Αντρέας Μκρτσιάν: «Το άλμπουμ της ζωής μου»

Ο Αντρέας Μκρτσιάν είναι ένας ποδοσφαιριστής που του αρέσουν οι …περιπέτειες στην δεκαετή επαγγελματική πορεία που έχει περίπου στον χώρο αυτό, αφού έχει γυρίσει σχεδόν όλη την χώρα φορώντας 11 διαφορετικές φανέλες ενώ έχοντας καταγωγή και από την Αρμενία έχει αγωνιστεί στην Εθνική και στην πρωταθλήτρια ομάδα της χώρας αυτής.

Γεννήθηκε στις 1 Μαρτίου1988 στην Αρμενία, ενω οι γονείς του Αλέκ και Λάουρα ήρθαν στην Ελλάδα όταν ήταν δυο χρονών. Σχολείο πήγε στο 5ο και 8ο δημοτικό Αλεξανδρούπολης και μετά στο 1ο γυμνάσιο της πόλης. Τελείωσε μετά το ΤΕΕ πληροφορίκης στο 2ο ΤΕΕ Αλεξανδρουπολης.

Ο Μκρτσιάν έκανε τα πρώτα του βήματα στον χώρο του ποδοσφαίρου από τις ακαδημίες της Άνθειας, ενω συνέχισε στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης για 2 χρόνια στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής.  Ακολούθησε η ΠΑΕ Θράκη στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ενώ κατόπιν πήγε στην Αρμενία και στην Πιούνικν Ερεβάν που στέφθηκε πρωταθλητής αγωνιζόμενος και στα προκριματικά του Τσάμποιονς Λίγκ.

Επιστροφή στην Ελλάδα με σταθμό την Κοζάνη στην Γ’ Εθνική και κατόπιν η Νίκη Βόλου ομάδα που αγάπησε και τον αγάπησαν όπου και πανηγύρισε την άνοδο από την Γ’ στην Β’ Εθνική. Μετά από 1,5 χρόνο ακολούθησε η πρώτη του θητεία στην Δόξα Δράμας στην Β’ εθνική, η Λαμία την οποία ανέβασε στην Β’ Εθνική, η Καβάλα, ο Νέστος Χρυσούπολης με τον οποίο τερμάτισε 2ος πίσω από τον Άρη και φέτος η Σαντορίνη και ο Πανθηραικός. Αν και το σκέφτηκαν καλά με την σύντροφό του Χριστίνα να αφήσουν αυτό το πανέμορφο νησί, τελικά μετακόμισαν στην Δράμα και ο Αντρέας ξαναφόρεσε για 2η φορά την ασπρόμαυρη φανέλα με στόχο την πρωτιά και την άνοδο στην Β’ Εθνική. Ο Μκρτσιαν αν και αμυντικός λεχει σκοράρει 13 φορές σε 190 παιχνίδια σε Ελλάδα και Αρμενία.

H συνέχεια του αφιερώματος του thrakisports και το άλμπουμ των φωτογραφιών ΕΔΩ

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις