Ελευθερόπουλος: Πως γίνεται να μη δει το πέναλτι;

Εκνευρισμένος από το γεγονός ότι ο διαιτητής δεν είδε το πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο, εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Τόνισε πως στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός έκανε το καλύτερό του παιχνίδι, ενώ υποστήριξε πως η ομάδα του δεν τηρεί το fair play, ούτε ζητεί να το εφαρμόσουν οι αντίπαλες ομάδες. Αναλυτικά οι δηώσεις του προπονητή των «ερυθρολεύκων»:…

“Η Ζάκυνθος είναι μια ομάδα δουλεμένη. Έχουν τον Κρισμάρεβιτς που τους δίνει ισορροπία και γεωμετρία στο παιχνίδι. Έχουν δύο επιτελικούς χαφ, κυρίως τον Οικονόμου, ο οποίος πραγματοποιεί πολύ καλές ενέργειες. Έχουν επιθετικογενή μπακ. Ξέρουν τι θέλουνε μέσα στο γήπεδο. Είναι μία ομάδα που είναι καθαρά δημιούργημα του προπονητή. Όμως, στο συγκεκριμένο αγώνα, τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά, δεν μπήκαμε όπως θα έπρεπε και οι ευκαιρίες του αντιπάλου έγιναν από λάθη δικά μας, όταν η μπάλα προσπαθούσε να μπει στον άξονα για πάει σε αλλαγή πλευράς. Το εκμεταλλεύτηκαν, μας πρεσάρανε καλά και κάνανε ευκαιρίες, δύο τρία μακρινά σουτ. Από το 15 και μετά η ομάδα μας ισορρόπησε το παιχνίδι. Είχαμε μια ευκαιρία με το Διαμαντόπουλο και άλλη μία με πολύ καλές προϋποθέσεις. Όμως, πάνω που ισορροπούμε το παιχνίδι, ο αντίπαλος ανοίγει το σκορ με μια καλή ενέργεια.
Στο δεύτερο ημίχρονο θεωρώ ότι κάναμε το καλύτερο 45 λεπτο μας από τη μέρα που έχω έρθει στην ομάδα. Είχαμε υπομονή στο παιχνίδι μας, αρχίσαμε να εκμεταλλευόμαστε τα μπακ μας και δημιουργήσαμε πάρα πολλές προϋποθέσεις και ευκαιρίες για γκολ. Κατανοώ ότι στο πρώτο ημίχρονο το τράβηγμα στον Διαμαντόπουλο δεν το είδε ο διαιτητής. Η απορία μου είναι στο δεύτερο ημίχρονο, στην τριπλή ευκαιρία, γιατί δεν είναι τριπλή ευκαιρία, είναι πέναλτι κι αποβολή. Πώς γίνεται να μην το δει; Η μπάλα πάει στο τέρμα και βρίσκει χέρι. Είναι πέναλτι κι αποβολή. Είναι στο 51′ – 52′, αλλάζει όλο το παιχνίδι και είναι μπροστά στα μάτια του. Αν είναι η ομάδα να πληρώνει αμαρτίες του παρελθόντος, να μας το πούνε να το γνωρίζουμε. Δεν γίνεται να μην το δεις αυτό το πράγμα. Είναι μπροστά στα μάτια σου. Είναι πέναλτι κι αποβολή. Αλλάζουν όλες οι ισορροπίες. Από εκεί και πέρα συνεχίζουμε τη δουλειά μας. Όταν πρέπει να κατακτήσεις έναν στόχο, πολλές φορές χρειάζεται να κάνεις μία στάση, να σταθεροποιηθείς και να βάλεις ένα πάσσαλο πιο ψηλά. Και για να τελειώσω, θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι για όλους τους επόμενους αντιπάλους. Από την πρώτη μέρα που ήρθα στον Ολυμπιακό, αυτό το fair play της κοροϊδίας δεν θα υπάρχει. Δεν κάνουμε fair play, δεν θέλουμε fair play, γιατί δεν είναι fair play. Είναι κοροϊδεύω τον κόσμο. Από τα 90 λεπτά στην Ελλάδα, ποδόσφαιρο παίζουμε μόνο στα 50. Να το ξέρουν όλοι. Ενημερώνει πάντα ο γενικός μας αρχηγός τον διαιτητή και τον αντίπαλο προπονητή πριν το παιχνίδι, ότι δεν κάνουμε, αλλά ούτε και θέλουμε fair play. «Νεκροί» να είναι οι δικοί μας κάτω, δεν θέλω την μπάλα. Θα πρέπει να δείχνουμε σεβασμό στο άθλημα και στον κόσμο που έρχεται να μας δει».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις