To εξώδικο του Blue Star στον Α. Πάτση (photos)

Εξώδικη απάντηση στο εξώδικο του Α. Πάτση δημοσίευσε το ραδιόφωνο του Blue Star FM. To εξώδικο κοινοποιείται στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου όπως αντίστοιχα κοινοποιήθηκε και αυτό του Ανδρέα Πάτση. Το εξώδικο όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του ραφιοφωνικού σταθμού:

“ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ

Του ραδιοφωνικού σταθμού με την επωνυμία «BLUE STAR FM 105.1», που εδρεύει στη Ν. Ιωνία Βόλου, οδός Μαιάνδρου, αριθμ. 14, όπως νόμιμα εκπροσωπείται!!!!

ΠΡΟΣ

Τον Ανδρέα Πάτση του Κωνσταντίνου, δικηγόρο Αθηνών, κάτοικο Αθηνών, οδός Βασιλίσσης Σοφίας, αριθμ. 10.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1.- Προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Πανεπιστημίου και Αμερικής, αριθμ. 5, όπως εκπροσωπείται νόμιμα,

2.- Προς τον κο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου που κατοικοεδρεύει στο Βόλο Ν. Μαγνησίας (Δικαστικό Μέγαρο Βόλου).

**********//***********

1.

Κε Πρόεδρε,

Σε απάντηση της από 19-1-2015 εξώδικης δήλωσης, όχλησης, διαμαρτυρίας και πρόσκλησής σας, σας αναφέρουμε τ’ ακόλουθα:

Θεωρούμε ότι, λόγω προφανούς σας παρανόησης, η υπόδειξή σας για τήρηση των νόμων δεν αναφέρεται σε μας. Εμείς τηρούσαμε και τηρούμε τους νόμους, όπως είμαστε πεπεισμένοι – και θα διαπιστωθεί, μετά από ελέγχους των αρμοδίων αρχών – ότι πράξατε κι εσείς.

Ουδέποτε διαδώσαμε αναληθείς ειδήσεις ή προσβλητικούς ισχυρισμούς, «που να συκοφαντούν και να πλήττουν προσωπικότητες και ανθρώπους» (κατά τη δική σας γενική διατύπωση της εξώδικης όχλησης).

Η, δίκην διαταγής, προτροπή σας να «παύσουμε τις αναμεταδόσεις» μάλλον σε λάθος πρόσωπα απευθύνεται. Δικαιούστε – αν δικαιούστε – να διατάζετε υπαλλήλους σας, συνεργάτες σας, υφιστάμενούς σας, αλλά ΟΧΙ ΕΜΑΣ!!

Ασκούσαμε και θ’ ασκούμε κριτική και στις δικές σας πράξεις, αλλά και όλων όσοι ενεπλάκησαν στη διοίκηση της «ΝΙΚΗΣ» και την οδήγησαν στην αφάνεια. Και βεβαίως την κριτική αυτή έχετε υποχρέωση να υπομένετε και ν’ ανέχεστε. Οι μονόλογοι και τα «λιβανίσματα» δεν μας αφορούν.

Η φωτιά στο αυτοκίνητό σας δεν προκλήθηκε από «εμπρηστικές και αήθεις δηλώσεις» (κατά τη δική σας έκφραση), αλλά από κοινό εμπρησμό, που τέλεσαν πρόσωπα άγνωστα σε μας και προφανέστατα και σε σας (διαφορετικά θα τα είχατε κατονομάσει). Αν και βεβαίως τοιούτου είδους δηλώσεις θα εδικαιούτο να κάνει ο ιδιοκτήτης του οχήματος που, κατά πληροφορίες μας, δεν είστε εσείς. Εν πάση περιπτώσει, τέτοιες ενέργειες ούτε επιδοκιμάσαμε, ούτε επιβραβεύσαμε, ούτε φυσικά προτρέψαμε κάποιον να τις εκτελέσει. Τις καταδικάζουμε ρητά και κατηγορηματικά. Η ιστορία της «ΝΙΚΗΣ», την οποία πιθανότατα αγνοείτε, δεν έχει σχέση με πράξεις βίας, ούτε με πρακτικές της «νύχτας».

2.

Σε σχέση με το αίτημά σας για παράδοση αντιγράφων ηχογραφημένου υλικού ραδιοφωνικών εκπομπών, σας απαντούμε τα εξής:

Ο σταθμός μας φυσικά και έχει, ως υποχρεούται, αρχείο των εκπομπών του, επί τρίμηνο, όπως ορίζει ο νόμος. Εάν θέλετε, προσδιορίστε μας ακριβώς ποιων εκπομπών και ποιων ημερών αντίγραφα των ηχογραφήσεων θέλετε. Υπενθυμίζουμε, ότι η σχετική δαπάνη δεν μας βαρύνει και το κόστος για αντιγραφή του υλικού και παράδοση του σχετικού φορέα σε σας, συμπεριλαμβανομένης και της αμοιβής απασχόλησης του τεχνικού, ανέρχεται σε 30,00 ευρώ για κάθε ημέρα, πλέον Φ.Π.Α. τιμολογίου. Εφόσον μας προσδιορίσετε τις ημέρες και μας καταβάλετε και τη σχετική δαπάνη, μπορείτε να προσέλθετε, αφού μας ειδοποιήσετε δύο ημέρες πριν, αυτοπροσώπως και χωρίς συνοδεία, για να παραλάβετε τ’ αντίγραφα του ηχογραφημένου υλικού, υπογράφοντας σχετική απόδειξη παραλαβής.

3.

Δεδομένης της ιδιότητάς σας ως δικηγόρου, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε και τ’ ακόλουθα:

(α) Ο «υπεύθυνος ή συνυπεύθυνος» του αδικήματος του εμπρησμού είναι στη νομική γλώσσα ο «αυτουργός ή συναυτουργός». Ο «έμμεσα υπεύθυνος» είναι ο ηθικός αυτουργός ή ο συνεργός. Αποδίδοντας σε μας τις ανωτέρω ιδιότητες, χωρίς κανένα συγκεκριμένο στοιχείο, έχετε ήδη διαπράξει το αδίκημα της συκοφαντικής μας δυσφήμησης, για το οποίο και ρητά επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε κάθε δικαίωμά μας.

(β) Οι «δήθεν ειδήσεις και ψευδείς σχολιασμοί», που αναφέρετε στην εξώδικη δήλωσή σας ότι μεταδίδουμε σε βάρος σας, δεν συνιστούν «γεγονότα» κατά την έννοια του Νόμου, για να πληρείται η υπόσταση του αδικήματος της δυσφήμησης.

(γ) Τ’ αδικήματα της δυσφήμησης, που επικαλείστε ότι ετελέσθησαν σε βάρος σας, δεν διώκονται διά της επιδόσεως εξωδίκων δηλώσεων στην Εισαγγελία. Εάν θέλετε, μπορείτε να πράξετε ό,τι απαιτεί ο Νόμος για τη δίωξή τους (τον οποίο καλώς γνωρίζετε). Η όποια καταγγελία αδικήματος σε βάρος μας θ’ αντιμετωπισθεί αναλόγως, προς προστασία του εαυτού μας.

(δ) Ο ραδιοφωνικός σταθμός δεν αποτελεί νομικό πρόσωπο, όπως αναφέρετε στην εξώδικη δήλωσή σας, το οποίο μάλιστα να εκπροσωπείται νόμιμα (από ποιον άραγε εκπρόσωπο; )

4.

Κε Πρόεδρε, θα θέλαμε ακόμη να σας επισημάνουμε και τα εξής:

Διαβάζοντας την εξώδικη δήλωσή σας για πρώτη φορά διαπιστώνουμε ότι δεν αποκαλείτε τον εαυτό σας «Πρόεδρο», όπως μέχρι τώρα πράττατε σε όλες τις σχετικές συνεντεύξεις και δηλώσεις, αλλά ως «μέτοχο του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΝΙΚΗΣ». Είμαστε περίεργοι να μας εξηγήσετε το λόγο αυτής της διαφοροποίησης!!!

Ανεξαρτήτως πάντως τούτου, η ουσιαστική, καθοριστική και αποκλειστική από σας διοίκηση της ΠΑΕ Η ΝΙΚΗ, δεν σας απαλλάσσει των σχετικών ευθυνών, αλλά το αντίθετο. Έτσι, εφόσον υποβληθούν σχετικές καταγγελίες, που, κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες μας, επίκεινται εκ μέρους φιλάθλων και συνδέσμων στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, θα κληθείτε να δώσετε εξηγήσεις για τη διαχείριση της ΝΙΚΗΣ, όπως ενδεικτικά για τα θέματα των εισιτηρίων διαρκείας, της εισπράξεως αμοιβών για διαφημίσεις, των ποσών που καταβλήθηκαν για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, των λαχνών που εξεδόθησαν αντί εισιτηρίων, κ.ο.κ. Είμαστε βέβαιοι ότι θα θελήσετε τις σχετικές εξηγήσεις σας, όπως απαιτεί ο κόσμος της ΝΙΚΗΣ, θα τις δημοσιοποιήσετε και διά του ραδιοφώνου μας.

5.

Τέλος, κε Πρόεδρε, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ δεν είναι «επενδυτικό προϊόν», που «πουλάει ή δεν πουλάει», αλλά η ομάδα που δημιούργησαν οι πρόσφυγες στη Ν. Ιωνία Βόλου και μεγαλούργησε με την ιστορία της στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή την ιστορία της δεν σεβαστήκατε και αντιμετωπίσατε την ομάδα ως «προϊόν σούπερ μάρκετ». Παραλάβατε ομάδα και παραδώσατε «φάντασμα». Θα αναμέναμε μεγαλύτερη σεμνότητα και λιγότερη αμετροέπεια!!

Στη διάθεσή σας κε Πρόεδρε!!!

***********///**********

Δίνεται η παραγγελία σε κάθε αρμόδιο Δικαστικό Επιμελητή να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σ’ αυτόν προς τον οποίον απευθύνεται, και σ’ αυτούς προς τους οποίους κοινοποιείται, για να λάβουν γνώση και για να επέλθουν οι έννομες συνέπειες, αφού αντιγράψει την παρούσα στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.

Βόλος, 23 Ιανουαρίου 2015

Ο ραδιοφωνικός σταθμός !!!”

http://www.bluestarfm.net/wp-content/uploads/2015/01/11.jpg

http://www.bluestarfm.net/wp-content/uploads/2015/01/21.jpg

http://www.bluestarfm.net/wp-content/uploads/2015/01/3.jpg

http://www.bluestarfm.net/wp-content/uploads/2015/01/41.jpg

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις