσει πρόσφατα υπάρχει μία προσφυγή του Γκερέρο για μισό εκατομμύριο ευρώ, καταλαβαίνουμε πως η ΦΙΦΑ δεν αναγνωρίζει για τους ξένους ποδοσφαιριστές διαγραφή οφειλών που προσφεύγουν σ’ αυτή. Θεωρεί παράνομη αυτή τη διαδικασία. Οπότε αν και η ΑΕΛ χρωστά σε πρώην ξένους ποδοσφαιριστές της και δεν υπάρχει κάποιος διακανονισμός που να τηρείται τότε είναι πολύ πιθανόν να το δούμε να συμβαίνει και με την ομάδα της Λάρισας. Και θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πως το χρονικό περιθώριο που δίνει η ΦΙΦΑ δεν έχει καμία σχέση μ’ αυτό που δίνουν οι δικές μας ποδοσφαιρικές αρχές».

Για τον Ολυμπιακό Βόλου: «Βλέποντας όλα αυτά που συμβαίνουν στις υπόλοιπες ομάδες καλό είναι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου να ξαναέρθουν κοντά στην ομάδα. Δεν είναι εικόνα αυτή, οι AustrianBoysνα είναι δέκα άτομα και να προσπαθούν να στηρίξουν την ομάδα. Τέλος η ψυχοθεραπεία! Είπαμε, τι είπαμε, γκρινιάξαμε αλλά ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε δίπλα στην ομάδα. Να θυμηθείτε πως η φετινή χρονιά θα επιφυλάξει μεγάλες εκπλήξεις. Αν ισχύσουν τα της ΦΙΦΑ θα δούμε πράγματα και θάματα…

Τώρα βλέπουμε πως οι θυσίες των ανθρώπων εκείνων που τηρούσαν τις ρυθμίσεις τη χρονιά που ο Ολυμπιακός Βόλου δεν αγωνίζονταν, πόσο πιάνουν τόπο. Βλέπουμε έμπρακτα πόσο σημαντικό είναι η κάθε διοίκηση της ομάδας να μην αφήνει «τρύπες» και πόσο σημαντικό είναι για το μέλλον της. Αυτή είναι η ουσία».

Για την προσφυγή του Τικάο: «Η υπόθεση του Τικάο δικάζεται στις 16 Φεβρουαρίου. Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός Βόλου θα κερδίσει την υπόθεση αυτή. Ο ποδοσφαιριστής ζητάει το συμβόλαιό του επί δύο, ζητάει 300.000€. Τι έχει γίνει με την υπόθεση αυτή: Η ΦΙΦΑ έστειλε τα χαρτιά στην ΕΠΟ, η οποία ΕΠΟ, ενώ ήξερε πως μας είχε διαλύσει, έστελνε τα χαρτιά σε μία ανύπαρκτη διεύθυνση και δεν έκανε τον κόπο ούτε καν να ενημερώσει. Για το συγκεκριμένο θέμα έχει γίνει και αγωγή κατά της ΕΠΟ από τον Ολυμπιακό Βόλου. Η ΕΠΟ γνώριζε πως ο Ολυμπιακός Βόλου δεν υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και παρίσταναν στην ΦΙΦΑ πως υπήρχε. Η ΕΠΟ την περίοδο εκείνη ήταν το μακρύ χέρι του συστήματος. Είχαμε το κοντό που ήταν η Ε.Ε.Α. και το μακρύ».

Για την αγωγή κατά της ΕΠΟ: «Η υπόθεση μπορεί να είναι χρονοβόρα αλλά έχουμε όλη την υπομονή. Η αγωγή που ζητάμε 10.000.000€ εκδικάζεται το 2016. Έχουμε στραφεί κατά της ΕΠΟ και όχι κατά προσώπων γιατί αυτό θεωρήσαμε σωστό. Όλοι πλέον γνωρίζουν γιατί έγινε εκείνη η ιστορία. Μην ξεχνάμε πως τότε μπαίναμε στο πρώτο μνημόνιο. Οπότε με τον τότε πρόεδρο, τον Αχιλλέα Μπέο, αλλά και με τη διάλυση μίας ομάδας που διεκδικούσε από την πίτα των μεγάλων είχανε διπλή ευκαιρία να στρέψουν την προσοχή του κόσμου αλλού. Γιατί δεν διαλύσανε τότε τον Αστέρα Τρίπολης; Γιατί ήταν στις τελευταίες θέσεις. Διαλύσανε τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα που ήταν στις πρώτες θέσεις.

Ζημιά εκτός της ομάδας έπαθε και ο κόσμος που είχε βάλει τότε τα χρήματά του, είτε για εισιτήρια διαρκείας, είτε για μετοχές. Ακόμα πληρώνουμε εκείνη την παράνομη απόφαση. Ακόμα υπάρχουν πρόστιμα που μας ζητούν να πληρώσουμε από εκείνη την περίοδο και φυσικά έχουμε κινηθεί νομικά ώστε να μην ισχύσουν.

Για τη σημερινή διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου: «Οι άνθρωποι αυτοί που είναι και σήμερα στη διοίκηση, τότε παρά το γεγονός πως δεν υπήρχε ομάδα συνέχιζαν να πληρώνουν κανονικά τις δόσεις σε εφορία και ΙΚΑ. Και οι άνθρωποι αυτοί εισπράττουν σήμερα αυτό που εισπράττουν…

Στην τελική τι θέλουμε; Οι άνθρωποι αυτού που ηγούνται σήμερα στην ΠΑΕ, προέρχονται από τα σπλάχνα του Ολυμπιακού Βόλου. Δεν ξέρω αν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την ομάδα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχουν όμως το ηθικό υπόβαθρο και την οικονομική θρασύτητα να είναι δίπλα στην ομάδα. Ας έρχονταν το καλοκαίρι ο Πλεξίδας και να είμαστε σήμερα Λάρισα».

Για τον Ερασιτέχνη: «Να πω συγχαρητήρια στον Ερασιτέχνη, που βραβεύει όποιον βρει, εκτός από τον Γιάννη Κουφιδάκη που έχει βάλει μισό εκατομμύριο στον Ερασιτέχνη. Δεν λέω ότι είναι ανάξιοι αυτοί που βραβεύει αλλά ας έχει και λίγο τη μνήμη να βραβεύσει και πέντε ανθρώπους που βοήθησαν την ομάδα αυτή».

Για τον κόσμο: «Ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει πως αυτή τη στιγμή αυτός είναι η ομάδα. Και αυτός ή θα την καταδικάσει ή θα την φέρει ψηλά. Αυτοί που διοικούν την ομάδα κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν και να το θέσουμε καλύτερα, κάνουν και παραπάνω απ’ αυτό που πρέπει να κάνουν».

Για τον στόχο του Ολυμπιακού Β.: «Ο Ολυμπιακός Βόλου σήμερα απέχει τρεις βαθμούς από την τριάδα. Η ομάδα έχει αντίπαλο μόνο τον κακό της εαυτό. Ούτε τη Λάρισα, ούτε τη Λαμία, ούτε τον Ηρακλή. Όταν ο Ολυμπιακός Βόλου είναι αυτός που πρέπει δεν έχει αντίπαλο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις