Ντέρμπι κορυφής στους δύο ομίλους της Α΄ Ε.Π.Σ.Θ.

Δύο ντέρμπι στην Α΄ κατηγορία της ΕΠΣΘ θα έχουμε το Σαββατοκύριακο, ένα σε κάθε όμιλο. Το ντέρμπι μεταξύ της πρώτης ΑΕΔ και της Σκιάθου θα διεξαχθεί στο νησί ενώ ο πρωτοπόρος του 2ου ομίλου Αλμυρός δοκιμάζεται στην έδρα της Δήμητρας.
Στον 1ο όμιλο έχουμε έναν αγώνα το Σάββατο που ξεκινάει στις 15:00. Η ΑΕ 2002 υποδέχεται την Ιωλκό στο γήπεδο της Κάτω Γατζέας. Και οι δύο ομάδες έχουν ανάγκη τη νίκη για να ανέβουν βαθμολογικά. Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται…

…στο τέλος του βαθμολογικού πίνακα ενώ οι γηπεδούχοι μία θέση πάνω τους.
Την Κυριακή το πρωί στις 11:00 στο γήπεδο της Ι.Μ. Δημητριάδος ο Πανιώνιος θα αντιμετωπίσει τον Μαγνησιακό. Ένα βαθμός διαφορά έχουν οι δύο ομάδες με τους γηπεδούχους να προπορεύονται και να προέρχονται από σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του Άρη ενώ οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από εντός έδρας νίκη επί της ΑΕ 2002.
Ενώ την ίδια ώρα, δύο από τις καλύτερες ομάδες του τοπικού θα δώσουν την δική τους μάχη στο γήπεδο των Κάτω Λεχωνίων. Ο Θησέας Αγριάς θα υποδεχθεί τον Σαρακηνό. Αναμένεται για ένα παιχνίδι που θα προσφέρει πολύ καλό θέαμα στους οπαδούς των δύο ομάδων ενώ θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και από βαθμολογικής άποψης αφού ο Θησέας με νίκη μειώνει την ψαλίδα από την κορυφή ενώ ο Σαρακηνός με νίκη πλησιάζει τους γηπεδούχους στους τρεις βαθμούς.
Στις 13:45 η ΑΕ Διμηνίου θα κοντραριστεί σε μία δύσκολη έδρα, όπως είναι αυτή της Σκιάθου, με την τοπική ομάδα. Η ΑΕΔ τις τελευταίες αγωνιστικές, πήρε αγχωτικές νίκες κόντρα σε Πανιώνιο και Μαγνησιακό ενώ ήρθε ισόπαλη με τον Άρη. Από την άλλη πλευρά, οι νησιώτες εμφανίζονται πολύ δυνατοί στην έδρα τους, έχουν βγει νικητές στα έξι από τα εφτά παιχνίδια που έχουν διεξαχθεί στο νησί έως τώρα, ενώ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με τον Θησέα. Τις ομάδες χωρίζουν τρεις βαθμοί!!
Τέλος, Ηρακλής και Δημητριάς θα αναμετρηθούν στο πλαστικό της Ι.Μ. της Δημητριάδος. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από εντός έδρας ήττα ενώ οι φιλοξενούμενοι από εκτός έδρας ισοπαλία. Ο Άρης θα πάρει το τρίποντο άπό τους Ν.Α. της Νίκης.
Το ρεπό της θα κάνει η Αγία Παρασκευή.
Στον 2ο όμιλο η αρχή θα γίνει το Σάββατο με τρεις αγώνες που ξεκινούν στις 15:00, ενώ την ίδια ώρα θα διεξαχθούν και οι άλλοι τρεις την Κυριακή.
Έξοδο για τον δεύτερο της κατηγορίας Αίαντα που θα αντιμετωπίσει την δεύτερη από το τέλος Μακρινίτσα με τους φιλοξενούμενους να είναι φαβορί για τη νίκη.
Στο γήπεδο του Πλατάνου οι Μυρμηδόνες θα υποδεχθούν τον Αχιλλέα. Οι γηπεδούχοι επιθυμούν την νίκη για να ανέβουν βαθμολογικά ενώ ο Αχιλλέας κυνηγά το τρίποντο που θα τον αποσπάσει από την ζώνη του υποβιβασμού.
Στο γήπεδο του Αλμυρού ο Άθλος θα κοντραριστεί με τον Πρωτεσίλαο . Η ομάδα του Αλμυρού θέλει το τρίποντο για να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση ενώ ο Πρωτεσίλαος έχει κερδίσει μεγάλο έδαφος και πλέον φιγουράρει στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Στο γήπεδο της Κερασιάς ο Αετός θέλει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Αστέρα που βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας ενώ στο γήπεδο της Αγχιάλου ο Διαγόρας θα αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα.
Τέλος, στο γήπεδο της Ευξεινούπολης η τοπική Δήμητρα θα υποδεχθεί την ΓΣ Αλμυρού στο ντέρμπι της αγωνιστικής. Τις δύο ομάδες χωρίζουν τρεις βαθμοί με τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας. Συνεπώς, οι οπαδοί τους θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα δυνατό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο από τις καλύτερες ομάδες του τοπικού.
Η ομάδα του κ. Βουρούκου μετρά 33 βαθμούς και έχει δέκα νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες.
Η ομάδα του κ. Καλογήρου μετρά 36 βαθμούς και έχει έντεκα νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα.
Το ρεπό της θα κάνει η ΕΜΑ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις