Έχασε 1-0 στη Ζάκυνθο ο Ολυμπιακός Β. και έδαφος στη βαθμολογία

Όπως στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο Βόλο, έτσι και σήμερα η Ζάκυνθος κατάφερε να κερδίσει τον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά με 1-0 στη νησί του Ιονίου και να τον ξεπεράσει στη βαθμολογία. Οι νησιώτες έχουν πλέον 21 βαθμούς και βρίσκονται στην 3η θέση, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν στους 20.
Το βολιώτικο…

…συγκρότημα παρουσίασε αδυναμίες στο παιχνίδι, σε καμία περίπτωση δεν είχε την καλή εικόνα των προηγούμενων αγώνων, από τότε που την τεχνική ηγεσία ανέλαβε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος και γνώρισε την τρίτη φετινή ήττα μακριά από το Βόλο.
Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε με κεφαλιά στο 27′ ο Μπλέτσας.

Καλύτερη η Ζάκυνθος στο πρώτο ημίχρονο
Έγινε ένα δυνατό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο με τη Ζάκυνθο να είναι καλύτερη του Ολυμπιακού, να δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες και να εκμεταλλεύεται τα λάθη των «ερυθρόλευκων». Μάλιστα, στο 27′ οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν αδράνεια στην άμυνα του Ολυμπιακού και με τον Γιώργο Μπλέτσα άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά.
Το βολιώτικο συγκρότημα ξεκίνησε το παιχνίδι με δύο αλλαγές, σε σχέση με την ενδεκάδα που παρατάχθηκε στο προηγούμενο παιχνίδι με την Αναγέννηση Καρδίτσας. Συγκεκριμένα, στη θέση του Μπάρμπα στο κέντρο της άμυνας πήρε ο Γιαλούσης, ο οποίος εξέτισε την ποινή του, ενώ αντί του Ρόκα στον άξονα (προερχόταν από τραυματισμό) έπαιξε ο Τριανταφυλλάκος.
Η Ζάκυνθος ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο μέρος. Η πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 9′, όταν ο σε σέντρα σουτ του Βαρέλα η μπάλα έφυγε άουτ. Οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε παιχνίδι κέντρου, για να φτάσουμε στο 17′ όταν ο Βαρέλα βρέθηκε σε θέση βολής, μετά από λάθος που έγινε στη μεσαία γραμμή από τον Τριανταφυλλάκο, σούταρε, για να αποκρούσει σωτήρια ο Κασμερίδης.
Ο Ολυμπιακός έφτασε για πρώτη φορά σε θέση βολής στο 20′. Ο Διαμαντόπουλος σούταρε με τη μπάλα να περνά έξω από το δεξί δοκάρι του Ξενοδόχωφ. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν να βρουν τρόπους να απειλήσουν το τέρμα της Ζακύνθου και στο 26’γυριστή κεφαλιά του Μπιτάνγκ μετά από σέντρα του Θέου η μπάλα κατέληξε άουτ.
Η Ζάκυνθος, η οποία έψαχνε τον τρόπο να πετύχει το γκολ, τα κατάφερε στο 27′. Μετά από ωραία προσπάθεια από τα δεξιά του Τσόπελα, ο αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού Γιώργος Μπλέτσας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0 για τη Ζάκυνθο.
Οι παίκτες του Ολυμπιακού επηρεάστηκαν από το γκολ που δέχθηκαν, δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και μάλιστα η Ζάκυνθος θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο τέρμα το πρώτο ημίχρονο, χάνοντας δύο καλές ευκαιρίες. Στο 37′ ο Οικονόμου επιχείρησε το μακρινό σουτ με τη μπάλα να περνά έξω από τα δοκάρια του Κασμερίδη. Στο 43′ ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού πραγματοποίησε σωτήρια απόκρουση στο πλασέ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή ο Χατζησάββας.

Αρνήθηκε πέναλτι στον Ολυμπιακό ο διαιτητής
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με δύο αλλαγές. Οι Μπαλντοβαλίεφ και Ρόκας πέρασαν στο παιχνίδι αντί των Μπιτάνγκ και Τριανταφυλλάκου. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά στο ματς, με στόχο το γκολ της ισοφάρισης.
Στο 55′ ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-1, ενώ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο διαιτητή για τον μη καταλογισμό ενός πέναλτι. Σε φάση διαρκείας στα καρέ της Ζακύνθου ο Θέος έπιασε την κεφαλιά, ο Διαμαντόπουλος σούταρε, απέκρουσαν οι αμυντικοί των γηπεδούχων, νέο σουτ του επιθετικού του Ολυμπιακού έδιωξε εκ νέου ο Καλλιβωκάς πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος του Ξενοδόχωφ, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να διαμαρτύρονται πως η μπάλα χτύπησε στο χέρι του αμυντικού της Ζακύνθου, ζητώντας πέναλτι.
Ο Ολυμπιακός ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, καθώς εκ των πραγμάτων έπρεπε να ανεβάσει τον ρυθμό του, με στόχο να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Η Ζάκυνθος από την πλευρά τη προσπαθούσε να “παγώσει” το παιχνίδι και να κρατήσει μακριά από την περιοχή της τους παίκτες του Ολυμπιακού.
Οι γηπεδούχοι παίζοντας έξυπνα δεν επέτρεψαν στους παίκτες του Ολυμπιακού να απειλήσουν την εστία του Ξενοδόχωφ. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν αδυναμίες στη δημιουργία φάσεων και μοιραία δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, χάνοντας με 1-0, με τη Ζάκυνθο να ξεπερνά τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία, ανεβαίνοντας αυτή στην 3η θέση.

Σκόρερ: 27′ Μπλέτσας
Κίτρινες: Κριτσμάρεβιτς, Ουνγιαλίδης, Καλλιβωκάς, Ξενοδόχωφ-Τριανταφυλλάκος, Διαμαντόπουλος, Μπιτάνγκ
Διαιτητής: Παναγιωτόπουλος (Αιτωλοακαρνανίας)
Βοηθοί: Αναγνωστόπουλος (Αχαΐας), Παλαμίδας (Λακωνίας)
4ος διαιτητής: Ζαραβίνος (Αθηνών)

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Ξενοδόχοφ, Τσόπελας (84′ Πέτας), Καλλιβωκάς, Αποστόλου, Ουνγιαλίδης, Οικονόμου, Κριτσμάρεβιτς, Μπλέτσας (86′ Νόνης), Ευθυμιάδης, Βαρέλα (70′ Πιτταράς), Χατζησάββας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Κασμερίδης, Ζέρης, Μαργαρίτης (83′ Καρράς), Γιαλούσης, Ιντζίδης, Τριανταφυλλάκος (46′ Ρόκας), Μαρτίνεθ, Μπιτάνγκν (46′ Μπαλντοβαλίεφ), Νικολιάς, Θέος, Διαμαντόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις