Νικιώτες «ξαναζωντανεύουν» το «Π. Μαγουλάς»

Το εγχείρημα της επανασύστασης μίας ποδοσφαιρικής ομάδας από το «μηδέν» μόνο εύκολο δεν είναι, πόσο μάλλον όταν δεν υπάρχει και μία λειτουργική «στέγη» για να τη φιλοξενήσει. Μία ομάδα χωρίς κόσμο θα κατέρρεε και το σενάριο να μην ξανασηκώσει κεφάλι ποτέ, θα ήταν αυτό που θα συγκέντρωνε τις περισσότερες πιθανότητες. Τα παραδείγματα της πρόσφατης ελληνικής ποδοσφαιρικής ιστορίας, πολλά.

Η Νίκη Βόλου ΔΕΝ ανήκει σ’ αυτή την κατηγορία ομάδων. Η Νίκη Βόλου θα αποδείξει για ακόμα μία φορά πως στηρίζεται σε πολύ γερά θεμέλια και διαθέτει αδιαπέραστα στεγανά. Σε σύντομο χρονικό διάστημα βρέθηκε από το ζενίθ στο ναδίρ όμως όλες οι ενδείξεις μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως αυτή η περιπέτεια θα έχει αίσιο τέλος και μόνος κερδισμένος θα βγει ο προσφυγικός σύλλογος και οι χιλιάδες οπαδοί του.

Πολύ σύντομα μετά το μούδιασμα της αποβολής από το όνειρο 48 ετών, άνθρωποι με μεράκι και ανιδιοτελή αγάπη για την ομάδα συσπειρώθηκαν γύρω της, με στόχο να κρατήσουν αναμμένη τη φλόγα που τρεμόπαιζε απειλητικά. Τα πρώτα αποτελέσματα της προσπάθειάς τους είναι θετικά. Αρκετά έχουν δημοσιευτεί και κάποια απ’ αυτά θα δημοσιευτούν σύντομα.

Μία από τις πρωτοβουλίες τους που όλα δείχνουν πως έχει βρει την ανταπόκριση που ήλπιζαν, είναι η αναβίωση του «Π. Μαγουλάς». Ένα έργο που εκτός από μεράκι και εθελοντική εργασία απαιτεί και ένα διόλου μικρό ποσό για τις εποχές που ζούμε. Μπροστάρης σ’ αυτή την προσπάθεια από χθες (28/1) το βράδυ έχει μπει ο Πολιτικός Μηχανικός Κωνσταντίνος Γαργάλας με αρκετούς επιφανείς οικονομικά Νικιώτες να έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να βοηθήσουν οικονομικά ώστε το «Π. Μαγουλάς» να αποτελέσει το πρώτο μεγάλο κερδισμένο στοίχημα. Στις σκέψεις της Διοικούσας Επιτροπής Ποδοσφαίρου είναι να υπάρξει ξεχωριστή ομάδα ατόμων που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με την ανάπλαση της ιστορικής έδρας της Νίκης Βόλου, ώστε όλα να είναι έτοιμα στην επιστροφή της ομάδας στο σπίτι της.

Το μόνο που ζητάνε όλοι όσοι έχουν σπεύσει ως στρατιώτες δίπλα στην ομάδα είναι εμπιστοσύνη και υπομονή από τον κόσμο, ώστε εκτός των πολλών προβλημάτων που καλούνται να δώσουν λύσεις, να μην έχουν να αντιμετωπίσουν και τη σκληρή κριτική του κόσμου, ο οποίος δικαιολογημένα είναι δύσπιστος.

Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις