Πετράκος: «Θα τους βγάλουμε ασπροπρόσωπους»

Στο ραδιόφωνο του VOLOS 98.6 FM και στην εκπομπή “Classico” με τους Ευθύμη Χούτα και Γιώργο Αποστολακόπουλο φιλοξενήθηκε ο Μπάμπης Πετράκος. Ο 26χρονος μέσος μίλησε για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του στο πρωτάθλημα, για την εμπειρία του βολιώτικου ντέρμπι, για τον Στέφανο Ξηροφώτο και τα πλεονεκτήματα των αντιπάλων ενώ κάλεσε τον κόσμο της Νίκης να σταθεί δίπλα μέχρι το τέλος.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μπάμπη Πετράκου:

Ο Μπάμπης Πετράκος δεν θα συμμετάσχει στην αποστολή της ομάδας του στην Ιστιαία καθώς συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και θα εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής. Βέβαια αυτό δεν φαίνεται να του αρέσει καθώς στην ερώτηση αν είναι χειρότερο να μην μπορεί να αγωνιστεί, απάντησε: «Όντως έτσι είναι. Ελπίζω – και έχει δείξει η ομάδα μου – ότι και με εμένα και χωρίς τα καταφέρνει περίφημα»

Για το ματς με Ιστιαία: «Σίγουρα κοιτάμε και το πρώτο παιχνίδι που μας είχαν “κλέψει” την ισοπαλία. Αν θυμάστε το παιχνίδι ήμασταν ανώτεροι στο όλο το παιχνίδι, με δύο φάσεις δεχτήκαμε δύο γκολ πράγμα απίστευτο και δυστυχώς για εμάς ήταν και ο μοναδικός βαθμός που πήρε εκτός έδρας η Ιστιαία. Εμείς πλέον έχουμε αλλάξει το πώς κοιτάμε τα παιχνίδια επικεντρωνόμαστε να κάνουμε καλά αυτό που κάνουμε εμείς, δεν κοιτάμε τόσο πολύ τον αντίπαλο, είμαστε καλύτερη ομάδα».

«Ο Μπίλης και ο κόσμος»

«Με τον Λεωνίδα Μπίλη, είχαμε συνεργαστεί ξανά στους Πόντους Κατερίνης, είχαμε αρκετά καλές σχέσεις, με πίστευε πολύ ως ποδοσφαιριστή και μετά σίγουρα ήταν ο κόσμος. Το μόνο κίνητρο πλέον που μπορεί να κάνει έναν ποδοσφαιριστή στην Ελλάδα να παίξει είναι ο κόσμος. Βέβαια όταν παίζεις σε μια ομάδα μεγάλη έχει και τα αρνητικά του, σίγουρα νιώθεις μεγαλύτερη πίεση κι αυτό το γνωρίζεις από την αρχή».

Για την πίεση που υπάρχει, ειδικά μετά από άσχημα αποτελέσματα: «Φέτος ο κόσμος νομίζω είναι πιο μαλακός. Στο Βελεστίνο μετά την ήττα μας είπαν πως είναι μαζί μας, σας στηρίζουμε συνεχίστε. Δεν δεχτήκαμε κάποια πίεση μετά το συγκεκριμένο παιχνίδι. Γι’ αυτό και νομίζω πως τώρα αντιδράμε θετικά και τον ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό».

Για το αν επηρέασε τους ποδοσφαιριστές η απομάκρυνση Μπίλη: «Το γνωρίζουμε από την αρχή όταν πάμε σε μια ομάδα ότι ένας προπονητής μπορεί να φύγει. Είναι μέσα στο ποδόσφαιρο αυτό»

petrakos-niki-oly

Για την εμπειρία ενός ντέρμπι Νίκη – Ολυμπιακός: «Αυτό που έγινε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου δεν το έχω ξαναδεί… μόνο στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ αλλά δεν ήταν ο κόσμος της ομάδας μου τότε. Αυτό που έγινε με τον Ολυμπιακό Βόλου ήταν πραγματικά απίστευτο. Στην αρχή όταν βγήκαμε για ζέσταμα δεν το πίστευα. Είχε τουλάχιστον δυο χιλιάδες όταν βγήκαμε για ζέσταμα… δεν είχε έρθει ακόμη όλος ο κόσμος. Και μετά είχε γεμίσει… Όταν είσαι στον αγωνιστικό χώρο δεν κοιτάς τον κόσμο. Εγώ δεν κοιτάω τον κόσμο όταν παίζω, συγκεντρώνομαι σε αυτό που κάνω να το κάνω καλά. Αν κοιτάς τον κόσμο, τι λέει ο κόσμος, αν κάνεις μια λάθος πάσα ίσως σε πάρει από κάτω. Αλλά νομίζω πως εκείνη την ημέρα ειδικά ήμασταν ανώτεροι και μας βοήθησε ο κόσμος».

Για την ήττα στη Φιλιππούπολη: «Μετά από μια τέτοια ήττα, απρόβλεπτη θα έλεγα, γιατί έτσι όπως ξεκίνησε το παιχνίδι ήταν για 0-2, 0-3 το σκορ. Αλλά μετά το γκολ που δεχτήκαμε όλα γύρισαν μπούμερανγκ. Ήταν σαν να πάθαμε ένα εγκεφαλικό, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο σε εκείνο το παιχνίδι. Προσπαθήσαμε και μαζέψαμε τα κομμάτια μας και πιστεύω πως σε όλο αυτό βοήθησε το κλίμα στα αποδυτήρια. Το κλίμα στα αποδυτήρια – να μην μας ματιάσω – δεν υπάρχει. Πιστεύω πως βοηθάει το γεγονός ότι οι ηλικίες μας είναι κοντά. Προσπαθήσαμε με τον προπονητή μας, το λύσαμε και τώρα είμαστε σε αυτή την κατάσταση που είμαστε».

petrakos-syn-typou

Για τον Στέφανο Ξηροφώτο: «Πιστεύω πως είναι ο μοναδικός προπονητής που είχα και μπορεί να μου πάρει το 100%. Παίζω χωρίς άγχος. Μπορώ να κάνω πράγματα που δεν έκανα με άλλους προπονητές. Με τον Στέφανο Ξηροφώτο πατάω περισσότερο περιοχή που εγώ αυτό παλιότερα δεν το είχα. Μου δίνει την ελευθερία μου, ειδικά τώρα που παίζει ο Γιάννης Βέργος έχω ελευθερωθεί. Παίζω δηλαδή πιο πολύ σαν 8αρι, πιο δημιουργικός. Ο Γιάννης με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Πατάω περισσότερο περιοχή, σκοράρω. Ο Ξηροφώτος μπορεί να πάρει από έναν ποδοσφαιριστή το 100%, με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Πιστεύω αυτό είναι το δυνατό του σημείο. Φτιάχνει πολύ την ψυχολογία».

Για το πρωτάθλημα στον 2ο όμιλο: «Πιστεύω πως ο 2ος όμιλος της Γ’ Εθνικής είναι ο πιο δυνατός. Αν δείτε άλλους ομίλους δεν υπάρχουν τόσες δυνατές ομάδες. Ολυμπιακός , Νίκη, Απόλλων, Καραϊσκάκης, Πύδνα δεν έχει τέτοιες ομάδες σε κανέναν άλλον όμιλο. Αυτό δεν το γνωρίζεις από την αρχή. Το βλέπεις στη συνέχεια. Για την ομάδα μου, τον Ολυμπιακό Βόλου, τον Απόλλωνα Λάρισας που έχει αποκτήσει καλούς ποδοσφαιριστές πίστευα ότι θα πάμε μέχρι το τέλος, ότι θα είναι ανταγωνιστικό. Πιστεύω ότι ο Καραϊσκάκης έχει μια πολύ δυνατή ομάδα. Οπότε πιστεύω Απόλλων, Ολυμπιακός, Νίκη και Καραϊσκάκης θα πάνε μέχρι τέλος. Οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε αυτές τις ομάδες έχουν μέταλλο να είναι ψηλά».

«Φαβορί ο Καραϊσκάκης στο ματς με την Πύδνα»

«Το παιχνίδι Καραϊσκάκης – Πύδνα θα πετάξει μια ομάδα εκτός. Χρίζω φαβορί τον Καραϊσκάκη, βάσει ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται εκεί».

Τα δυνατά σημεία των ομάδων που πρωταγωνιστούν:

Απόλλων Λάρισας: ο πολύ καλός προπονητής του ο κ. Σάκης Θεοδοσιάδης, τον έχω παίξει αντίπαλο με την Καρδίτσα, αλλά και στη Γ’ Εθνική όταν αγωνιζόμουν στη Ζάκυνθο αλλά και οι ποδοσφαιριστές.

Ολυμπιακός Βόλου: ο πολύς κόσμος και οι ποδοσφαιριστές

Για την πίεση που δημιουργείται μετά τα συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα και τις προσδοκίες που και πάλι αυξήθηκαν:

«Πάντα υπάρχει πίεση, αλλά υπάρχει και ψυχολογία μετά από κάθε νίκη. Δεν είναι εύκολο το πέντε στα πέντε. Στη Γ’ Εθνική δεν είναι τόσο εύκολο να πάρεις αποτέλεσμα. Όσο ποιοτική ομάδα και να είσαι δεν μπορείς να βρεις έναν καλό αγωνιστικό χώρο για να βγάλεις την ποιότητά σου. Επίσης ομάδες όπως είναι η Νίκη και ο Ολυμπιακός δίνει κίνητρο στις άλλες ομάδες…»

Για το στάτους στο facebook με την φωτογραφία της κ. Τσιοφλίκη και αν ήταν πραγματική η στιχομυθία:

«Στο εξωτερικό λένε κι άλλα πράγματα τι να πω. Ο διάλογος έγινε και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Ο διάλογος ήταν πραγματικός».

«Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας στα καλά και στα άσχημα»

«Θέλουμε ο κόσμος να είναι πάντα δίπλα μας τόσο στα καλά όσο και στα άσχημα και στα δύσκολα. Δεν θέλουμε να σκύψει το κεφάλι. Ούτε εμείς θα το κάνουμε αυτό. Όπως και δεν το κάναμε μετά τη βαριά ήττα. Να είναι πάντα δίπλα μας. Ξέρουμε ειδικά στα εκτός έδρας ότι οι καιροί είναι δύσκολοι οικονομικά. Να σταθούν δίπλα μας στα εντός έδρας και θα τους βγάλουμε ασπροπρόσωπους. Το πιστεύω αυτό».

Απομαγνητοφώνηση: goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις