Στη Football League η Νίκη Βόλου

Οριστικοποιήθηκε ο υποβιβασμός της Νίκης Βόλου στη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου (Football League), καθώς πήρε τη σχετική απόφαση η Σούπερ Λίγκα, εξετάζοντας τις πέντε προγραμματισμένες αναμετρήσεις, που διεξήχθησαν με υπαιτιότητα της ομάδας της Μαγνησίας.

Επίσης, ανακοινώθηκαν ποινές για την 18η και την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος και έπεσε «καμπάνα» σε Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Παναιτωλικό, ΟΦΗ, Βέροια και Πανιώνιο. Όπως και στον Νίκο Μαχλά, που δεν έχει τη δυνατότητα να εισέλθει σε αγωνιστικούς χώρους για 20 ημέρες.

Αναβλήθηκαν οι υποθέσεις των Skoda Ξάνθης (18η) και Ολυμπιακού (19η).

Η ανακοίνωση

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 18ης και 19ης Αγωνιστικής.

Αναλυτικά:

18η Αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή χιλίων επτακοσίων ευρώ

Β) ΠΑΕ Παναιτωλικός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή χιλίων πεντακοσίων ευρώ

19η Αγωνιστική

Α) ΠΑΕ ΟΦΗ, Ν.Μαχλά (παράγοντα): Για τη συμπεριφορά του κ. Ν.Μαχλά: Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΟΦΗ χρηματική ποινή χιλίων ευρώ. Επίσης, επιβάλλει στον κ. Ν. ΜΑΧΛΑ α) ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για είκοσι (20) ημέρες και β) χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.

Β) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ

Γ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων ευρώ

Οι κάτωθι αποφάσεις αφορούν το πρωτάθλημα Novasports Super League Κ20, 19η αγωνιστική

Α) Βέροια (Κ20), Σ. Γαϊτάνο (προπονητή): Για τη συμπεριφορά του προπονητή κ. Σ. Γαϊτάνου: ποινή επίπληξης

Β) Παναθηναϊκός (Κ20): Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: Απαλλάσσει την εγκαλουμένη από την αποδιδόμενη σ΄ αυτήν πειθαρχική παράβαση. (άρθρο 14 παρ. 4 του Π.Κ. της ΕΠΟ).

Η κάτωθι απόφαση αφορά την 11η αγωνιστική

Α) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ

Απόφαση

ΠΑΕ Νίκη Βόλου: «Βάσει των αναφερομένων στα υπ’ αριθ. πρωτ. 226/8-1-2015 και 703/20-1-2015 έγγραφα της SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ, τα οποία απευθύνονται στην Επιτροπή μας και σας κοινοποιούνται συνημμένα στην παρούσα, καλείστε ενώπιόν μας την Πέμπτη 22-1-2015 και ώρα 13:00, προς απολογία ως υπαίτιοι για την μη τέλεση όλων των αγώνων της ομάδας σας, οι οποίοι είχαν ορισθεί να τελεστούν στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, από την 21-12-2014 και εντεύθεν (αρχής γενομένης από τον αγώνα ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), ήτοι για πειθαρχικές παραβάσεις που προβλέπονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τα άρθρα 17 παρ. 2, 21 παρ. 3, 4 και 10 και 33 παρ. 3 του Κ.Α.Π. Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων της Ε.Π.Ο.»

Δέχεται ότι με υπαιτιότητα της εγκαλουμένης ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ δεν τελέστηκαν οι παρακάτω πέντε (5) ποδοσφαιρικοί αγώνες του Πρωταθλήματος SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ (αγωνιστική περίοδος 2014-2015), ήτοι:

α) Ο αγώνας μεταξύ των ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ που είχε ορισθεί να διεξαχθεί στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής ημέρας στις 21-12-2014 και ώρα 17: 15 στο ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ.

β) Ο αγώνας μεταξύ των ΠΑΕ ΟΦΗ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ που είχε ορισθεί να διεξαχθεί στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής ημέρας στις 3-1-2015 και ώρα 15:00 στο γήπεδο «Θ. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ».

γ) Ο αγώνας μεταξύ των ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ που είχε ορισθεί να διεξαχθεί στο πλαίσιο της αναβληθείσας 11ης αγωνιστικής ημέρας στις 11-1-2015 και ώρα 17: 15 στο ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ.

δ) Ο αγώνας μεταξύ των ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ που είχε ορισθεί να διεξαχθεί στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής ημέρας στις 15-1-2015 και ώρα 19: 30 στο ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ.

ε) Ο αγώνας μεταξύ των ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ που είχε ορισθεί να διεξαχθεί στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής ημέρας στις 18-1-2015 και ώρα 17: 15 στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ.

Θεωρεί ότι σε όλους τους ανωτέρω πέντε (5) αγώνες η εγκαλουμένη ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ηττήθηκε με τέρματα 0-3 ή 3-0 αντιστοίχως, αναλόγως με το αν ήταν γηπεδούχος ή φιλοξενούμενη.

Θεωρεί ότι η εγκαλουμένη ΠΑΕ, λόγω μη καθόδου της να αγωνιστεί στους παραπάνω πέντε (5) συνεχείς αγώνες, κατά άρθρο 33 παρ. 3 του ΚΑΠ αποχώρησε από το Πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ (αγωνιστική περίοδος 2014-2015) στο οποίο δεν δύναται να επανέλθει, αποκλειόμενη εφεξής από τους υπόλοιπους αγώνες του εν λόγω Πρωταθλήματος και ότι υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση του οικείου βαθμολογικού πίνακα με αρνητική βαθμολογία μείον έξι (-6) βαθμών.
Επιβάλλει στην εγκαλουμένη ΠΑΕ χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων (10.000,00) ευρώ.

Επιβάλλει σε βάρος της εγκαλουμένης ΠΑΕ την καταβολή κάθε σχετικής δαπάνης που προέκυψε από την μη τέλεση των παραπάνω πέντε (5) αγώνων.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις